Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Octavia III 1,4 TSI DSG mootori "lag" (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 4138)
jp85
huviline

Registreerunud 21.05.15

Kasutaja on eemal

postitati 21.05.15 09:04 Tsiteeri
Octavia III 1,4 TSI DSG mootori "lag"

Tere,

kas keegi oskab kommenteerida järgmist nähtust:

aeglustades kiirust väga väikeseks (aga mitte päris seisma jäädes) ja siis gaasi vajutades tekib ~1sek pikkune viide enne, kui mootor uuesti korralikult vedama hakkab. Nt. ringteele sõites või ristmikule keerates on teinekord päris kiireks läinud olukord...

Kas see on mootori/käigukasti eripära või peaks mingit probleemi otsima?

J

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
rstdi
huviline

Registreerunud 05.01.07

Kasutaja on eemal

Auto: RS TFSI dsg O2 11, Cupra ST 300 4drive 17

postitati 21.05.15 10:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jp85
Tere,

kas keegi oskab kommenteerida järgmist nähtust:

aeglustades kiirust väga väikeseks (aga mitte päris seisma jäädes) ja siis gaasi vajutades tekib ~1sek pikkune viide enne, kui mootor uuesti korralikult vedama hakkab. Nt. ringteele sõites või ristmikule keerates on teinekord päris kiireks läinud olukord...

Kas see on mootori/käigukasti eripära või peaks mingit probleemi otsima?

J

DSG eripära on see. Vaata, kas ta jätab sul 2 või paneb 1 käigu sisse?

jp85
huviline

Registreerunud 21.05.15

Kasutaja on eemal

postitati 21.05.15 10:17 Tsiteeri

jätab 2. käigu, kui mälu ei peta

pepe
huviline

Registreerunud 06.04.10

Kasutaja on eemal

Auto: VW

postitati 21.05.15 10:33 Tsiteeri

Ka manuaal analoogne. Pakun, et see väikese turbomootori omapära.

cngpower
kempi
klubiliige

Registreerunud 06.12.13

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia 1.8 TSI DSG

postitati 21.05.15 11:21 Tsiteeri

Ei ole väikse mootori teema - 1.8 teeb sama moodi. Kui sa hakkad peaaegu seisma jääma, vajutad sujuvalt gaasi, siis ta annab veidi pöördeid ja hakkab sidurit libistama. Vajab veidi harjumist, aga pead nii öelda minemist "ennetama", et sujuvalt minema saada.

Katseta rohkem gaasi anda väikse nõksuga ning seejärel sujuvalt veel juurde. Harjumise / harjutamise küsimus.

jp85
huviline

Registreerunud 21.05.15

Kasutaja on eemal

postitati 21.05.15 11:33 Tsiteeri

Harjub ära muidugi, aga üldselt võib selle vist tootearendajate kapsaaeda panna. Päris normaalne see minu meelest ei ole.

rain
klubiliige

Registreerunud 26.09.14

Kasutaja on eemal

Auto: octavia III L&K 1,8 tsi dsg

postitati 21.05.15 11:46 Tsiteeri

lahendus on dsg aju ümber progeda. küsitakse paarsada euri jõujaamapoistepoolt, kuid saab asja!

mina enda 1,8 dsg-ga olen tähendanud, et esimese käiguga eriti ei lastagi jõudu peale. nii kui teine sisse läheb, tuleb kõvem tõmme kohe peale. esimesega käib nagu ilma turbota vms... imelik!

ttanel
klubiliige

Registreerunud 19.06.14

Kasutaja on eemal

Auto: Yeti FL Outdoor 1.8TSI 4x4 DSG

postitati 21.05.15 14:25 Tsiteeri

Ise ka täheldanud seda. Mulle tundub probleem olevat selles et 2. käiku püütakse viimase võimaluseni sees hoida ja kui nüüd jõulisemalt pedaali pressida siis hakatakse "kähku" alla vahetama. Alla vahetamine on DSG puhul aga oluliselt tüsilikum kui üles vahetamine, http://en.wikipedia.org/wiki/Direct-shift_gearbox andmetel võtab alla vahetamine aega kuni 600 millisekundit, üles vahetamine kõigest 8.

Ise ei ole katsetanud aga võimalik et S-reÅžiimis on asi parem.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tnx
huviline

Registreerunud 07.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 22.05.15 07:07 Tsiteeri

DSG puhul teatavasti 2 käiku korraga sees ja kahe siduriga mängides siis vahetatakse neid. 8 ms tähendab, et õige käik on juba valmis pandud ja vaja lihtsalt üks sidur lahutada ja teine ühendada. 600ms tähendab, et vale käik oli valmis pandud, siis esmalt vaja hammasrattaid liigutada. See, et mis käik valmis pannakse on aju otsustada, mis ulatuses seda annab sõidustiili, reÅžiimi nuppude või remapiga muuta, ei oska öelda.

Teemaalgataja kirjeldatud väike lag on tingitud nii kastist kui mootorist (1,8 on ka pisike turbomootor). Ühest küljest kast laseb mootori pöörded väga madalaks - vabalthingava mootori ja käsikastiga ei tuleks ju keegi selle peale, et peaaegu tühikäigupööretelt kiirendama hakata ja siis veel mingit tõmmet oodata - teisalt turbo rakendubki kusagil 1500-st ülevalpool ja kui pöörded sinnani jõuavad, on tunda selget mineku paranemist.

kempi
klubiliige

Registreerunud 06.12.13

Kasutaja on eemal

postitati 22.05.15 09:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rain
...
mina enda 1,8 dsg-ga olen tähendanud, et esimese käiguga eriti ei lastagi jõudu peale. nii kui teine sisse läheb, tuleb kõvem tõmme kohe peale. esimesega käib nagu ilma turbota vms... imelik!

Olen seda ise ka tähele pannud. Ühe korra oli üldse sedasi, et "cap" tõmmati liiga peale ja esimene käik oli nagu miski 1.6 vabalt hingav - nii, kui teine sisse läks (ise vahetasin roolilt 4000 rpm peal) anti korralikku tõmmet.

Probleem on selles, et aju proovib väänet mitte üle 250 lasta (minu puhul siis üks keiss, kus millegipärast lõigati eriti madalale). Seda siis 7 käiguliste puhul - elektrooniline pärssimine.

6 käigulise puhul lõigatakse 350 väände peale, kui mälu ei peta.

Olgu mainitud, et vastavad mootorid annaks tegelikult rohkem välja, kui keegi kõri elektrooniliselt ei pooks. Kujutan ette, et manuali puhul hingamine lahti lasta oleks see 1.8 päris korralik püss. (DSG piirang istub hetkel ees)

rain
klubiliige

Registreerunud 26.09.14

Kasutaja on eemal

Auto: octavia III L&K 1,8 tsi dsg

postitati 22.05.15 10:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kempi
Probleem on selles, et aju proovib väänet mitte üle 250 lasta (minu puhul siis üks keiss, kus millegipärast lõigati eriti madalale). Seda siis 7 käiguliste puhul - elektrooniline pärssimine.

6 käigulise puhul lõigatakse 350 väände peale, kui mälu ei peta.

Olgu mainitud, et vastavad mootorid annaks tegelikult rohkem välja, kui keegi kõri elektrooniliselt ei pooks. Kujutan ette, et manuali puhul hingamine lahti lasta oleks see 1.8 päris korralik püss. (DSG piirang istub hetkel ees)

uurisin natukene asjatundjatelt jõujaamast lisainfot selle auto kohta ning spetsid kirjutasid nii:
7-ne kast kannatab juba tehasest 380nm. Lisaks võib ka kastile teha remap-i, et vähem libistaks käiguvahetusel.
1.8tsi saab rahulikult 160kw ning 350nm ning koos dsg remapiga hinnaks 600 eurot ;)
ainus jama lugu on selles, et garantii jääb vana jõu juurde
:(

dex
huviline

Registreerunud 07.02.14

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia III, 1.4 TSI, DSG

postitati 22.05.15 10:49 Tsiteeri

Lag on palju väiksem kui tõmmata DSG-l sisse sport mode ehk siis sõidu pealt veel korra alla.
Tavamodes saab selle gaasiga kuidagi nii mängida, et see lag enam ei häiri. Ma ei oska seda täpselt seletada, seda peab ise natuke proovima.

stefan
klubiliige

Registreerunud 07.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Passat B8 Alltrack TSI, VW Golf TSI DSG 110kW MY2016, Yeti 1.8TSI 4x4, Karoq 4x4 TDI DSG

postitati 22.05.15 12:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rain
uurisin natukene asjatundjatelt jõujaamast lisainfot selle auto kohta ning spetsid kirjutasid nii:
7-ne kast kannatab juba tehasest 380nm. Lisaks võib ka kastile teha remap-i, et vähem libistaks käiguvahetusel.

Iseasi kaua ta kannatab.. Ma kardan et need vennad tulistasid puusalt ja rääkisid sulle 7-käigulisest märg tüüpi (õliga) kastist DQ380 või DQ500, mida ühelegi Skodale ei panda.
DSG kastiga 1.8TSI esiveolised VAG masinad on tehasest tulles kõigis oma modifikatsioonides (118kW, 132Kw, 141kW) ära kohitsetud 250NM-le, selle põhjuseks on "kuiva" tüüpi DQ250 käigukast, mis rohkemat hästi ei talu.

Ringristmikule sõit DSG-ga tahtis minul ka harjumist. Üldiselt olen ära kohanenud ja ajastan ringile kiirendamise nii, et DSG on selleks ajaks "oma otsuses" kindel. Alguses kippus varvas suht kergesti gaasi vajutamisega üle doseerima, siis rapsib käigukast veel käigu alla.. ja lõpuks sööstad jõnksutades ringile.

reverse
huviline

Registreerunud 20.07.12

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia vRS CR TDI DSG

postitati 23.05.15 08:00 Tsiteeri

Lisan siia ka oma auto käitumse samas situatsioonis kuna Stockholmi äärelinnade teede-ehitajad armastavad ringristmikke siis selline tavaline ots - kodu->pood->kodu tähendab seda, et läbin kuus ringristmikku :D Seega nädalas koguneb neid paras ports. Ning minu auto käitumine on järgnev - juhul kui ma ei pea päris seisma jääma ja töös on 2. käik, siis gaasipedaalile väga õrnalt vajutades toimub normaalne kiirendamine (okei, mul on ka mingi röögatu vändega diisel, mitte bensukas). Nüüd juhul, kui otsustan "turisti panna" ehk siis gaasipedaalile veidi rohkem survet avaldada toimub kiirendamine stiilis "rehvisuits + kägivahetus kolmandale". Ja no kickdownist me üldse ei räägi, sest see on täiesti mõtetu auto lõhkumine :D

Ainus hetk kui olen tähele pannud, et auto "mõtleb" on kickdown maantee kiirustel möödasõidule minnes. Reeglina kast ei vaevu käiku vahetama, kiirendus 80-100 toimub lihtsalt kuuenda käiguga.

AGA - kuna sõidan 95% Rootsis ja 5% Eestis on päris huvitav jälgida kasti "õppimist". Rootsis rahulikus liikluses kulgedes on kas väga rafineeritud käitumisega, käiguvahetusi pole üldse tunda ning kogu sõit on sujuv ja pöörded vist üldse üle 2500 ei lähe (homme kontrollin). Tallinnasse tulles peale paari päeva on tuntav vahe sees, kuna liikluspilt on hoopis teine. Käiguvahetused on agressiivsed, ning kütusekuluks väidab arvuti liitrikese rohkem. Rootsi naastes olukord "normaliseerub" paari päevaga. Vot sellised tähelepanekud viimase kolme aasta sõitudest.

www.sadulsepp.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rehvitest
huviline

Registreerunud 28.06.12

Kasutaja on eemal

postitati 23.05.15 17:55 Tsiteeri
vb.

Uued kastid on suht targad jah !

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
kempi
klubiliige

Registreerunud 06.12.13

Kasutaja on eemal

postitati 26.05.15 10:32 Tsiteeri

Eespool väideti DQ250 on 250 väändega, aga siiski nii see ei ole. DQ250 on 6 käiguline märg kast ja kannatab 350 väänet (idee poolest laseb tehas 6 käiguliste peale ka 380 väänet miskitest diislitest - näiteks tehniliste andmete põhjal 4x4 132kw diisel DSG on 380 väände peal).

DQ200 7 250 dry
DQ250 6 350 wet
DQ380 7 380 wet
DQ500 7 550 wet
DQ511 10 550 wet
DL501 7 550 wet

Ehk siis kõik need 1.2, 1.4, 1.8 TSI, 1.6 TDI 7 käigulised on kuivad DQ200 kastid.
Igasugused meil müüdavad 6 käigulised peaks kõik olema DQ250.

markus
huviline

Registreerunud 27.11.09

Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat B8 Highline 2.0TSI 162kW

postitati 30.05.15 20:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kempi

Manuaalkastiga on 320Nm tehasest juba

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 45.3% - SQL: 54.7%]