Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 28.11.10 13:06
|
|
|
käivitumisprobleem külma ilmaga
Tere.
Miinuskraadidega ilmnes väike käivitusprobleem. Nimelt, hommikul esimene käivitus, peab ketrama kauem ning ei lähe ilsusti käima, vaid nagu turtsatab
käima. Kui käima läheb, käib ilusti. Samas, kui jätta koheselt seisma ning proovida uuesti käivitada, siis käivitub ilusti. Ei ole sellist probleeme
eelnevatel talvedel olnud, vaid alati on käivitunud 1-2 pöördest. On kellelgi ideid? (Octavia, 1997, 1,6 55kw).
|
|
|
zipper
huviline
Registreerunud 03.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia II
|
postitati 28.11.10 13:58
|
|
|
Esimese asjana aku!
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.10 12:46
|
|
|
Eiei. Aku on välistatud, sest selle vahetasin möödunud talv ja ringi veab aku ilusti. Lihtsalt ei toimu seda nö "plahvatust" vaid turtsatab käima.
Tänase 22 kraadise pakasega oli veel hullem, st. pidem veel pikemalt käiama ja siis lõpuks kolmanda turtsu pealt turtsatas käima. Õlivahetuse ajal
kavatsen üle vaadata drosselklapi, kuigi vaevalt, et see sodine, sest aasta vana alles. Teiseks, äkki peaks üle vaatama lõpuks karterituulutuse, et
mis seal sees toimub. Äkki külmaga miski sodi ees, mis midagi takistab (kuigi käivitust ei tohiks see ju mõjutada ). Muud asjad: bensufilter, jagaja kaas, rootor, küünlajuhtmed, küünlad
kevad-suvel vahetatud. Diagnostika midagi ei näidanud (ainult mingit bensiini taseme andurit millaski löönud välja).
|
|
|
ka:rel
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia Combi 1.6 Elegance '02
|
postitati 29.11.10 16:53
|
|
|
Olen lugenud, et mõned soovitavad nii suure külmaga enne käivitamist paar korda süüde sisse ja uuesti välja keerata. Rahulikult sisse, lased paar
sekundit seista, keerad välja, ja siis uuesti sama asi. Et pidavat niimoodi rohkem kütust peale pumpama või midagi sellist.
Ja siis mida ma ka mõnikord olen teinud, ma ei tea, keegi vist ka kunagi millegipärast soovitas, et kui süüte sisse keeran, ootan mingi 10- 15
sekundit, ja alles siis käivitan. See pidada vist midagi puhastama. Eks nüüd vast mõni suurem spets tuleb ja selgitab täpsemalt või siis tambib maa
sisse mu halva nõu.
Lugupidamisega,
ka:rel
|
|
|
|
maxfox04
huviline
Registreerunud 11.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Fabia I 1,2 BME 2006 - müüdud
|
postitati 29.11.10 19:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ka:rel
Olen lugenud, et mõned soovitavad nii suure külmaga enne käivitamist paar korda süüde sisse ja uuesti välja keerata. Rahulikult sisse, lased paar
sekundit seista, keerad välja, ja siis uuesti sama asi. Et pidavat niimoodi rohkem kütust peale pumpama või midagi sellist.
|
Kui ma ei eksi, siis sellega peab hästi ettevaatlik olema. Sest kui mingi pihusti lekkib, võib see kütus silindrisse sattuda ja terve see kogus, ehk
3x suurem, kui vaja läheb pauguga ploahvatama. Nii et ole kindel, et su pihustid on korras.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.10 20:45
|
|
|
Kusjuures pihusteid mõtlesin ise kah, et äkki nendes mingi viga. ETKA- s joonist vaadates on pihusti ning lisaks mingisugune bensiini
surverõhuregulaator vms. Aga lihtsalt huvitav, et ülejäänud korrad lähevad laksust.
Üldiselt lasen alati hommikul esimesel käivitusel surve üles pumbata, st süüde sisse, kuniks pump vaiki jääb.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.10 21:12
|
|
|
Uurisin veel ETKA- st. Monopritsel tundub olevat 1 pihusti selles latis ning rõhuregulaator. Kuidas neile ligi pääseda ja muu selline teema, seda
hetkel ette ei kujuta. Aga kas võib olla teoreetiliselt selline võimalus, et külma ilmaga ujutab üle või tekib probleem pihustiga/rõhuregulaatoriga,
kuid samas ülejäänud käivitused tip-top. Või on see vähetõenäoline, ning ei tasu üldse näppimist ning veel rohkem tuksi keeramist ? Samas pump käib külmaga hommikul pikemalt, kui süüde sisse keerata.
|
|
|
|