undu
huviline
Registreerunud 27.03.09
Kasutaja on eemal
Auto: OII Combi 1,8 TSI
|
postitati 21.12.09 08:22
|
|
|
OII juhitavus ja rehvivalik
Uurin teiste kasutajate arvamusi - kuidas olete rahul OII käitumisega libedal ajal ja milline on kasutatav talverehv?
Eriti oodatud oleks kommentaarid inimestelt, kes on OII all proovinud erinevaid talverehve ja samuti käitumine võrreldes teiste markidega.
Miks küsin? Auto on OII 118kw TSI.
All on 195/65 15 Gislaved NF2. Auto on minu käes esimest talve.
Gislaved NF2 olid all ka mu eelmisel autol - Mazda 626. Ei mäleta küll, et nendega oleks nii libe olnud. Ei mõtle siin kohal seda, et rattad tühja
lüüa tahavad, selles on süüdi mootori karakteristika. Aga just alajuhitavus teeb natuke meelehärmi.
Samuti ei mäleta, et alajuhitavus oleks olnud nii silmatorkav AUDI B4 puhul (esiveoline versioon, mis on tuntud oma alajuhitava iseloomu poolest) AUDI
puhul kasutasin GoodYear UltraGrip500 ja Gislaved NF2.
Gislavd NF2 olen kasutanud palju, sest mulle tundub, et see rehv on naastrehvidest üks suhteliselt vaiksemaid.
Kes palju räägib ei pruugi palju öelda
|
|
|
|
janas
huviline
Registreerunud 22.07.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.12.09 23:06
|
|
|
Kuigi sõidan veel samade rehvidega mis ostu ajal ja sellel põhjusel ei sa öelda kuidas on sõita teiste rehvidega. Samas oskan väita, et Octavia II
juhitavus libedal teel on märkimisväärselt parem kui minu eelmistel masinatel. Renault Megani juhitavus talvel ja libedel annab ikka soovida. Roomster
püsib talvisel teel suht hästi, kuid Octavia II püsib paremini. Võibolla põhjuseks on see, et viimane on laiem ja madalam. Rehvideks on muidu Goodyear
225/55 16"
|
|
|
stefan
klubiliige
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Passat B8 Alltrack TSI, VW Golf TSI DSG 110kW MY2016, Yeti 1.8TSI 4x4, Karoq 4x4 TDI DSG
|
postitati 22.12.09 07:19
|
|
|
Ma väidaks omast kogemusest, et Octavia on oma suhteliselt lühikese teljevahe tõttu väga hästi suunatav, kurvis otseminemine ei teki järsku ja on
hõlpsasti korrigeeritav kas või kontrollitud ülejuhitavuseks. Kuid kuna erinevate mootoritega Octaviate kaaluvahe on päris suur - näiteks 2.0TDI on
40kg raskem kui 1.8TSI ja 110kg!!! raskem kui 1.6MPI, siis kergema âninagaâ masinad võivad märksa teistsuguselt käituda (libedal üldjuhul
halvemini). Samuti juhul kui autol on jäigem/madalam vedrustus või laiemat sorti rehvimõõt â on lumepudrus ja ka lihtsalt libedal pinnal
alajuhitavust rohkem teemaks.
Minev talv istusin Octavia pealt ümber Superbile (rehvimark jäi samaks ja võimalikult kitsaks) â siis alguses uut autot sügavate jäiste rööbastega
tühjal maanteel âtundma õppidesâ ehmatas, kui palju rohkem on alajuhitavust ja igasuguste provotseeritud libisemiste kontrollimine vajab rohkem
ruumi ja aega.
Gislaved NF2 on eelmisest sajandist pärit naastrehv. 12 aastat tagasi oli see rehv parimate seas, kuid mingit eriliselt vaikset muljet ei jätnud.
Külma ja kõva lume peal oli hea külgpidamisega, aga võib-olla oli see tingitud sellest, et väga kitsas mõõt oli tol autol (175mm ja Mitsubishi
Carisma).
|
|
|
Zut
huviline
Registreerunud 03.07.08
Kasutaja on eemal
Auto: OII RS TFSI
|
postitati 22.12.09 10:01
|
|
|
Auto: O2, 2,0TFSI; All teist talve: Conti VC3 205/55R16.
Siiani tundub pidamine väga kena. Võrdluseks kahjuks vaid Mitsu Charisma ja Hundai Getz (kummagi rehve kahjuks ei mäleta), mis ei ole väga
võrreldavad.
Korra tekkis juba see talv tõsine avariioht. Ristmikul vasakpööret tehes vajusin ikka väga kõrvalrajale. Aga arvan, et siin poleks ükski rehv pidanud.
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: RS TFSI dsg O2 11, Cupra ST 300 4drive 17
|
postitati 22.12.09 12:51
|
|
|
Ma just eile panin alla uued Goodyeari lamellid (17'' 225/45)
Vahe on nüüd märgatav.
* ei uju enam nagu varem
* pidamine on suhteliselt eeskujulik sellises "mögas" nagu seda praegu tallinnas on.
* juhitavuselt on Octavia väga hea, kõik on kontrollitav.
|
|
|
ladavaz
huviline
Registreerunud 14.03.09
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia 1,6 MPI, Skoda Octavia 1,4 TSI 2014 Ambition Plus
|
postitati 22.12.09 19:53
|
|
|
Minu Skodal on all Barumi Nordpolarised. Seda põhjusel et need olid autoga ostes kaasas. Ma ei oska nüüd öelda kas asi on autos või rehvides aga mind
üllatab hea läbitavus sellises lumes nagu ta praegu on. tegelikult arvan ma seda, et eelkõige sõltub autojuhtimine ikka sõidustiilist ja siis võibolla
tuleb mängu alles rehvivalik.
|
|
|
Rage
klubiliige
Registreerunud 10.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: XF S
|
postitati 23.12.09 08:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ladavaz
tegelikult arvan ma seda, et eelkõige sõltub autojuhtimine ikka sõidustiilist ja siis võibolla tuleb mängu alles rehvivalik.
| absoluutselt nõus.. ega rehv ei sõida.. teeoludele vastav kiirus!
mul blizaki lamellid.. võrrelda kahjuks millegagi ei ole, tuttavate hunday accentid ja ford fiestad oma tsink-plekk-pang-noname rehvidega ei ole
võrreldavad... aga ma olen oma lammellide ja pidamisega rahul...
ja siin mõni mees.. kui sa räägid et su auto on alajuhitav kurvides... no kurat võta jalg siis gaasilt maha enne kurvi.. alajuhitavus tekib sul siis
kui sul ikka suss ringi käib all... või oled rooli lõpuni välja keeranud..
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 27.03.09
Kasutaja on eemal
Auto: OII Combi 1,8 TSI
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 24.12.09 09:56
|
|
|
Minu soovitus oleks lasta rataste kalded ja nurgad üle kontrollida. Libedaga ei ole vaja üldsegi suurt eksimust,et auto oleks,nagu lehm libedal jääl.
See,mis jääb kuiva teega täiesti märkamatuks,tuleb kiilakaga vägagi esile. Mul oli möödunud talv sama lugu ja tänu järjekindlale esinduse kiusamisele
sai mure murtud.
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1,8T
|
postitati 25.12.09 17:27
|
|
|
Barum-i Nordpolaris on tätsa korralik rehv. Isa Fabial on need mitu talve all olnud ja midagi ette heita küll ei ole.
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 25.12.09 20:46
|
|
|
Mina sõidan rehviga Sava Eskimo Ice ning seda rehvimarki olen kasutanud pidevalt nüüd siis juba kuuendat talve järjest. Minu teisest jõulurahu
postitusest on näha, et kuulab ikka väga kenasti sõna, et lasi probleemideta 90 pealt ilma vastu vaidlemata vastu tuleva auto eest võssa keerata Peale autost välja ronimist ja teele ukdamist katsusin jalaga, et tee oli ikka
puha jääga kaetud, aga rehv kuulas väga hästi sõna. Hetkel rehvimõõt 195/65R15
Sama rehvi olen kasutanud ka Lada Samaraga sõites 2 aastat, mõõduks oli 165/70R13 kui ma nüüd õigesti mäletan.
Kasutan Savat seetõttu, et seda on minu lähedal asuvas rehvivahetuses saada ja hind on mõistlik ja pole veel põhjust olnud marki vahetada. Arvatavasti
kui kunagi proovin ära kvaliteetrehvi, ehk hakkan siis seda kasutama. Sava ise suht säästukas.
Kui poleks olnud laisk, vaid popp ja noortepärane ja pannud alla lamellid, kas oleks mind hetkel siin, seda kommentaari kirjutamas?
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|