Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Mõirgav kondents summutis (Vastuseid: 10 | Vaatamisi: 3783)
Sentier
huviline

Registreerunud 19.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 08.11.12 00:26 Tsiteeri
Mõirgav kondents summutis

Selles polegi midagi imelikku, et vesi kondenseerub summutisse, veider tundub minu jaoks see, milliseks see auto hääle muudab...
Enamasti sõidan lühikesi otsi 3-5 km järjest, kui auto on pärast seda paar-kolm tundi seisnud, tundub (jälle tööle pandud) auto hääl, nagu oleks summuti katki vms. Enamasti väljub siis auto summutist veider podin/pladin, mis on auto kõrvalt kuulates umbes võrdne auto mootori poolt tekitava müraga.
Täna õhtul ületas podisev lisahääl minu jaoks piirid ja otsustasin selle veidruse siin ära märkida.
Summutist tuleva plodina oleks võinud klassifitseerida juba kergeks mõirgamiseks. Hääl ületas auto kõrval seistes juba oluliselt auto mootori müra.
Paneb mõtlema, et kui ma summutit lähiajal tühjaks ei auruta, siis mõirete ja vilina saatel upub mootor lõpuks uppumissurma :D

Ilmselt miinuskraadidega asi laheneb?
Auto: Superb 2012, 1,4TSI.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 08.11.12 07:13 Tsiteeri

no boonusena on pütt tahmast puhas.
:)
kui tänapäevase püti siseehitust teaks, siis võiks ju õigesse kohta peenikese augu puurida, kustkaudu vedel välja pääseks.

tnx
huviline

Registreerunud 07.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 08.11.12 07:17 Tsiteeri

See plödin peaks tulema täitsa tagumisest otsast, mitte pütist. Ma olen sarnast asja pesemise järgselt täheldanud, sel juhul ei lähe vesi ju kaugemale, kui natuke toru otsast sisse.

..heigo..
huviline

Registreerunud 19.03.12

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia Elegance 1.4tsi DSG

postitati 08.11.12 07:27 Tsiteeri

Kogesin sama asja octavia 1.4 tsi mootoriga.

Proovi korda mööda üks summutiotstest käega kinni katta, nii toimides jooksis mul vähemalt suure kohvitassi jagu vett välja.

Imelik oli see, et vett tuli ainult ühest otsast.

pepe
huviline

Registreerunud 06.04.10

Kasutaja on eemal

Auto: VW

postitati 08.11.12 07:38 Tsiteeri

Võiks oletada, et ta möirgab sul vaid peale käivitust kui mootor ca pool minutit pöördeid vägisi üleval hoiab.

Sentier
huviline

Registreerunud 19.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 08.11.12 16:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: pepe
Võiks oletada, et ta möirgab sul vaid peale käivitust kui mootor ca pool minutit pöördeid vägisi üleval hoiab.

Ei.. jah. See on midagi muud. Kui auto käima panna, siis hoiab pöördeid üleval küll ja ilmselt ka kütusesegu on vähe rikkam - teeb vähe mehisema mootori häält lihtsalt :cool:
See eelpool mainitud müra on ikka 2x suurem, kui just käivitatud mootor.
Podisev ja plärtsuv hääl on isegi autosse kuulda (kui auto aknad kinni), olgugi et kogu summutist tulev heli suunatakse auto tagant välja ja eemale.

Tsitaat:
Algselt postitas: ..heigo..
Proovi korda mööda üks summutiotstest käega kinni katta

Proovin ära :)

Sentier
huviline

Registreerunud 19.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 12.11.12 12:34 Tsiteeri

Kui vasakpoolse summuti toru kinni surusin käega, siis turtsumine ja podin kadus ära - paremast torust hakkas vaikselt vett pritsima.
Kui parkisin auto kallakule (nina ülespoole), siis hakkas pärast vasaku toru katmist paremast üsna kiiresti vett voolama. Ilmselt kusagile kohvitassi ja poole liitri vahele lasin joosta... pärast vee laskmist ja vasaku toru vabastamist oli taas vaikne ja ei hirmutanud enam inimesi - kuni järgmise päevani...

p.s mulle tundus ka, et vee laskmine toimis ainult sedapidi, et vasak toru kinni ja paremast hakkas voolama. Vastupidi vett ei tulnud.

Huvitav kas Skoda mehaanikud modifitseerivad tagumist summuti pütti ühe augu võrra õige koha pealt?
Ehk annab seda auku kuidagi korrosiooni vastu kaitsta ka, et toru sealt roostetama ei hakkaks.

pepe
huviline

Registreerunud 06.04.10

Kasutaja on eemal

Auto: VW

postitati 12.11.12 14:32 Tsiteeri

Kogu see probleem tundub mingi aprillinaljana:D

Aga kui tõsiselt rääkida, siis sul nii uus auto, mine kurda esindusele oma muret. Ja möirga seal pisut näituseks. Võib ju olla defektne summuti või mis iganes muu anomaalia.

Valts
klubiliige

Registreerunud 31.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci

postitati 13.11.12 09:57 Tsiteeri

Mine tee autoga üks pikem ots, lase need mahlad sealt välja, see 3 - 5 km on jah selline loll vahemaa, et mootor ei lähe selle ajaga isegi soojaks. Ja ära podista 1500 pöördega, lase natuke rohkem, et mootori ja sumpsi ikka soojaks saaksid. Järgmine päev kuula hommikul, mis toimub. Bensakaid vaadates on see ju üpris tavaline, et vesi voolab sumpsist välja. Vesi on ju üks bensiini põlemise saadustest.
Ja talvel võib see pool liitrit külmudes ka pahandust teha. See kõik muidugi IMHO ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Enrico
klubiliige

Registreerunud 29.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb Sportline

postitati 13.11.12 13:33 Tsiteeri

Ma pole sihukest imeasja veel oma Skodadel (1,9 diisel Octavia ja 2,0 diisel Superb) märganud.
Küll aga on selline "vesise nina" effekt olemas Audidel ja Lexustel.
Miinuskraade ma aga kardaksin, sest kes teab kui kõvasti siis sumps jäässe läheb ja tossu välja lubab.

Äkki on Sinu Skoda hoopis Skoda nahas palju kallim ja vägevam masin? :D

www.golfikaubad.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mar
klubiliige

Registreerunud 25.03.07

Kasutaja on eemal

Auto: FL Octavia1.4TSI

postitati 13.11.12 16:23 Tsiteeri

Minu 1.4 -sel on vett sumspis olnud küll :D Päris huvitavat lädinat teeb sis:cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 43.4% - SQL: 56.6%]