kindlasti tee endale enne selgeks, kui autot sinna lisama hakkad.
Mina panin Nettiauto.com kuulutuse kuid ei olnud maksude teemaga enne kursis ning lisasin ta "tax-free" alla, ehk enda mõttes, kuna eraisik müüb,
ehk siis käibemaksu vabalt.
TÄnu sellele ei sai kuulutus bani.
Lisaks tee selgeks, kui palju lisandub auto hinnale maksudena kui peaks siit soome viidama
http://www.tulli.fi/en/finnish_customs/publications/motor_vehicles/motor_vehicles/025_09_en.pdf
Nettiauto.com lehel on väga hästi toodud välja statistika, missuguse hinnaga on teatud autod müüki läinud ning seal järeldusi tehes saad ka enda auto
hinna panna. Kui saad auto hind+soome maksud umbes 2-3000euri madalamaks kui neil müüdavad autod, ning kuulutus korrektne, siis suht suur
tõenäosus.
Enda kogemusest võin öelda nii, et seal pool lahte selliste autode vastu väga suur huvi, minu kuulutuse leidis soomlane küll auto24.ee portaalist kuid
lasi siin elaval isal auto üle vaadata. Lisaks on see, et soomlased üldjuhul siit autot ostes maksavad suurem tõenäosusega auto kohe välja, mitte ei
jända liisinguga.
Nii palju kui mulle endale silma jäi, siis soomes on samade autode hinnad ~6k euri kõrgemad, ehk isegi kui siit viies 3k euri lisandub neile, saab
siin müüja ikkagi väga hea hinna auto eest ja soomlane samas odavamalt kui oma riigist ostes. Iseaasi kui palju ta viitsib jännata kaasneva
bürokraatiaga.
Head uut aastat ja edu müümisel
|