Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Palju su auto õli sööb ka? (Vastuseid: 84 | Vaatamisi: 11884)
Octavianus
huviline

Registreerunud 25.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb III 2015 280HP Elegance

postitati 09.02.06 18:23 Tsiteeri
Palju su auto õli sööb ka?

huvitaks kogemus, palju kellelgi sõiduk on õli söönud.
pean silmas pigem siiski alla 100 000 sõitnud masinaid ning eriti huvitaks diislid.

endal nii: esimese 14 000 jooksul pidin 2X400 peale valama.
nüüd on 20002 ees (mis kena nummer kaspole) ehk siis 6000 möödas õlivahetusest ja viskas lambikese põlema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
wigry
huviline

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II 1.6 MPI

postitati 09.02.06 20:05 Tsiteeri

mul kah suht uus auto (ls: 25661 km tänase õhtu seisuga) aga pole kordagi õli tuld näinud ega pole ka pähe tulnud, et peaks hakkama õli peale valama. Ma eeldan, et kui auto hooldusvälp on 15 000 siis püsib selle perioodil ka õlitase normipiires. Tegelikult pole üldse õli vastu huvi tundud ega tea, mis seal üldse toimub. Aga kuna auto sõidab kenasti, siis ka ei taha asjaga tegeleda.

Don't let the perfect be the enemy of the good
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
morden
meeskond

Registreerunud 04.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb 1,9td 96kW 05.a.

postitati 09.02.06 20:08 Tsiteeri

Kahjuks oskan sulle anda ainult sellist infot. Tehase ette nähtud kulunorm on 0,5L/1000km'le. Kui asi üle selle läheb saad nõuda juba tehasekuludega mootori remonti. Norm näidiku vahe ( õli vardal) on keskelt läbi 1L kõigil autodel. :P

RRRRRRRs
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype
morden
meeskond

Registreerunud 04.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb 1,9td 96kW 05.a.

postitati 09.02.06 20:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: wigry
mul kah suht uus auto (ls: 25661 km tänase õhtu seisuga) aga pole kordagi õli tuld näinud ega pole ka pähe tulnud, et peaks hakkama õli peale valama. Ma eeldan, et kui auto hooldusvälp on 15 000 siis püsib selle perioodil ka õlitase normipiires. Tegelikult pole üldse õli vastu huvi tundud ega tea, mis seal üldse toimub. Aga kuna auto sõidab kenasti, siis ka ei taha asjaga tegeleda.

Jah. ega need bensukad sellist trikki ei teinud kah. dislad on need mis õli ikka õgivad.

RRRRRRRs
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype
lare
meeskond

Registreerunud 21.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Scout

postitati 09.02.06 20:15 Tsiteeri

Oma masinale olen ka hooldusvälba vahel liitri juurde valanud.Läbisõit praeguseks 118 500km.
eks see "fööni" pöörlemine nõuab oma;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Timur
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi 1,8T

postitati 09.02.06 22:07 Tsiteeri

Sõitnud u.26000 km ei ole õli juurdevalanud. Esimese õlivahetuse ajal oli õlitase maksimumis. Lare sul võib olla "föön"i puksid vähe kulunud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 10.02.06 07:27 Tsiteeri

mis juttu te nüüd ajate?
minu kümme tiiru ümmer kera teinud traktorile pole kunagi juure valatud. nüüd viimses hoolduses küll vaatasin, et tase oli juba miinimumi lähedal aga siit võib jälle järeldada, et paar tiiru võib muretult teha, enne kui uuesti õlivarrast sihtotstarbeliselt pruukima peab.
:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
wigry
huviline

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 10.02.06 13:53 Tsiteeri

Alati on ka võimalus, et kui enam varras õlini ei ulatu, siis pikem varras panna

Don't let the perfect be the enemy of the good
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Valts
klubiliige

Registreerunud 31.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci

postitati 13.02.06 07:09 Tsiteeri

läbisõit 31000 ja siiamaani pole ka vaja olnud õli lisada.
Tea, kas olen liiga rahulikult selle mootori sissesõidu teinud või annab see eelsoojendus sellise positiivse effekti.
Aga helkamas muidugi pandi südamele, et alguses iga 500 km tagant võiks kontrollida taset, ju see siis on normaalne nähtus. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
stefan
klubiliige

Registreerunud 07.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Passat B8 Alltrack TSI, VW Golf TSI DSG 110kW MY2016, Yeti 1.8TSI 4x4, Karoq 4x4 TDI DSG

postitati 13.02.06 17:50 Tsiteeri

Esimese 15000 õlikulu oli täpselt sama nagu sul, Octavianus.

reFFLex
moderaator

Registreerunud 05.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017

postitati 13.02.06 18:30 Tsiteeri

Mul viskas tulukese põlema enne 11k täitumist, mingi 600-700 ml valasin sisse, väga pedantse täpsusega seda ülemist piiri õlivardal ei viitsinud taga hakata ajama (ehk siis oleks vast tsipa rohkem sisse mahutand seda õli).

Praegu on paar tuhat pärast õlivahetust täis tiksund. Kuna õues hirmus pasased ilmad, ei taha vabatahtlikult sinna prill-laua alla ronida, et vaadata, mis arengud selle õlitasemega on toimunud vahepeal :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Ints
klubiliige

Registreerunud 27.12.05

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Felicia GLX 1,6 ; Skoda Fabia Combi 1,6 16V

postitati 13.02.06 18:44 Tsiteeri

Mul 1,6 bensukas,läbisöit 110500km. Õ•li juurde kallamisest ei tea midagi,sõidan vahetusest-vahetuseni.Õ•litasemest vardal:ärge seda ülemist kriipsu nii väga taga ajage,las olla ennem karvajagu all kui üle :D

ab
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 03.04.06 16:48 Tsiteeri

Endal sai äsja 15 000 täis aga kuna remondiks jupid tulevad mõne aja pärast siis sai kokku lepitud, et läheb natuke üle ja tehakse mõlemad asjad korraga (nii remont kui hooldus). Aga neh, suht täppismatemaatikud need insenerid olnud. Sai 15 400 ette ning õlitaseme lambike armatuuris plõksti põlema. Võibolla on see ergutuseks, et mees, mine hooldusesse :).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Enrico
klubiliige

Registreerunud 29.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb Sportline

postitati 13.04.06 07:26 Tsiteeri
küsimus samasse kanti

Olen nüüdseks sõitnud oma masinaga (Octavia II Elegance) poolteist aastat ja üle 40 tuhande kilomeetri.

Häirima on jäänud kogu auto juures vaid kaks asja:

1) Mootori õlikulu. Tegemist 1,9 TDI. Reegliks on saanud, et hoolduste (15000 km) vahel tuleb umbes 10 000 läbimise järel liitri jagu õli juurde valada.
2) Auto on hakanud nagisema künklikel aladel sõites. (mitte grossroadil). Selliseid teid on Tallinnas ja Viimsis palju ning pidev nagin teeaugu asemele ehitatud teemuhust üle sõites tekitab küsimusi. Kas nagiseb kogu kere (mis pidi olema laserkeevituse tõttu jäigem) või nagisevad hoopis vedrud/amordid?

Kas sellised ilmingud on vaid minu autol või on see rohkem levinud?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
reFFLex
moderaator

Registreerunud 05.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 13.04.06 09:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Enrico
2) Auto on hakanud nagisema künklikel aladel sõites. (mitte grossroadil). Selliseid teid on Tallinnas ja Viimsis palju ning pidev nagin teeaugu asemele ehitatud teemuhust üle sõites tekitab küsimusi. Kas nagiseb kogu kere (mis pidi olema laserkeevituse tõttu jäigem) või nagisevad hoopis vedrud/amordid?

Mul ka nagiseb.
Aga kindlalt tean, et minu nagin tuleneb autopesust ning kui ma kõik uksetihendid ja ukseaugus olevad kummitihendid silikoonõliga üle lasen, on vähemalt usteaukudest lähtuv nagin lännu kuni järgmise pesukorrani. Eile just tirtsu töö juures oodates jõudsin enda ukse ja -augu tihendid üle käia silikoonise svammiga ja minu uks sai vait.

Äkki sulgi tuleb see nagin kõigi uste juurest ja on tingitud kummitihendite omavahelisest hõõrdumisest?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
AzA
huviline

Registreerunud 17.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II 2.0 TDI

postitati 15.04.06 19:49 Tsiteeri

Läbisõitu ca 14 000. Mootoriks on TDI 2.0 103 kw.Õ•li on saanud juurde panna kaks korda. Esimene kord ca 600 ml ja teine kord ca 1000 ml.

hannes
moanspot
klubiliige

Registreerunud 08.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II Combi

postitati 24.04.06 13:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ints
Mul 1,6 bensukas,läbisöit 110500km. Õ•li juurde kallamisest ei tea midagi,sõidan vahetusest-vahetuseni.Õ•litasemest vardal:ärge seda ülemist kriipsu nii väga taga ajage,las olla ennem karvajagu all kui üle :D

lihtsalt huvipärast - mis siis juhtub, kui üle on?

Seda, mis siis kui õli liiga vähe on juhtuda võib kujutan ma ette, aga mis siis juhtub kui liiga palju on, ei oska küll hetkel välja mõelda...

Enrico
klubiliige

Registreerunud 29.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb Sportline

postitati 25.04.06 09:25 Tsiteeri
Liigne õlikogus

Kui on pisut üle, siis pole hullu midagi.

Kui aga liiga kõvasti uputada, siis on palju võimalusi:
- õli tungib soojenedes ja surve tõustes kohtadesse, kus teda vaja pole ja rikub mootori
- õli soojeneb ebaühtlaselt ja õlisurve võib üldse aegajalt kaduda mistõttu aegajalt mootori õlitus ei toimi ning mootor jookseb vähese õlituse tõttu kokku
- jne (laske fantaasial lennata)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rzhevski
huviline

Registreerunud 31.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia2 1,9tdi

postitati 25.04.06 09:41 Tsiteeri

kui esimesed 10-11tuhet täitusid pidin küll 6-700grammi peale valama. Rohkem seda teinud ei ole, praeguseks ees 18000km(see auto näeb ka kiirteid korra või paar kuus). kül olen täheldanud, et iga reisiga saksa ja tagasi kukub jahutusvedeliku tase. ega keegi tea kas see ikka on normaalne?

Ints
klubiliige

Registreerunud 27.12.05

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Felicia GLX 1,6 ; Skoda Fabia Combi 1,6 16V

postitati 25.04.06 18:53 Tsiteeri

Mis siis juhtub kui õli palju.Kõik tähtis on juba ära öeldud.
Mootori rikub ära.

Alexxx
huviline

Registreerunud 15.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia 1.9 tdi 2002

postitati 30.04.06 08:07 Tsiteeri

Mul on diisel 2002a Octavia 1.9td, õli sööb umbes 0.5l/:15000km :)

Wygla
huviline

Registreerunud 09.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia

postitati 31.10.06 18:39 Tsiteeri

update-iks siis teemat.

Endal selline mure tekkinud, et tundub, nagu sööks palju õli. Ennem oli poolsünt sees ja siis oli enne õlivahetust täpselt miinimum sees. Nüüd täissünt sees ja esimese 5000 km (oli vist) oli juba miinimum või isegi alla. Viimati lisasin õli kuigipalju juurde 2 nädalat tagasi, täna oli jälle miinimum või isegi nõks alla selle. Nüüd müttasin maximumini täis, eks näis kaua püsib. Aga milles võiks ikkagi probleem olla. Keerasin korgi pealt ja panin auto käima, aga ei pritsinud minu arust õli välja. Samas kui peale sõitu kork pealt võtta, on see alt õline. Koos hammasrihmaga vahetati ka väntvõlli otsatihend, kuna see andis läbi. Et nüüd nagu ei tohiks õli kuhugi kaduda :P Ja ei suitse kah nii, et võiks õli võtta.
Ostmise hetkel oli termostaat kutu ja mootor sai kuigipalju kuuma (võib-olla ka eelmise omaniku käest) ning õli ei olnud samuti ollagi. See võib samuti põhjuseks olla. Aga kuidas siis poolsündiga ei võtnud nii palju?! Maitseb see täissünt siis mootorile rohkem?! :P Praeguseks olen üle 0,5 liitri kõvasti juurde valanud ning sõitnud täissündiga ~8000km. Mootoriks siis 1,6 55kw.

diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 01.11.06 10:18 Tsiteeri

maitse asi ütles muri ja ...
mina ei paneks oma traktoritele täissünti siis ka sisse kui peale makstakse. tegelikult sõidaks üldse mineraaliga aga talvekülmadega on see liiga paks.
täissünt on vedelam ja lahkub mootorist kõikvõimalike avauste kaudu, mille olemasolust sa teadlik varem polnud. samas muidugi väljatilkumine jätab ikka jälje järele, a eks ta mahub rõngaste või klapisääre tihendite vahelt ka libedamalt läbi ja põleb ää. kui taandad õlikulu kilomeetri kohta siis saad aru, et nii pisike kogus veel sinise suitsu kujul ennast nähtavaks ei pruugi teha.

reFFLex
moderaator

Registreerunud 05.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 01.11.06 15:01 Tsiteeri

Ise juba tükimat aega ootan, et millal auto tulukese põlema viskab ja kilkama kukub, et õli vähe. Eelmistel kordadel ta nii mõni tuhat kilti enne 15tuhandese intervalli täitumist juhtus, praegu on jämedalt 5k veel 45tuhande hoolduseni sõita jäänud. Eks annan oma uutest vaatlusandmetest teada, kui on põhjust.

Wygla
huviline

Registreerunud 09.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia

postitati 02.11.06 11:19 Tsiteeri

aga vaata õlivarrast, et mis näitab :P...saad kah aimu kas on vähe või palju õli :cool:

Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 43.6% - SQL: 56.4%]