Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Octavia RS 147kw '07 vs Octavia 1.8TSI DSG 118kw 2010 vs Toyota Corolla 1.6 97kw 2010 vs Leon Cupra R 2010 vs Leon Exeo S... (Vastuseid: 8 | Vaatamisi: 3768)
rstdi
huviline

Registreerunud 05.01.07

Kasutaja on eemal

Auto: RS TFSI dsg O2 11, Cupra ST 300 4drive 17

postitati 16.08.10 21:17 Tsiteeri
Octavia RS 147kw '07 vs Octavia 1.8TSI DSG 118kw 2010 vs Toyota Corolla 1.6 97kw 2010 vs Leon Cupra R 2010 vs Leon Exeo ST Sport 2010

Mõtlesin, et kriban siin väikse ülevaate teemas mainitud autode kohta. Lähtun isiklikust vaatenurgast, seega igaühele jääb oma seisukoht :D

RS plussid
hea mootor
sportlik väljalase
hea juhitavus
peab kenasti vastu Eesti teedel, sh ka Tallinna
hea suur pakiruum sportliku auto kohta
mulle kui pikaajalise kasutajale see auto meeldib hea on sõita

RS miinused
teemüra on tegelikult palju vs 2010 aasta Octaviaga
õlikulu on suht koht suur, aga noh see pole teab mis suur miinus
sinine värv jääb "silma" politseile pidevalt :)
juhiiste võiks olla natukene parem, kui selg on selline nadi, siis vahest kipub valutama

Inimesele, kes soovib ise masinat kontrollida. Meeldib just manuaalkast, hindab sportlikust.

1.8 DSG plussid
hea vaikne on see masin
DSG on linnas suht asjalik, MUGAV, kuid mitte targem kui juht
pisimuudatused funktsioonides (rihma mittekasutamine, ei blokeeri ära kompuutri ekraani jms uuendused)
mootor on päris jõuline ja veab hästi
ei ole nii äkiline kui RS oma olemuselt, selline kulgemise masin
mugavam ka oluliselt on see sõit, kui RS, mis siiski raputab

1.8DSG miinused
no DSG kastiga on IGAV ma ütlen. Midagi ei ole seal roolis teha :D
Rohkem midagi ei oskagi tuua, kuna sõitsin mõni päev.

Inimesele, kellele meeldib rahulik kulgemine, samas piisavalt võimekas mootor ning DSG kast on linnas mugav, vajadusel ka kiire.

Toyota plussid
eee ... konditsioneer ja 6 käiku? :)

Miinused
Mannetu mootor 97kw vs 118kw on nagu öö ja päev Skoda kasuks.
Jaapani loogika ja arusaama on Eurooplase jaoks natukene "huvitav"
ei meeldinud ja ei mõista seda Toyota "fännamis", sõitsin lihtsalt sellega kui enda RS oli hooratta vahetuses.

Inimesele, kes autodes midagi ei tea ning on kuulnud, et "Toyotad on head masinad", mis väljendub paraku aegunud tehnoloogias ning pole see Toyota midagi nii hea nagu räägitakse.

See minu isiklik ülevaade ja arvamus.

27.08.2010
Sai tehtud väike proovisõit Seati uute mudelitega.

Cupra R
+ see masin on väga kiire (MPS mõõtu masin)
+ ühtlane tõmme kogu vahemikus, ei ole selline üliäkiline selg istmesse
+ korralik sportlik hääl
+ käiguvahetuse soovitused (öko mode ja nn ralli mode) + käigunäit
+ juhitavus linnakatsel SUPER
+ pidamine esisilla kohta väga hea (lume ja vihma kohta ülevaade puudub)
- igav välimus
- sõidumüra suht suur
- raputab ikka oluliselt

Noore inimese kiire masin, mida saab vajadusel veelgi kiiremaks teha.

Exeo ST Sport
+ multitronic kast on asjalik (DSG suht sama, kuid nn start isegi kiirem)
+ vaikne oli see masin
+ käiguvahetus roolilt (see vist mudeli eripära)
+ sisu = Audi kvaliteet ehk mulle väga meeldis
+ mugav sõita võrreldes Cupra R või RS'ga
+ ka selline sportil väljalase, kuid see pigem selline mõnusalt tagasihoidlik kui kenasti arusaadav, mis iseloomuga masin on
-
Asjalik masin selle raha eest. ST näeb Sport variandis ilus välja.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ladavaz
huviline

Registreerunud 14.03.09

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia 1,6 MPI, Skoda Octavia 1,4 TSI 2014 Ambition Plus

postitati 17.08.10 08:00 Tsiteeri

Kindlasti väga põhjalik ülevaade. Kuna oman ka nii Corollat 1,6 kui Octaviat 1,6, siis ütleks pigem, et mõlemad on suht head autod.

Octavia puhul meeldib eelkõige mahutavus ja suhteliselt hea vastupidavus. Meie käredatel talvedel sumpab lumes ka paremini kui Corolla. Miinusteks pean rehvimüra,kehva värvi ja kallist hooldust.

Corolla plussid on minu jaoks tiba särtsakam mootor, peaaegu kulumatud kuluosad, võrreldes Octaviaga ja kordades parem värvikvaliteet ja rehvimüra summutus. Muidugi ka odavam hooldus.
Miinuseks pean seda, et plekk on õhuke ja väikegi täke võtab rooste täpikese peale, suhteliselt kitsas suurel inimesel sõita mitmekesi ja koguaeg läbipõlevad esitule pirnid.

undu
huviline

Registreerunud 27.03.09

Kasutaja on eemal

Auto: OII Combi 1,8 TSI

postitati 18.08.10 13:25 Tsiteeri

Mina võin omadest kogemustest võrrelda viimase põlvkonna MAZDA 626 (GF/GW) ja Octavia II prefacelift. MAZDA on oluliselt varem projekteeritud, põhinedes eelmisel mudelipõlvkonnal (GE, tuli turule 1994 äkki ...), seega SKoda justkui et evolutsiooniliselt moodsam auto peaks olema.

Skoda on üldiselt vaiksem, kui MAzda, samas rehvimüra jälle Skodal tugevam. Skoda kere on tunduvalt tummisem kui MAZDA - kui kuulata sees muuskiat nii, et ei pea rääkimiseks karjuma, siis MAzda kõrval seistes oli päris hästi aru saada, mis lugu raadios mängib, Skodal võib heli keerata päris valjuks (omavahel rääkida enam väga ei saa) ja endiselt ei kosta välja muusikat, kerge bassi rütm ainult kuulda. wannabe-
Skoda mahutavus on parem kuigi MAZDAl nii pikem telgedevahe kui ka üldpikkus suurem.
Skoda koostekvaliteet klassi võrra kõrgemal, materjalid vähemasti tunduvad kallimad ja kavliteetesemad (hinnaklass baasmudelitel suht sarnane, Skodal lagi ülatub muidugi kõrgemale)
Koht kus Skoda kaotab MAZDAle kindlasti on juhitavus, eriti juhitavus libedal. Olles kasutanud täpselt sama tootja täpselt sama marki talverehve uuena mõlema auto all tehase poolt soovitatud mõõdus, siis võin kindlasti väita, et Skoda on tunduvalt kehvema esisilla pidamisega, alajuhitavus tuleb kergemini. Tunda annab see eriti libedaga kurvi sisenedes - esirattad hakkavad tunduvalt kergemini libisema.

Kes palju räägib ei pruugi palju öelda
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Wygla
huviline

Registreerunud 09.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia

postitati 18.08.10 15:57 Tsiteeri

Kui võrrelda rehvimüra, siis vähemalt kõige vanem Octavia I on küll müra poolest vaiksem, kui sinu võrreldud Mazda 626. Mazda 626- l on üldse kehva mürasummutus.

Tihver
huviline

Registreerunud 11.01.10

Kasutaja on eemal

Auto: Superb 3 Combi, 140kw TDI DSG 4x4

postitati 18.08.10 19:30 Tsiteeri

Octavia II võrreldes Mazda 6 on Mazda talvel oluliselt parema läbivusega olles ise oluliselt madalam. Paksus lumes Octaviaga jääb suht lihtsalt kinni, aga Mazda rühib vaikselt ja kindlalt läbi.

Mazdas on juhil külgedel rohkem jalaruumi ja pole probleemi, et võti jääb põlvele ette kui on vaja iste ette sõita, et taga ka istuma mahuks.

Octavia on nagu juba varem ka mainitud oluliselt tummisema plekiga seda nii heli isolatsiooni poolest kui rooste ja värvikahjustuste poolest.

Ühine viga on see, et kummalgi ei tööta enma juhipoolne peeglisoojendus :D

ladavaz
huviline

Registreerunud 14.03.09

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia 1,6 MPI, Skoda Octavia 1,4 TSI 2014 Ambition Plus

postitati 19.08.10 06:24 Tsiteeri

Tihver, mõtlesin ka enne Skoda ostu mazda6-le, kõik mulle meeldis aga määravaks sai puuduv roostekindlus. Enamus eelmise põlvkonna Mazda 6-d on hädas roostega ja kuna plaanis oli osta nö teise ringi auto siis nii palju kui ma neid vaatamas käisin olid kõiks suhteliselt rabedate koobastega. Mazda 626 millega mul õnnestus 4 aastat sõita oli 7 aastat vana ja mitte ühtegi täpikest.

rstdi
huviline

Registreerunud 05.01.07

Kasutaja on eemal

Auto: RS TFSI dsg O2 11, Cupra ST 300 4drive 17

postitati 27.08.10 20:19 Tsiteeri

Lisasin Seati mudelid ka ülevaates.

Cupra R sugust Skoda valikus pole, aga Exeo ST on Skodadele kindlasti konkurendiks

KVR
huviline

Registreerunud 20.02.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II RS 2.0 TFSI

postitati 02.09.10 07:06 Tsiteeri

Sinise RS omanikuna tooks välja pigem selle, et seda peetakse politseiautoks, vähemalt minu omaga on korduvalt nii juhtunud. Maanteel tõmbavad inimesed 85 peale, kõige tipp oli, kui üks tee ääres Octaviaga seisnud politseinik mulle sõbralikult käega viipas.
Mis puudutab lund, siis ma nimetan enda autot linnamaasturiks. Kinni olen sellega jäänud kaks korda. Möödunud talvel, kui peale suurt sadu ei viitsinud labidaga lükata ja arvasin, et tulen hooga hangest läbi ja korra jäärajal, kui valli otsa kinni jäin. Maru hea läbivusega auto.

RS - Ride & Smile
undu
huviline

Registreerunud 27.03.09

Kasutaja on eemal

Auto: OII Combi 1,8 TSI

postitati 02.09.10 13:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rstdi
Lisasin Seati mudelid ka ülevaates.

Cupra R sugust Skoda valikus pole, aga Exeo ST on Skodadele kindlasti konkurendiks

Oleneb, millist omadust Skoda puhul hinnata, Exeo oma mahutavuselt kipub Octaviale alla jääma, seda siis pakiruumi suuruselt eelkõige. Tehniliselt ei ole neil kahel olulist vahet, va Exeo oluliselt keerukama ehitusega esisild.

Kes palju räägib ei pruugi palju öelda
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 42.4% - SQL: 57.6%]