indro
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 13.09.16 09:02
|
|
|
Octavia III RS 4x4 2.0TDI - kas keegi omab?
Kuna mõlgutan vaikselt mõtteid Audi roolist vahelduseks uue Skoda rooli istuda, siis uuriks kas keegi juba omab nelikveolist RS Octavia III? Tahaks
enne ostmist natukene proovida aga paraku ühtegi proovisõiduautot esindusel pole.
|
|
|
kps
huviline
Registreerunud 18.02.16
Kasutaja on eemal
Auto: octavia 4x4, superb outdoor 4x4
|
postitati 14.09.16 07:33
|
|
|
Vaadates seda combot ja teades, et sa ka pisut kurvilisema ja särtsakama kerge kere austaja, siis minul on sellele kerele oma staatiliste esiõõtsadega
päris palju ette heita just kaalujaotusega ja pidamisega kurvitehnikas. Ka vanemal kerel sama mure ja välimuse muutmine pole altpoolt just paljukest
parandanud. Mis mõtlema paneb on rehvivalik, mis seda ka kurvis paigal hoiaks madala sportvedruga. Sellise seguga, mida alla panna tahaks on pisut
mõtlemisainet just igapäevasõidus kasutades ja kindel dilemma on dsg vs manuaal selle naftapressi küljes. Kui üldises pildis sellele kerele otsa
vaadata, siis mõnus ja üllatavalt mahukas putukas, aga endal muud prioriteedid ja pigem scouti poole piilumine ühe lisaautona sihikul .
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.09.16 07:46
|
|
|
Kuna ma ise selle autoga igapäevaselt sõitma ei hakka, siis pole minu eelistused esmatähtsad Ideaalis tahaks muidugi nelikvedu ja 2.0T mootorit aga kahjuks seda ei pakuta.
|
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: RS TFSI dsg O2 11, Cupra ST 300 4drive 17
|
postitati 14.09.16 13:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: indro
Kuna ma ise selle autoga igapäevaselt sõitma ei hakka, siis pole minu eelistused esmatähtsad Ideaalis tahaks muidugi nelikvedu ja 2.0T mootorit aga kahjuks seda ei pakuta. |
Kui tahad proovida, siis mul tavaline luukpära. Mootorist annab aimu, roolitunnetus RS kindlasti parem (suuremad veljed ja sportvedrustus) + istmed
teised. 2.0T oleks kindlasti parem valik, aga Skodale seda pakutakse Superbile ainult ning minu proovisõit ütles, et see 206kw seal mingi lennuk küll
nüüd ei ole.
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.09.16 06:25
|
|
|
Jätan selle pakkumise meelde ja võtan ühendust kui ei õnnestu ühtegi soovitud autot leida.
Ma pole 206kw Superbiga sõitnud aga arvata võib, et seal kere vahel see midagi erilist pole.
Samas nelikveolisele Octaviale sobiks antud mootor kenasti, hiljem chipid veel ära ka...
Tsitaat: | Algselt postitas: rstdi
Kui tahad proovida, siis mul tavaline luukpära. Mootorist annab aimu, roolitunnetus RS kindlasti parem (suuremad veljed ja sportvedrustus) + istmed
teised. 2.0T oleks kindlasti parem valik, aga Skodale seda pakutakse Superbile ainult ning minu proovisõit ütles, et see 206kw seal mingi lennuk küll
nüüd ei ole. |
|
|
|
M8DSwordfish
klubiliige
Registreerunud 10.05.10
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq Sportline’20, Kodiaq RS ‘23, Rapid Spaceback '14.
|
postitati 15.09.16 11:08
|
|
|
Mul RS 230, kui proovida tahad... nelivedu sellele ei pakuta aga rs-i tunnetuse saad kätte. Ehk siis vedrustus, rool jne...
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.09.16 11:59
|
|
|
Tänan pakkumast, esiveolise RS-ga (tavaline, mitte RS 230) olen sõitnud kui see Laagri Skodas veel proovisõiduautoks oli.
Tsitaat: | Algselt postitas: M8DSwordfish
Mul RS 230, kui proovida tahad... nelivedu sellele ei pakuta aga rs-i tunnetuse saad kätte. Ehk siis vedrustus, rool jne... |
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
Auto: S audi, RS skoda,Allroad
|
postitati 15.09.16 20:18
|
|
|
Olles ise kah rohkem audi pede ,ja omades diisel RS-i ,siis minu kogemus ütleb küll et alguses mingi emotsiooni saad ,aga hiljem kahetsed ,audi
mugavust ja sõidu elamust sa skodast ei saa .
Aga kipub nii olema ,et inimene tahab omal nahal ära proovida.
Praeguste ilmadega pole küll mingit vahet ,kas proovid 4vedu skodat ,või esiveolist
Suure mootoriga octaviat pole ju olemas ,RS-ile pakutakse Seat cupra deforseeritud mootorit
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.09.16 06:32
|
|
|
See on selge, et Skodast ei ole mõtet Audit oodata aga see polegi hetkel eesmärk. Valikus on Octavia Scout või RS vs C7 3.0TDI A6 ja ilmselgelt on
need väga erinevad autod. Paraku aga pole ma sobivat A6 poole aastaga leidnud Saksast, mitu tükki on nina alt ära ostetud. Olles mitut RS Audit
omanud, siis muidugi ostaks hea meelega C7 RS6 aga paraku jääb kalliks natukene Nelikveolist Octavia RS tahtsin just selles valguses proovida, et palju see nelivedu sellest niigi väikesest võimsusest ära sööb.
|
|
|
taneltag
huviline
Registreerunud 21.05.12
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Leon Cupra280, 2014
|
postitati 16.09.16 07:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ranx
Suure mootoriga octaviat pole ju olemas ,RS-ile pakutakse Seat cupra deforseeritud mootorit |
No mootorid ikkagi erinevad rohkem, kui ainult softi poolest. Cupral on sama mootor , mis Golf R/Audi S3 - ehk siis juba suurem turbo jne..
|
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.09.16 09:20
|
|
|
See on selge, et Skodast ei ole mõtet Audit oodata aga see polegi hetkel eesmärk. Valikus on Octavia Scout või RS vs C7 3.0TDI A6 ja ilmselgelt on
need väga erinevad autod. Paraku aga pole ma sobivat A6 poole aastaga leidnud Saksast, mitu tükki on nina alt ära ostetud. Olles mitut RS Audit
omanud, siis muidugi ostaks hea meelega C7 RS6 aga paraku jääb kalliks natukene Nelikveolist Octavia RS tahtsin just selles valguses proovida, et palju see nelivedu sellest niigi väikesest võimsusest ära sööb.
|
Ma ütleks pigem nii, et startides on sellest neliveost palju kasu. Ideaal oludes on bensukas vast kiirem, aga kui vähegi märg on siis esivedu jääb
ikka kaugele maha.Nelivedu võtab lõppkiirusest midagi maha, startidest on sellest ikka kasu.
Stardiabiga startides on vahe päris suur, aga noh kui sa vaatad C7, siis Octavia ei ole üldse sellest klassistki sõltumata mootorist vms.
C7 - hoopis teine sõidumugavus
Scout / RS - kui mõlemad diislid, siis ei ole sealt mingit vahet mootori jms osas. Mõeldud mõlemad erinevate asjade jaoks. Diisel mingit erilist
emotsiooni ka ei paku, esivedu RS bensukas kindlasti emotsiooni rohkem.
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.09.16 09:26
|
|
|
Sellest olen ma teadlik, et C7 A6 ja Octavia on nagu öö ja päev peaaegu aga valik on hetkel puhtalt rahanumbri põhine. Oluline on nelivedu ja teatav
suurus, selle kriteeriumi täidavad mõlemad. Üks lihtsalt oleks muus osas parem aga on 4 aastat vana, teine uus ja garantiiga.
|
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.09.16 13:11
|
|
|
Sellest olen ma teadlik, et C7 A6 ja Octavia on nagu öö ja päev peaaegu aga valik on hetkel puhtalt rahanumbri põhine. Oluline on nelivedu ja teatav
suurus, selle kriteeriumi täidavad mõlemad. Üks lihtsalt oleks muus osas parem aga on 4 aastat vana, teine uus ja garantiiga. |
Kui soov kindlasti nelivedu, siis mina ütleks, et sa saad piisava ülevaate suvalise Octaviaga millel on sama 135kw mootor peal. Keskmisele kulule pane
ca 2l otsa ja saad reaalse tulemuse, millega võid julgelt arvestada. RS istmed paremad, mul masinal täpselt sama rool, mis RS pannakse.
Ning luukpära, mis mul on 7.1vs 7.6 RS, millest see vahe tuleb ei oska öelda (RS vist natukene raskem).
Suurim vahe, mis mina näen C7 on just need istmed, mis ei ole Octavial kõige paremad. Golf Alltrackile saab oluliselt paremaid juba, kui sõidad
pikemaid otsi.
|
|
|