Lehekülgi: 1 2 |
ka:rel
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia Combi 1.6 Elegance '02
|
postitati 05.04.06 15:54
|
|
|
Octavia I Combi 1.6 Elegance - 2002 - ka:rel
Järgnevalt siis minu auto lugu:
Auto sai tellitud 2002 aasta mais. Enne otsuse tegemist sai proovitud ka teisi mudeleid, "viimases valimisvoorus" osalesid peale Octavia ka Golf ja
Mazda Premacy.
Tellimisest on palju halbu mälestusi ja üks hea. Hea on see, et auto lõpuks kätte sain.
Halb aga see, et
- Sellises "perifeerias" nagu seda on Pärnu, oli toona ääretult asjatundmatu Skoda müüja. Mina auto huvilisena olin loomulikult enesele
asja interneti vahendusel võimalikult selgeks teinud. Nii mootori, varustuspakettide kui ka juurde tellitava lisavarustuse osas. Aga kui seal mingi
vend teatas, et: "Ei, Skodale küll nahksisu ei saa," viskas mul üle ja sõitsin Tartusse õnne katsuma.
- Tartu müüja, Aleksandri autokeskus, jättis esialgu veidi asjalikuma mulje. Nagu hiljem selgus, päris nii see muidugi ei olnud. Näiteks sai autole
tellitud hele nahksisu ja ksenoontuled. Möödus kuid ja siis helistati, et: "Kas teate, nahksisuga kaasneb ka multifunktsionaalne nahkrool, ilma ei
saa. Ja see maksab omakorda X krooni." Varsti jälle: "Vabandage aga teie tellitud ksenoontuledega tuleb autole paigaldada ka tulepesurid, see aga
maksab Y krooni."
- Tellimus sai vormistatud mais ja siis öeldi, et läheb maksimaalselt kolm kuud. Tegelikult jõudis auto kohale oktoobri lõpuks. Sellest tulenevalt
ma neile loomulikult ka nende eelmainitud lisavigurite eest sentigi juurde ei maksnud, vaid kauplesin hinda veel alla. Ja anti ka, sest kartsid, et
muidu jääb neile selline küllaltki kalliks kujunenud Octavia lattu seisma.
- Kõige tipuks oli 2002 aasta suvel Tsehhimaal ka seni suurimad üleujutused. Kujutasin juba ette, kuidas minu peaaegu valmis Octavia porivetes
liguneb Õ•nneks saan tagantjärgi kindlalt väita, et minu auto on valminud
alles septembris või oktoobris, seega ujutusest ta osa ei saanud.
Oktoobri lõpupäevil sain siis kätte oma helerohelise Octavia Combi 1.6 Elegance. Lisaks oma varustustasemele sai ta veel ksenoontuled, eemaldatava
kärukonksu, tagumised porilapatsid, pakiruumi kummimati, heleda poolnahksisu, stereosüsteemi "Symphony", multifunktsionaalse nahkrooli ja võibolla
midagi veel, enam ei mäleta.
Lugupidamisega,
|
|
|
|
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.04.06 16:16
|
|
|
Nüüd siis auto kasutamisel tekkinud probleemidest:
Kõige esimese asjana lagunes ära raadio. Õ•igemini selle CD- väljastus mehanism, milles murdus mingi vidin ära. Garantiikorras asendati raadio uuega.
Raadio tootjaks on firma nimega Sharp. Mõni kuu pärast oma asendusraadio kättesaamist kuulsin uudistest, et too olla pankrotti läinud. Nüüd ootan
hirmuga, mil mu "uus" raadio ära laguneb. Seni on ta siiski probleemitult funktsioneerinud.
Järgnes pikem probleemivaba periood. Vahepeal sai loomulikult käidud korralistes hooldustes.
2004/2005 talvel tekkisid käevitamisprobleemid. Pärast pikemat seismist külmas auto süütevõtit keerates mingit starteritööd ei järgnenud. Proovisin ka
lükkamisega, siis käevitus koheselt. Ja ka sooja mootoriga mingeid probleeme polnud. Arvasin, et aku on nõrk ja laadisin seda. Mitu korda laadisin
terve öö aga probleem jäi. Viisin teenindusse, kus väidetavalt vahetati ära vidin nimega "süüteluku põhi" ja viga kadus. Pidavat olema tavaline
häda.
Samal talvel tekkis ka esisilda mingi login. Käisin seda näitamas üle Eesti erinevates margi esindustes, samuti mainisin hooldustes, ent viga jäi
leidmata. Lõpuks 2005 sügisel Pärnus MDM Autos vahetati kaks stabika puksi (vist keskmised) ja asendati vasak esiratta laager ning oli seegi probleem
kadunud.
Selle talve uudiseks on piduriprobleem. Nimelt on väga õrnal pidurdamisel väikesel kiirusel tunda, et pidur võtab kord kõvemini, kord nõrgemini,
vastavalt ratta asendile. Vist olen piduriketta loperguseks sõitnud? Samuti on pidurdamisel kuulda vahel vaikne sahin. Ise arvasin, et küllap on
piduriklotsid kulunud aga veebruari alguses tehtud 60000 km hooldus seda oletust ei kinnitanud.
Lisaks sellele olen autol kunagi vahetanud ühe tagumise gabariiditule ja ühe numbritule pirni. Ja asendamist vajaks üks esimene gabariiditule pirn.
Aga kuna tegemist on ksenooniga, siis mina seda tuld lahti võtta ei oska ega riski. Eks siis kui seal samas tules mõni asisem pirn ka läbi läheb,
lasen esinduses ära teha.
Ja nüüd on katki läinud veel üks pirn. Nimelt salongisoojenduse nuppude valgustus. Kas keegi teab, kuidas sinna ligi pääseb? Olen vaene tudeng ja iga
pirnikese vahetuse eest sajaseid luftitada ei kannata
Lugupidamisega,
|
|
|
|
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 05.04.06 16:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ka:rel
Ja nüüd on katki läinud veel üks pirn. Nimelt salongisoojenduse nuppude valgustus. Kas keegi teab, kuidas sinna ligi pääseb? Olen vaene tudeng ja iga
pirnikese vahetuse eest sajaseid luftitada ei kannata
|
Keskmine,puhuri kiiruse nupp tõmba välja ja otse seal all on lambike,mis seda paneeliosa valgustab.Kuna ta on päris hästi sinna ära peidetud,siis
lambikese väljatõmbamiseks on peenikeste kitsaste otstega näpitsad teretulnud.Ära ainult väga kõvasti lambi klaasist kolbi nendega pigista,et see ei
puruneks ja tõmba ka välja.
Uue lambi panek vastupidi eelnenule.
Väga ilus auto sul.Tore,et sa seda maha pole müünud nagu ma auto24 foorumist vahepeal lugesin.Mulle isiklikult hele sisu meeldib,aga mitte selle
puhtana hoidmine
|
|
|
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
|
|
petst
huviline
Registreerunud 03.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 & VW e-UP!
|
postitati 10.04.06 20:15
|
|
|
2004/2005 talvel tekkisid käevitamisprobleemid. Pärast pikemat seismist külmas auto süütevõtit keerates mingit starteritööd ei järgnenud. Proovisin ka
lükkamisega, siis käevitus koheselt. Ja ka sooja mootoriga mingeid probleeme polnud. Arvasin, et aku on nõrk ja laadisin seda. Mitu korda laadisin
terve öö aga probleem jäi. Viisin teenindusse, kus väidetavalt vahetati ära vidin nimega "süüteluku põhi" ja viga kadus. Pidavat olema tavaline
häda.
|
Seoses süütelukuga juhtus mul veel toredam lugu. Sõidan hommikul tööle, pargin auto büroo ette ja võtan süütevõtme välja. Ja ennäe imet, auto läheb
uuesti käima . Mootor seiskus uuesti pärast piduripedaali vabastamist. Absurdne aga tõsi. Alguses ei saanudki kohe sotti, et mis pull ja jõudsin asja
unustada. Kuni asi muutus tavapäraseks. Viperuse allikaks seesama vigane süütelukk.
Sel talvel sain teada, et minu Skodal on tehasest peale sokutatud mingi "itaalia aku", mis suurte külmadega elektroonika lolliks ajas. Üks hommik olin sunnitud tööle sõtma "safe mode'is", st auto üle 50km/h välja ei läinud ja hoo ülesvõtmiseks kulus ca 1 min.
Väga piinlik oli liigelda. Teeninduses tõsteti peale "põhjamaade aku" ja auto liigub jälle.
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 11.04.06 11:52
|
|
|
Hea teada, et autol ka "safe mode" olemas on. Muidu ei tea kohe, et mis katki või jama aga hoopis auto ise arvab, et igaks juhuks kiiremini ei lase
sõita.
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 12.04.06 05:14
|
|
|
Loen siin ja tekkis kohe ka selline tuttav tunne. Omal tekkis ka esisilda suht vara mingi login. 15K hoolduses (helkama) ei leitud, kõik normi piires.
30K hooldus ja auto 100 sama jama, ei leia keegi miskit . Kuigi kolks juba
selline, et ka rooli hoides on lööki tunda. Tea, kas üritavad garantii lõpuni venitada ja siis lajatada? Ka ka:reli poolt mainitud pidurite
võdistamist on mul tunda, võibolla on tagumine trummel tiba ovaali lastud? aga see ei häiri veel, on suht väike, et miskit tõmblema viitsiks hakata.
|
|
|
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.05.06 12:30
|
|
|
Mul Octavia II-l on juba teist aastat samasugused tehase luuad ees. Pühivad hästi ning ootan huviga, millal vahetama peab hakkama. Nad lihtsalt ei
kulu.
|
|
|
|
petst
huviline
Registreerunud 03.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 & VW e-UP!
|
postitati 24.05.06 19:50
|
|
|
Huvitav, kas on mingi nipp, et luuad kaua hästi pühiksid? Mul kestavad need max 3 kuud ja siis enam sõita ei näe.. Ja talvel jäätuvad täpselt
samamoodi ära nagu vanad luuad.
Turundus teeb imet
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 25.05.06 05:54
|
|
|
sorry ot pärast, aga kojamees püsib kaua töökõlbulik, kui teda ei kasutata. mis liigub, see kulub.
|
|
|
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.05.06 08:26
|
|
|
OT jätkuks:
Kojameeste ja ka tuuleklaasi kulumise vastu avitab hästi ka vahend nimega "Rain away".
Suuremal kiirusel kui 70 km/h pole siis vaja enam kojamehi ruunata.
Lugupidamisega,
|
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.05.06 15:41
|
|
|
Mul kojamehed ei kulu, kuid tuuleklaas on küll juba väga matiks muutunud. Kojameeste pöördekohtades (kus kojamees hakkab tagasi alla liikuma) on
esiklaas tugevalt matiks kriibitud ja varsti peab hakkama juba tõsiselt mõtlema esiklaasi vahetusele. Seda siis autoga, mis on 18 kuud vana ja 32 000
sõitnud Aga kojamehed triipe ei jäta.
Auto 95% Tallinnas sõitnud ning eks talvel on vaja seda soola seal klaasil ikka edasi-tagasi sõidutada. Kuigi need matid kohad klaasile tekkisid juba
üsna alguses. nii umbes 12000-15000 juures.
|
|
|
|
Octavianus
huviline
Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb III 2015 280HP Elegance
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 26.05.06 09:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: wigry
Mul kojamehed ei kulu, kuid tuuleklaas on küll juba väga matiks muutunud. Kojameeste pöördekohtades (kus kojamees hakkab tagasi alla liikuma) on
esiklaas tugevalt matiks kriibitud ja varsti peab hakkama juba tõsiselt mõtlema esiklaasi vahetusele. Seda siis autoga, mis on 18 kuud vana ja 32 000
sõitnud Aga kojamehed triipe ei jäta.
Auto 95% Tallinnas sõitnud ning eks talvel on vaja seda soola seal klaasil ikka edasi-tagasi sõidutada. Kuigi need matid kohad klaasile tekkisid juba
üsna alguses. nii umbes 12000-15000 juures. |
Siin sama. Lisaks on ka kriime tekkinud talvisest plastkaabitsaga jääpeletamisest. Vastu päikest sõites võib nüüd lisaks täheldada ka mingeid pisikesi
täpikesi, mille tekkepäritolu ei oska kuidagi selgitada. Kojamehad jätavad kriime, kivid virutavad uhkemaid täkkeid - a millest need on tulnud - ei
tea.
|
|
|
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.10.06 15:39
|
|
|
Uued talverehvid
Ega talv tulemata jää, nii saigi täna soetatud komplekt Tehnikamaailma testivõitjaid
lamellrehvinduse alal - Continental ContiVikingContact 3.
Tsitaat Tehnikamaailmast:
"Continental on kiiduväärt lamellrehv. Sellesse on kokku pandud just paras annus pidamist jääl, lumel ja lörtsis. Juhitavuse
poolest on rehv rahuliku loomuga, kui kõige libedamad olud välja arvata. Siis muutub Continental liigagi rahutuks ja just tagarataste pidamine võib
kergesti kaduda. Märjal asfaldil võiks rehv paremini püsida aga kuival asfaldil on Continental lamellrehvi kohta tugev ja tundlik. Rehv on ka vaikne
ja suunakindel. Esikoha jagamine tähendab, et lamellrehvidest on Continental üks parimaid valikuid."
See, millega Continental esikohta jagas oli Nokian Hakkapeliita RSi. Oleksingi ehk toda eelistanud, kuid too maksis märksa rohkem.
Ost sai tehtud interneti teel, leheküljelt http://www.kummipood.com , kus küsiti tüki eest
mõõdus 195/65 R15 1360.- pluss komplekti toomisraha 150.-, ehk kokku siis 5590.-.
Ise olen maru rahul, et sain sellise hinnaga, kuna www.conti.ee pakub sama asja samas mõõdus 1700.- /tk ja ega mujaltgi suurt odavamalt saa.
Kojutoomine võttis Tartus aega üsna täpselt ühe tööpäeva.
Lugupidamisega,
|
|
|
|
Sooda
huviline
Registreerunud 14.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II Combi
|
postitati 09.10.06 21:43
|
|
|
vaid kauplesin hinda veel alla. Ja anti ka, sest kartsid, et muidu jääb neile selline küllaltki kalliks kujunenud Octavia lattu seisma.
Olen vaene tudeng ja iga pirnikese vahetuse eest sajaseid luftitada ei kannata
Minu arusaamise järgi on siin kahes jutus tõsine vastuolu: vaene tudeng kes loeb igat sajalist on ostnud 2002 aastal ca 250+t eest uue auto
Mitte, et mul miskit selle vastu oleks ....
|
|
|
S.S.D.D.
huviline
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 10.10.06 11:06
|
|
|
Ma oleks ka paar sõna ja mõtet poetanud selle "vihmapeletusvahendi" teemal. Ise seda konkreetset möksi ei ole katsetanud, mul on olnud miskine
alko-baasil produkt, mille nimeks Rain Clear (vist oli nisuke nimi). Suht ammu ostetud pisike läbipaistvast plastikust pudelikene, mille
klaasilemäärimisjuhendi kohaselt tuli kasutada puhast kuiva lappi, mis tuli keemiaga niisutada ning ringliigutustega klaasile kanda. Hetkega
aurustus/kuivas see värk ning jättis lubatult häguse pinna järele.
Pärast klaasi kokkumäärimist soovitati sellele peale vett pihustada ning pehme kuiva paberiga puhtaks klantsida. Tulemus, muide, oli nii protseduuri
lõpetamise järgselt, kui ka erineva valgustusastmega ilmaga (vihmaga) sõites äärmiselt ponks. Eelkirjeldatud probleemi klaasist läbinähtavusega ei
tekkinud, pigem oli see parem, kuivõrd esiklaas ei märgunud nii, nagu tavaliselt.
Küll aga on mulle hinge pugenud kahtlus, mis mulle viimati 600 maksma läks ja mis oli põhjustatud asjaolust, et pärast aastast kasutamist olin
sunnitud muidu väga laitmatu välimusega kojamehed uute vastu välja vahetama. Kahtlus on selles osas, et kas see keemia äkki omalt poolt ei aidanud
kaasa kojameeste töövõime suht äkilisele langemisele. Nimelt suve teisel poolel, augustis vist, kui täpsem olla, hakkas juhipoolne kojamees
praktiliselt terves ulatuses jutte jätma klaasile olgugi, et kumm ise oli kenasti puhas/puhastatud ja ei näinud seal palja silmaga mingeid
minitäkkeid, mida oleks võinud süüdistada. Lisaks hakkasid kojamehed klaasil liikudes sahisevat häält tegema, mida uute puhul ei olnud. Justkui kumm
oleks asendunud plastikuga.
wigry on siin ja kusagil teises teemas kiitnud, et temal kojamehad ilgelt hästi vastu pidanud, olgugi, et peatselt kaheaastased. Ise
siis imestasingi, et huvitav, kuda nad mul niimoodi järsku (suve algul oli kõik veel täitsa ponks) peesse läksid. Otsustasin, et pärast kasko kaudu
klaasi vahetamist enam vanasid peale ei pane.
Niisiis - tea, kas need klaasile pandavad keemiad, olgu nad mis iganes keemia-baasil valmistatud, aitavad kaasa -mehade kiiremale läbipõlemisele või
mitte? Heameelega mätsiks uuesti selle värgi oma uuele esiklaasile peale, kuivõrd mõni nädal pärast selle tegemist on vihmaga sõitmine ilgelt mõnna. A
vot kardan, et nii järsku tuleb varsti uuesti uued töömehed peale osta...
Siin vist passib ütelda, et kes ei riski, see peab vihmaga sõites shitema nähtavusega leppima
Kojameha soovitatakse vahetada intervalliga kord aastas eniveiz - see viimane on öeldud loomulikult teeninduse meistri poolt
Ahjaa - pole sattunud varem tunnustavaid sõnu ütlema sinu auto aadressil miskipärast - igatahes väga minu maitse järele auto nii väljanägemise kui ka
seespidise nägemise/tegemise järgi (Y).
|
|
|
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.10.06 15:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: S.S.D.D.
Auto on aga aus, esilagu meeldis mulle O1 rohkem välimuselt, nüüd silm juba oma O2-ga harjunud enam O1 niiväga nagu ei tõmba.
Su O1-l on ilus sisu ,välisvärv aga selline ...kuidas nüüd sobilikum öelda oleks... praktiline Igatahes kobe liikur on, edu liiklemisel |
Tsitaat: | Algselt postitas: reFFLex
Ahjaa - pole sattunud varem tunnustavaid sõnu ütlema sinu auto aadressil miskipärast - igatahes väga minu maitse järele auto nii väljanägemise kui ka
seespidise nägemise/tegemise järgi (Y). |
No tänud, tänud. Võtan iga kiiduavaldust väga isiklikult.
Aga meeldib, jah, mulle ka. Tõsi, heledaid istmeid peab aeg- ajalt pisut põhjalikumalt puhastama kui ehk tumedamaid peaks, kuid samas jääb autos sees
ka puhtam ja avaram tunne.
Ja ega Teiegi masinad kobeduses minu omast maha jää - pigem vastupidi.
Lugupidamisega,
|
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1,8T
|
postitati 28.10.06 16:23
|
|
|
Täna sai oma Skodakest natuke "tuunitud" ehk paigaldasin sellised:
Hella raamita klaasipuhastaja tagab puhtama tuuleklaasi tänu:
- vedruraamile, mis jälgib tuuleklaasi kumerusi paremini kui konventsionaalne klaasipuhasti
- vedruraamile, mis tagab klaasipuhastaja ühtlase surve klaasile kogu tuuleklaasi ulatuses
- puuduvatele liigenditele ja lülidele, mis kuludes tekitavad lõtke ja klaasipuhastaja ebaühtlast survet klaasile
- puuduvatele liigenditele, mis talvel tihti külmuvad
- aerodünaamilisele ehitusele, mis tagab väiksema tuuletakistuse ja minimaalse tuulemüra
Eks siis ole näha, kas õigustavad nad oma 490.- kroonist hinda.
Ja kui keegi tahab omale ka, siis I põlvkonna Octaviale läheb Hella WB92.
Ja pikem käib juhipoole! |
Kas pühivad korralikult? Mul jätab parempoolne luud all servas klaasi pühkimatta.
|
|
|
huviline
Registreerunud 05.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.10.06 12:06
|
|
|
Hmmm... ei pühi tegelikult VÄGA korralikult.
Viimasel ajal olen vaadanud, et jätab nagu peenikesed ribad korralikult kuivaks pühkimata. Algul arvasin, et ehk on miski mustus neil tööisu rikkunud,
kuid ei muutnud ka puhastamine asja paremaks.
Parempoolne luud jätab välimisest servast tõmbe algul paar sentimeetrit pühkimata aga see mind isiklikult eriti ei morjendagi.
Igatahes tütarlapse Cliol teevad vanamoodsad Boschi kojamehed justkui paremat tööd. Ehk on kojameestel tütarlapsega soojemad suhted kui minuga???
Lugupidamisega,
|
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.10.06 16:18
|
|
|
Mina olen avastanud, et korralikuks pühkimiseks peab nii klaas kui kojamehed korralikult märjad olema. Näiteks kui peale kuiva perioodi hakkab sadama
siis alguses pühivad need kojamehed kehvasti, kuid kui juba tükk aega on pühkinud, hakkavad nad korralikult tööle.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |