vikir
huviline
Registreerunud 01.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.10.10 10:33
|
|
|
rooliasendi andur
Tegin masinale täislaks diagnostika,esisilla stend ja hiljem mootori ja muu vidinate diagnostika.Kus asub rooli asendi andur ja kas seda on võimalik
reguleerida,armatuuris näitab mootori käivitamisel kollast rooli koos !märgiga.Kui kellegil on olnud taoline masinal kuidas on sellest jagusaadud.
|
|
|
Enrico
klubiliige
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb Sportline
|
postitati 12.10.10 10:37
|
|
|
väljavõte manuaalist
Steering column lock: Workshop! (Roolilukustus: Töökoda)
Kui infoekraanile ilmub see teade ja lisaks näidatakse sümbolit, võite sõitu suurendatud ettevaatlikkusega jätkata. Auto tuleb viivitamatult viia
mõnda eriala-ettevõttesse.
Steering column lock defective (Roolilukustus on vigane)
Kui infoekraanile ilmub see teade ja lisaks näidatakse sümbolit, tuleb auto parkida ja toimetada mõnda eriala-töökotta. Süüte väljalülitamise järel ei
ole siis enam võimalik rooli lukustada, elektrilisi tarbijaid (näiteks raadioid, navigatsioonisüsteeme) aktiveerida, süüdet uuesti sisse lülitada ega
mootorit käivitada.
|
|
|
vikir
huviline
Registreerunud 01.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.10.10 11:34
|
|
|
rooliasendi andur
Kas see tähendab siis seda,et rool võib lukku minna sõiduajal-mida ma muidugi ei usu.Aga kui tegu on ,,roolilukuga,,,võib ju selle pisiasja
ligvideerida.Kaldun arvama siiski,et tegu mingi anduriga.
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 12.10.10 13:47
|
|
|
Rooliasendi andur peaks olema seotud veojõu- ja stabiilsuskontrolliga. Kui andur rikkis, siis ei toimi ka eelmainitud seadmed. Kunagi sai tänu
"targale diagnostikale" audil selline jubin lasta välja vahetada. Peale selle miski kaabel. Siis, kui selgus, et viga hoopis abs-i ajus,sai
remontimise isu otsa ja auto maha müüdud.
Elektroonilistel abimeestel on oluline teada, mis asendis esirattad on.
|
|
|
|
vikir
huviline
Registreerunud 01.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.10.10 14:40
|
|
|
andur
Vot,vot see on juba õige jutt.Sest diagnostika näitas ka ABSi.Tänan, Skoda juhid tasemel.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 12.10.10 16:49
|
|
|
On kõrvu jäänud ka selline asi, et elektro-hüdraulilise roolivõimendi puhul on selline vigur, et teed sillastendi ära ning pärast arvutiga õpetatakse
autole selgeks uus rooli keskasend. Mõtlesin, et äkitsi sellega seotud.
|
|
|
alarallin
huviline
Registreerunud 25.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Fiesta ST 210HP
|
postitati 12.10.10 18:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Wygla
On kõrvu jäänud ka selline asi, et elektro-hüdraulilise roolivõimendi puhul on selline vigur, et teed sillastendi ära ning pärast arvutiga õpetatakse
autole selgeks uus rooli keskasend. Mõtlesin, et äkitsi sellega seotud. |
Sillastendis pannakse ikka enne reguleerimist roos sirgeks ja alles siis hakatakse roolivarrastest kokkujooksu reguleerima. Minu masinal on ka
elektro-hüdrauliline roolivõim ja rooli keskasendit ma küll pole nullind.
|
|
|
Ander
klubiliige
Registreerunud 01.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi G-TEC
|
postitati 07.08.12 07:13
|
|
|
rooliasendi andur
Küsimus suurele ringile - kas elektroonilise roolilatiga Octavia II -l on võimalik vahetada eraldi rooliasendi andur? Käisin teeninduses ja sealt tuli
lakooniline - roolilati vahetus kuna eraldi andurit ei vahetata. Iseenesest see anduri kamm sõitu ei sega kuid järsku on teadjaid, kas on reaalne
vahetada see andur ilma latita?
|
|
|
siLc
huviline
Registreerunud 09.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: 2011 Passat B7 EcoFuel CNG
|
postitati 07.08.12 16:32
|
|
|
Rooli asendiandur on põhimõtteliselt saadaval eraldi osana ~100€ hinnaga. Miks tahetakse uut latti ka pähe määrida, ei tea.
|
|
|
KPuusepp
huviline
Registreerunud 01.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Superb I 1.8T
|
postitati 08.08.12 14:17
|
|
|
Esiteks alusta sellest, et mis autost jutt on.
Rooliasendi andur asub otse rooli taga (vähemalt minu Superbil) ning see sisaldab siis blokki, mille sees jookseb lintkaabel ning andureid, mis
registreerivad mis suunas rool on. Sellega on selline pull lugu, et kui see kaablist lahti ühendada, kui aku taga on, annab ta sulle kenakese veateate
ning ei ABS, ESP ega muud juhiabid ei toimi enam. Sellega seoses tuleb autol ABS-i aju uuesti programmeerida ning siin tuleb abiks eelnevalt teada
saadud ABS bloki software code. Muidugi saab selle ka tuletada vastavalt auto andmetele.
Suureks abiks oleks, kui sa ütleksid täpse veakoodi, mis sa said.
|
|
|
Ander
klubiliige
Registreerunud 01.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.08.12 13:00
|
|
|
OII on siis Octavia 1Z5 mudel. Ma nüüd kahtlustan, et eksisin natukene sõnastusega. Nimelt minu vea puhul ei ilmu ühtegi veateadet ning rooli kisub
paremale. Vigane on aga andur, mis asub roolilatis.
Tsitaat: | Algselt postitas: KPuusepp
Rooliasendi andur asub otse rooli taga (vähemalt minu Superbil) ning see sisaldab siis blokki, mille sees jookseb lintkaabel ning andureid, mis
registreerivad mis suunas rool on. Sellega on selline pull lugu, et kui see kaablist lahti ühendada, kui aku taga on, annab ta sulle kenakese veateate
ning ei ABS, ESP ega muud juhiabid ei toimi enam. Sellega seoses tuleb autol ABS-i aju uuesti programmeerida ning siin tuleb abiks eelnevalt teada
saadud ABS bloki software code. Muidugi saab selle ka tuletada vastavalt auto andmetele.
Suureks abiks oleks, kui sa ütleksid täpse veakoodi, mis sa said. |
|
|
|
siLc
huviline
Registreerunud 09.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: 2011 Passat B7 EcoFuel CNG
|
postitati 09.08.12 16:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ander
OII on siis Octavia 1Z5 mudel. Ma nüüd kahtlustan, et eksisin natukene sõnastusega. Nimelt minu vea puhul ei ilmu ühtegi veateadet ning rooli kisub
Suureks abiks oleks, kui sa ütleksid täpse veakoodi, mis sa said. | |
Roolilatis olev andur on väändeandur. Esinduses arvatavasti tahetakse vahetada kirvehinna eest terve latt aga kuuldavasti saab seda eraldi vahetada
~200€ eest.
Lugemist roolilati kohta -> http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_317.pdf
|
|
|
Ander
klubiliige
Registreerunud 01.06.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.08.12 06:07
|
|
|
Huvitav, kas Eestis on mõni tegelane või firma, kes sellise asjaga (väändeanduri vahetus) tegeleb?
|
|
|
KPuusepp
huviline
Registreerunud 01.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Superb I 1.8T
|
postitati 11.08.12 13:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ander
Suureks abiks oleks, kui sa ütleksid täpse veakoodi, mis sa said. | | Tegelt oli minu jutt suunatud teemaalgatajale.
Lati anduri kohta ei oska kaasa rääkida.
|
|
|