Octavia 2000. 1,6 bens. ECM- mootori kontroll moodul läbi
Tere
olen ise automehhaanik ja seda aja päris kaua turkinud, ma mõtlen autosid parandanud. Omal mul 2000. a. octavia 1,6 bens. 74KW mootoriga. Jama tekkis
juba aasta tagasi ja võib olla isegi kauem, kui aasta. Puhastasin drossel klappi ja määrisin. Lõpuks vahetasin selle aasta alguses drossel klapi
välja. Jama ise selles, et auto nõksutas jubedalt, kui gaasi maha lasksin. Uus drossel VDO oma ja töötab korralikult ainult tester näitab veakoodi
00282 mis tähendab lühis või katkestus drosseli ajami mootori ahelas. Kuna vana drosseliga oli sama kood aga lisaks ka mitu teist. Pöördusin mina siis
auto 100 poole, arvates, et neil on paremad võimalused testimiseks ja vea leidmiseks. Aga ei midagi. Sealsete meeste esimene arvamus oli , et ma panin
mingi hiina drossel klapi. Kuna see uus klapp vajab auto kesk moodulisse uuesti installimist, siis proovisid nad seda teha, mis ei õnnestunud. Lubasid
mulle helistada, kui leiavad toonor auto, mille osadega katsetada.
Ja sinna see kõik jäi juba neljas nädal. Olen ise koos kahe elektrikuga läbi tuhlanud kogu juhtmestiku ja mõõtnud kõikide ahelate pinged ja ossi
diagramme võrrelnud autodata omadega. Leidsime et drossel klapi ajami mootorile peaks ühte otsa tulema positiivne pinge 11-14 V. ja juhtimine toimub
läbi neg. ahela impulssidega. Meie saime pos. pingeks 2-3 V. ja pinge tõusis alles mootori pööretel kuskil 3000 pööret 12 voldi peale. See jutt tuli
nüüd veidi pikk, aga teadja saab aru. Küsimus mul selline, kas keegi kokku puutunud sellise asjaga ja kas kellelgi on infot, kus saaks mootori
kontroll mooduli el skeemi. ECM ise on Siemens 5WP4428 01 osa kood; 06A906019BT.
Samuti oleks vaja infot, kui läheb mooduli vahetamiseks, kas on vaja tegeleda ka immo ja lukkude vahetamisega.
Ette tänades toivo
valbu@hot.ee
valbu
|
|