tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.06.12 14:25
|
|
|
Superb II kolksub
Kas Superb II puhul on normaalne, et auto kolksub täiesti kõvasti, kui
- sõita üle lauge muhu (näiteks asfaldist lamav politseinik, kiirus 20+ km/h), siis esirataste alt pinna kadudes käib esisillas kolks, nagu oleks
vastu kivi sõitnud, miski läheb piirajasse, puks lööb läbi vms.
- sõita läbi löökaugu, siis juhiuks (võibolla teised ka, aga need ei ole nii kõrva ligidal) kolksub nagu vana sierra tagaluuk, millel luku vastus
pikapeale ära kulus
esimese asja puhul võib rolli mängida raskete teeolude paketi olemasolu. kõik see toimub siiski mõistuse piiresse jäävatel kiirustel ja teede peal,
põllurallit ma selle autoga ei tee. A100 hoolduse käigus väitis, et sillad on korras, kuigi ma ekstra neid kolkse otsida neil ei palunud.
|
|
|
alfonso
huviline
Registreerunud 24.02.12
Kasutaja on eemal
Auto: Superb III 1,4TSI L&K
|
postitati 07.06.12 15:47
|
|
|
Omast kogemusest võin väita, et see on Superb II puhul tavaline. Minu hinnangul on see kehva vedrustuse süü. Passat kolksub täiesti samamoodi.
|
|
|
stefan
klubiliige
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Passat B8 Alltrack TSI, VW Golf TSI DSG 110kW MY2016, Yeti 1.8TSI 4x4, Karoq 4x4 TDI DSG
|
postitati 07.06.12 17:28
|
|
|
Ma täheldasin märtsis täpselt sellist kolksu Auto100 halva tee paketiga 4x4 proovisõidu Superbil. Kuna enda masinal sellist läbi löömist pole, oskasin
seda seostada vaid kõrgema vedrustusega.
|
|
|
|
alfonso
huviline
Registreerunud 24.02.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.06.12 17:44
|
|
|
Minul on näiteks täiesti tavaline vedrustus....
Aga kui aus olla, siis seda kolksu kuuleb ikka väga harva (ei mäletagi millal viimati). Tekib ta jah ainult siis, kui rattal on väga pikk ja järsk
"kukkumine".
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 07.06.12 18:52
|
|
|
Passatil teeb see nö "järsk kukkumine" kolksu tagasild, tagumised pidurisadulad täpsemalt. Käega liigutades logiseb kõvasti. Rohtu pole siiani
leitud, kuigi pidurikelkusid vahetatud 3 korda. Äkki Superbil sama teema?
Kvaliteet hakkab alla käima - mida uuem, seda hullem!
|
|
|
alfonso
huviline
Registreerunud 24.02.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.06.12 19:27
|
|
|
Mul teeb seda häält esisild.
|
|
|
KPuusepp
huviline
Registreerunud 01.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Superb I 1.8T
|
postitati 08.06.12 05:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Wygla
Passatil teeb see nö "järsk kukkumine" kolksu tagasild, tagumised pidurisadulad täpsemalt. Käega liigutades logiseb kõvasti. Rohtu pole siiani
Kvaliteet hakkab alla käima - mida uuem, seda hullem! | Selle vastu aitab pronksist liugurite puksid
|
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 08.06.12 05:46
|
|
|
Minu I põlve octavial aitas selle vastu vaid amordivahetus ja kadunud see kolks sealt esisillast oligi. Aga see võttis aega ligi 2 a jauramist ja
meilide kirjutamist
Mul oli sama jama, et järsul ratta allaliikumisel käis räme kolks läbi! samas ka karedal asfaldi sõitmisel tegi see asi ikka jubedat häält. Seega
jõudu esindusega suhtlemisel (loodetavasti on masinal veel garantii)
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.06.12 11:59
|
|
|
Karedal asfaldil, jääkonarustel ega kruusal ei ole küll midagi erilist täheldanud.
Valdavalt juhtub seda ühes kindlas kohas Rapla ligidal, kus maantee peal sobiv jõnks sees...
Pidurisadulaid võin õhtul loksutada, esindusega esialgu piike murda küll ei viitsi selle asja pärast, eriti veel kui tegu nii tavalise veaga on.
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 27.03.09
Kasutaja on eemal
Auto: OII Combi 1,8 TSI
|
postitati 08.06.12 14:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tnx
, kui - sõita üle lauge muhu (näiteks asfaldist lamav politseinik, kiirus 20+ km/h), siis esirataste alt pinna kadudes käib esisillas kolks, nagu
oleks vastu kivi sõitnud, miski läheb piirajasse, puks lööb läbi vms.
|
O II, tavavedrustusega ja jõhkramate lamavpolitseinikute ületamisel täpselt sama asja avastasin mõni nädal tagasi. Konkreetsed lamavpolitsinikud jäid
teepeale ette Kaukme ranna parklasse sõites. Hea, et teema üles võeti, hea teada, et ma pole ainus, kes seda häält kuulnud on ja seega pole minu auto
õnnetu praak-eksemplar.
Nüüd käis hoolduses + lasin silla ka ühe tuttaval mehhaanikul üle vaadata - raud korras.
Kes palju räägib ei pruugi palju öelda
|
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 08.06.12 18:49
|
|
|
Ega tulebki vist varsti treialit külastada, kui esindus sellega hakkama ei saa .
Tsitaat: | Algselt postitas: KPuusepp
Tsitaat: | Algselt postitas: Wygla
Kvaliteet hakkab alla käima - mida uuem, seda hullem! | Selle vastu aitab pronksist liugurite puksid |
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 25.06.12 04:46
|
|
|
Kolksub ka minu masinal, aga seda vaid siis, kui kiirus ja lohk või muhk liiga suured on. Lahendus lihtne- tuleb vältida sõidustiili, kus rattad maast
lahti on.
|
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.02.14 17:25
|
|
|
Värskendaks vahelduseks oma 2 aasta tagust teemat: see ukse kolks, mille kohta keegi midagi ei arvanud, oligi täpselt see, mis ma toona pakkusin. Luku
südamiku serv läks vasturaua pihta.
Esisillaga ei ole rohkem tegelenud, püüan sõidul selle eripäraga arvestada. Mingeid vigu pole ka järgnevates hooldustes tuvastatud.
|
|
|