Lehekülgi: 1 2 |
Octavianus
huviline
Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb III 2015 280HP Elegance
|
postitati 30.10.07 13:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: duesenberg
Kui nüüd laternaklaasil selle E11 kohal on täht "R" on tegemist kaugtulega. (sellele justkui viitaks tule nimi Wipac spot light)
|
ja kui pole midagi peale E tähe?
wikipedia rääkis spot lightidest hoopis seda, et need on puhtalt rallimaailmast tulnud ning algselt siis kas A-piilari küljes või katusele kinnitatud,
samuti erisõidukitel. Kaugtuled on hoopis main beam, high beam, full beam minu meelest.
|
|
|
|
duesenberg
huviline
Registreerunud 15.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: Roomster Comfort 1,6 '07
|
postitati 30.10.07 14:54
|
|
|
legaalseks liiklemiseks peaks mingi täht olema peale E, kui just pole tegemist töötuledega
uuri Riigi Teatajast Tehnonõuete viimast kehtivat redaktsiooni.
Tulede nõuded hakkavad koodist 201.
spot light on oma valgusvihu poolest sarnane kaugtulega, see mind inspireeriski.
|
|
|
Rage
klubiliige
Registreerunud 10.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: XF S
|
postitati 16.11.07 10:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Wygla
no mina näiteks sõidan päeval ainult udutuledega (+ pargid põlevad nagunii). Ei ole küll lubatud udukatega sõita, kuid need ühe laterna all ning kes
see loll tuleb mulle ütlema, et see pole lähituli, mis mul põleb. ei hakka lähituld üldse kulutamagi päeval valgega | http://www.delfi.ee/news/paevauudised/110_112/article.php?id=17442899
Tsitaat: | Tartu maakonnas oli politseioperatsioon
www.DELFI.ee
16. november 2007 11:12
Eile õhtul kella 18st kuni 22ni viisid Tartu maakonna konstaablijaoskonna konstaablid läbi liiklusalase politseioperatsiooni valdades.
Operatsiooni käigus tabati kaks joobes juhti, seitse helkuri kasutusnõude eirajat, neli kiiruseületajat ja kaks tulede kasutamise nõuete eirajat,
teatas politsei.
Reklaam
Viimase nõude eiramise puhul on tegemist küllalt sageli ettetuleva rikkumisega, kus lisaks lähituledele süüdatakse ka udutuled olukorras, kus udu ega
muud halba nähtavust põhjustavat ilmastikutingimust tegelikult pole.
Üks udutulede kasutaja nimetas neid âkraavituledeksâ. âKonstaablid pakkusid seepeale välja, et ehk võiks siis neil juhtidel, kes sageli kraavis
kipuvad sõitma, erandina lubada âkraavituledeâ kasutamist â siis tunneks ka teised liiklejad potentsiaalsed kraavissõitjad kaugelt ära,â
vahendas humoorikat vahejuhtumit operatsiooni juhtinud Tartu politseiosakonna juhtivkonstaabel Anti Peiponen.
Politsei tuletab sõidukijuhtidele meelde, et liikluseeskirja kohaselt võivad eesmised udutuled põleda sõidu ajal ainult koos lähituledega või
lähitulede asemel, kui nähtavus on halb.
Tagumised udutuled võivad põleda sõidu ajal ainult asulavälisel teel, kui nähtavus on halb või sõidutuulest ülestõstetud lumi, tolm või pori halvendab
oluliselt tulede nähtavust tahapoole. Halva nähtavuse all mõistetakse ilmast või muudest nähtustest (udu, vihm, lumesadu, tuisk, hämarus, suits, tolm,
vee- ja poripritsmed, vastupäike) tingitud ajutist olukorda, kui vaadeldava objekti nähtavus on taustast eristamatu alla 300 m.
|
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 16.11.07 17:24
|
|
|
nagu ma aru saan, siis lähitulede asemel võib põleda?! või ainult siis lähitulede asemel, kui nähtavus halb?
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 16.11.07 18:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Wygla
nagu ma aru saan, siis lähitulede asemel võib põleda?! või ainult siis lähitulede asemel, kui nähtavus halb? |
Natukene on see lause keeruline mõista esmapilgul, kuid siiski on lubatud udutulesid praegu kehtivas liikluseeskirjas kasutada ainult halva nähtavuse
korral.
§180. Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal ainult koos lähituledega või lähitulede asemel, kui nähtavus on halb.
Seega tegelt ei tohi udukaid päevasel ajal koos ääretuledega (lähikate asemel) kasutada. Mina omast kogemusest leian, et lähikate asemel madalal
asetsevate udukate kasutamine ei täida eriti hästi eesmärki suurendada enda auto nähtavust kaasliiklejate jaoks, sest madalal asetsevaid tulesid on nt
peeglist vaadates raskem märgata (jäävad enda auto saba varju).
§2 lõige 9 ütleb:
Halva nähtavuse all mõistetakse ilmast või muudest nähtustest (udu, vihm, lumesadu, tuisk, hämarus, suits, tolm, vee- ja poripritsmed, vastupäike)
tingitud ajutist olukorda, kui vaadeldava objekti nähtavus on taustast eristamatu alla 300 m.
Kunagi, ku ma omi lubasid tegin (~96. a), oli udutulede kasutamine lubatud pimeda ajal asulavälisel teel koos lähi- või kaugtuledega. Millal selline
sõnastus praegu kehtiva vastu vahetati, ei teagi.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 16.11.07 19:15
|
|
|
see sõnastus on tõesti suhteliselt arusaamatu. kui on kehvad ilmastikutingimused, siis miks ma peaksin lähitulede asemel kasutama udutulesid üksi.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |
|