Citigo, `12, 1,0 55kW, man., 3d, must
Ostsin juunis Auto 100 AS ühe demoauto. Musta kolmeukselise Citigo. 4500 km sõitnud. Must armatuur ja polstrid. Lisadest 15" valuveljed, navi,
konditsioneer, väidetavalt sportvedrustus, toonklaas, veojõukontroll, stereo.
Müügimehe sõnul oli seni 3-4 Citigot müüdud. Linnapildis olen seni üht rohelist näinud ainult.
Võrreldes uuega oli hind pea kolmandiku võrra madalam ja ei pidanud 2,5 kuud ootama. Kulumisjäljed puuduvad.
Vaatasin algul salongis Fabiat. Sellel (viie uksega) aga on uksed nii pisikesed, et pidin end päris kokku pakkima, et juhiistmele pääseda. 3d Citigol
on hästi suured uksed.
Proovisõidul käisin 44kW autoga. Sai linnas sõidetud. Oma 55kW autoga pole eriti maanteele sattunud veel aga korra Sakku sõites sain 90km/h sõitvast
autost päris nobedalt mööda ja mootori võimsus küll kiirendamist ei piiranud (pigem minu seadusekuulekus).
Kütusekulust. Seni olen valdavalt linnas sõitnud, üksi. Ligi 400 km keskmine 5,2 l/100 km. Puhkepäeval (tühjas linnas) võib poole päeva keskmine (ca
50 km) olla ka 4,5. Äripäevadel sõitmisega (et kaasliiklejaid endast välja ei aja) võtab siis rohkem vastavalt.
Displeil soovitab käike. Päris 45km/h kiirusel 5-ndat sisse ei pane (kuigi soovitab). Pöördesse ajades saab veidi adrekat isegi. Roolimine on väga
täpne.
Lisavarustuses olnud multifunktsionaalne navi on asjalik. Linna tunnen ilma navitagi, sellepärast on see rohkem kasutusel helikandjana. Micro USB
liides seadmes võimaldab hõlpsalt läbi peaseadme mälukaardilt muusikat kuulata. BT käed vabad süsteem on ka kasulik, tunnistab korraga kahte mobiili,
lihtne kasutada, hea kuuldavus.
Nii uut autot pole mul varem olnud. Aastaid tagasi oli 02.a Passat Variant, tollal 4 aastat vana, 2,5TDI, nahk, elekter, tip-(või step-)tronic jne.
See nõudis aga auto ostuhinnaga võrreldavaid kulutusi paari aasta pidamise jooksul ja kütust rüüpas ka palju. Hind langes kolinal.
Loodan, et vähemalt garantiiajal Citigo arvestatavaid summasid ei nõua.
Seni olen autot parendanud järgmiselt:
Paigaldasin taha kõlarid. Ostes olid ainult esiustes. Küsisin paarist autoaudio firmast pakkumist tagumiste kõlarite paigalduseks. Küsitavad summad
olid 105-250 euri tööraha + kõlarid. Esinduses küsiti üldse 480 eurot selle lisa eest. Leidsin netist VW UP kohta DIY tagumiste kõlarite
paigaldamiseks. Seal kelkis üks tüüp sellega, kuidas tagumiste polstrite külge kipsikruvidega plastikrõngad kinnitas ja nende külge kõlarid kruvis.
Sellest videost sain vähemalt teda, kuidas miski lahti käib. Tegin ise korralikumalt. Katsin tagumised tiivad heliisolatsiooni matiga, tegin
kõlaritele 12mm vineerist alused. Alused läksid kindlalt kere külge kruvide ja silikooniga. Vedasin 2,5 ruutmillimeetrise ristlõikepindalaga kaablid
peaseadmest kõlarite juurde. Juhtmed on nii pikad jäätud, et saab polstreid eemaldamata võimendi paigaldada. Peaseadme pistikusse pidin tagumiste
kõlarite klemmid juurde panema, kuna valmidust polnud. Heli muutus kohe nauditavamaks. Ettevõtmise eelarve 105 eurot (millest kõlarid 50.-) ja koos
neti lappamisega 4-5 tundi oma tööaega. Tagumised kõlarid kannatavad ka valjemalt kuulata
Liimisin heliisolatsiooniga ka tagumise istme aluse, rattakoopad, varurattakoopa seinad, pagassipõhja ja tagapaneeli seestpoolt. Eelarve 22 euri ja ca
1 tund enda tööd.
Lähiajal on plaanis uksed lahti võtta ja sinnagi heliisolatsioon panna ning kõlarite kinnitused ja kõlarid ise kriitilise pilguga üle vaadata.
Kasutusjuhendit autoga kaasas ei ole. Kindlasti on mingid funktsioonid veel avastamata.
Rapid Scout 1,2 66kW '16; Citigo, 3d, 55kW
|
|