Marek001
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II HB L&K 2.0 TDI
|
postitati 27.04.10 10:20
|
|
|
Otsin murutraktorit!
Kas keegi omab infot sellisel teemal-kust saab odavalt korralikku murutraktori soetada?
Mida praktika näitab, kes millist soovitab?
Tänud!
|
|
|
ViktorJ
huviline
Registreerunud 22.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: Superb Comfort 2.0 85 kw
|
|
miilits
huviline
Registreerunud 21.10.09
Kasutaja on eemal
Auto: v6 142kw atm 4motion, e91 330xd, b7 4mo
|
postitati 28.04.10 06:03
|
|
|
eelmisel kevadel sain ise ka sama kysimuse ees olla,otsisin emale maale traktorit.uurisin igaltpoolt hindu,v6tsin pakkumisi,rääkisin tarnijatega(kuna
ise ehitus poes tööl),ja otsus langes partner p145-107 mudelile.aga kõik hinnad mis sain olid yle 20 kilo.alla selle ei saand yhtki hinda.ja tööjuures
olen ka tähele pannud et neid partneri omi ostetakse kõige rohkem meil.samas endale tundusid mugavamad mtd omad,aga ei olnud sellise lõikeraadiusega
mudelit nagu vajaoli.ja eelmise aasta kasutuse alusel arvan et oli m6istlik ost see partner.teenib hästi.
tuli meelde koht kus ka myygis traktoreid,aga ise ei uurinud sealt: on tallinnas,kui sõpruse pst-t keerad linnuteele,seal kyljel kus neste tankla ja
mingi hiina resto.kohe sellest restost oma 10-20 m edasi yx maja,kus kirjas et müüa murutraktoreid.mööda minnas võid seal ja uurida,aga kahtlen et
alla 20 ikka ei saa.
|
|
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 28.04.10 06:19
|
|
|
Hei, mul naabrimees Stokkerist kommentaaris:
Tere,
Alla 20k tõesti normaalset traktorit ei saa ( uut) aga meie valikus (MTD) täiesti olemas 96 cm, 107 cm jne. Kui kellegil huvi las helistab otse minule
ja räägime.
Tõnis
5115208
Ühesõnaga helistada ju võib ja rääkida ka, Kui tüüp jama kokku keerab, siis on aadress ka teada
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 28.04.10 07:02
|
|
|
well, mul on ka mingi mtd moodi asi. samuti stokkerist. maksis letis 49 raha, ale tehti ka, a täpset summat ei mäleta. see oli juba kole ammu. 107 on
niiduk.
igatahes praegu sarnased on niigi tublisti odavamad.
kommentaarid ka. sitt asi oli, et tagurpidi ei saanud niita. sai probleem lahendatud. teine jama oli, et nigu istmelt püsti tõused, nii kone seisab.
sai see probla ka lahendatud. kolmas jama on, et pidamist pole ühestki otsast. või õigemini, üksinda sõidab aparaat muretult igal pool. aga raske käru
sabas (sai pandud konks taha) käib suss tühja, või siis teisipidi kui käru räigelt ette koormata siis vajutab pära maha küll a siis enam ei taha
pöörata. no ma muidugi kasutan riista ka nii nagu tootja uneski ei näinud. auto haagis sabas ja tonn koormat peal ja sõidan ohvrõudi.
ülihea on see hüdroülekanne, mingite käikudega mässamine ei kõlba kuskile.
sihtotstarbelisest kasutamisest ka, et see kõhu alla käiv niiduk on seuke pooleteraga asi, esirattad ikke muljuvad rohu maha ja et vähegi tulemust
saada tuleb tegelikult nö. 50 prossa ülekattega niita. päriselus oleks ees niiduk igatahes parem, olgu selle nimi siis raider või mis iganes. plaanin
omal ka niiduki ette ringi tõsta.
ja siis kui just igapäe ei niida siis küljele väljaviskamine teeb ikke parajad vaalud. selleks muidugi tasub osta see multsikate. ma tegin ise, tükk
plekki ja väike kiirkinnitus ja õue peal niidan multsiga, siis jääb silmale parem.
niitmisel pöörderaadiusest puude ümber ringi tegemiseks ei piisa, a lopsaka tikripõõsa ümert teeb juba tiiru ilma manööverdamata. puude all on täbar
niita kui oksad madalal. tavalise muruniidukiga saab märksa mugavamalt.
lume rookimiseks asi ei kõlba, või õigemini kõlbab asfaldil värskelt sadanud mõne sentimeetrise kihi lükkamiseks. kõigil muudel juhtudel ei aita
kettidest ega lisaraskustest ega ülesöönud sohvrist. massi lihtsalt pole.
minu riistal 18 hobust ja sellest on igatahes kuhjaga, vabalt piisaks palju vähemast.
a veel, niiduki rihm on kulumaterjal, eriti kui niidetav plats päris golfiväljak pole ja stokkerist rihma ostes üllatute meeldivalt. tasub
tööriistamarketist õige mööduga varurihm soetada, kuna seal need laokauba hulka üldjuhul ei kuulu. a hinnavahe on rammus.
|
|
|
Marek001
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.04.10 10:51
|
|
|
Päris tutikale ei hakka hammas peale aga vaatsain netist vähekasutatud MTD saab 15 kiloga kätte. Ja nagu ma aru saan siis MTD on ka päris norm pill.
|
|
|
Plinn
huviline
Registreerunud 06.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: Oli Skoda
|
postitati 28.04.10 11:37
|
|
|
MTD-l pole häda midagi. B&S mootor on kah suht pommikindel.
Lisaks juba jutuksolnud mõnedele kergeltlikvideeritavatele blokeeringutele (tagurpidi ei saa niita, istmelt ei tohi püsti tõusta) on mind häirinud
ainult liiga kaugele küljepeale välja ulatuv piduripedaal. Olen mõnikord "täppisniitmist" tehes selle sama pedaaliga takerdunud mingi asja taha.
Kiireks peatumiseks on tarvis siis pedaali vajutada, kuid traktor sõidusuunas liikudes veab seda just vastupidises suunas. Olen seepärast lisaks
muudele pahandustele näiteks ka kaks mesipuud pikali sõitnud..
Üldse on kõik need väljapoole turritavad juhthoovad ja kangid puude-põõsaste ümber töötades üks paras nuhtlus. Aga seda vist sõltumata traktori
margist.
Kasutatul uuri traktori all selle niiduki olukorda. See linkide-hoobade süsteem, mis õigeaegselt pingutab rihma, liigutab rullikuid ja terade pidureid
ja mida kõike veel.. See linkide süsteem kipub oma kokkupuute- ja hõõrdepunktides enesele tööd segavad sälgud sisse kulutama ja asi lakkab täpselt
töötamast. Viskab rappudes või mahlasemat rohtu võttes vibrama hakates näiteks rihma maha vms...
Niiduki teradega on ka mingi kaval kamm - valmistajatehas on suutnud tuhat-pluss-üks erinevat võlliotsa neile teradele välja töötada. Nii, et ainult
tera pikkuse teadmisest uue ostmise juures pole kasu. Vaja ka augu kuju ja suurust teada. Vii ennast enne ostu kurssi ka uute terade soetamise
võimalusega.
A uut murutraktorit on otstarbekas osta sügisel - mõnest poest saad uue traktori laojäägi hinnaga. Ise tõin kunagi K-Rautast julgelt 4 tuhat rahatükki
odavamalt traktori koju, kui teda seal eelnevalt terve suvi müüdi. Järgmine aasta ja edaspidi olid samad aparaadid aga veelgi kallimad.
|
|
|
Jaks
huviline
Registreerunud 23.05.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.04.10 18:57
|
|
|
Kahjuks mina selles leeris, et kui korra paar raideriga niitnud siis ei taha ühtegi traktorit näha.
Ehk siis ise otsustasin raideri kasuks ja olen oma otsusega väga rahul.
Raideriga on kindlasti palju mugavam hoovis ümber puude ja mis iganes asjade niita ( peab vähem ukerdama ). Ja lisaks olles kodus enne niitnud sama
pinda traktori ja raideriga, siis raideriga sai sama ala niidetud kuskil 1/3 võrra kiiremini.
Lisaks on ka see, et kui raiderile jääb mingi känd või kivi ette ei juhtu midagi ( lihtsalt on väga tugeva ehitusega ). Samas kui traktoril kipub
lõhkuma tera laagri pukke, mis sõltuvalt mudelist maksab 700-1600,-eek/tk.
Seega ise julgeks raiderit soovitada
|
|
|
Hainz
huviline
Registreerunud 07.10.09
Kasutaja on eemal
Auto: Superb II 1,8 TSI Elegance
|
postitati 29.04.10 09:01
|
|
|
MTD on tõesti asjalik murutraktorid. Ise olen Stokkeris töötanud. YardMan on väga hea hinna -ja kvaliteedisuhtega.
|
|
|
Marek001
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.04.10 10:43
|
|
|
Tänud info eest.
Kui miskit huvitavat on lisada siis arvamused teretulnud!
|
|
|