Lehek�lgi: 1 2 3 .. 5 |
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.05.07 17:53
|
|
|
Octavia II Combi 1.9 TDI Elegance - 2007 - HenriTeine
Kui k�ik ausalt �ra r��kida, siis tuli novembris naine ja �tles, et juulis tuleb �ks laps lisaks. P�hkinud maailma v�ljak�hitud �llest puhtaks, tuli
hakata plaani pidama. Motikas sai maha m��dud ja naiskale auto ostetud. Aga ise ei taha ju jala vudida eksole. Enda vana renoopeli sain l�puks ka
p�rast v�ikest 2 aastast kiirm��ki maha m��dud.
Ja saigi hakata uut otsima. Ega auto ost pole naisev�tt, nii et sellesse tuli suhtuda t�ie t�sidusega.
Auto valikul oli minu jaoks m��ravaks v�hesed kulud ja suur mahutavus. Algatuseks vaatasin Hjundai Sonaatat. V�gev. Aga hoolduskulud olid 120k kilsani
37 tonni. J�tsin nad uut lolli ootama ja l�ksin Paldiski maanteele. Mitte hullarisse, nii suur sokk see Hjundai hoolduskulu ka ei olnud.Proovisin seal
uutmazdakuut aga see j�ttis jubeda mulje. Nagu juba vanarahva laulgi r��kis: Kui sa otsid autot uut, �ra osta mazda kuut. Nii et ei j��nudki muud
�le, kui Esma Autost tulles Pirni t�navalt l�bi p�igata. Skolnik oli ennem ka hea mulje j�tnud, ning veendunud pakiruumi mahukuses ja kandev�ime
suuruses ei j��nudki muud �le, kui hakata m�tlema, mida �ks skolnik sisaldama peab. 28 vist tellisin �ra. Siinkohal ka suur t�nu �hele Lauri
nimelisele m��gimehele kes tegi sellise hinna, et isegi kahtlemise korral ei oleks muud �le j��nud kui auto �ra osta. 
K�tte sain 26 Aprill. V�iksed liigud ja kohe suunasin teenistusse.
Auto ise on kena kirsipunane, juurde eriti midagi ei v�tnud. K�rukonksu ja taha tumedad klaasi, nipet-n�pet veel n�puotsaga lisaks. Elegance
sisaldab niigi ju k�ike. M�gipiduri puudumine on ainus miinus. Lasnas hommikul sitsides ei viitsi ennast jalaga paigal hoida.
Hetkel on ees 2600 kilti juba T�itsa rahul. K�igukastiga vaja ainult
harjuda. Ja ei taha ikka veel mugavat istumise asendit leida. Proovis�idu autos istusin nagu ema s�les. Eks aeg n�itab koha k�tte. 
Millal muidu sellel v�rskel mootoril see k�tusekulu kukkuma hakkab?
Pilt on illustratiivne.

Kes veel punast skoodat tahab vaadata: http://eestlased.com/Skoda/
|
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 08.05.07 18:18
|
|
|
Ausa jutu eest 12 points! 
Օnnitlused siis Skodaomanike klubiga liitumise puhul!
T�psustamata j�tsid, mis Combi Elegance sa omale valisid - kas v�tsid B v�i D mootori.
Pikka ja r��muderohket kooseksisteerimist sulle ja skolnikule!
|
|
|
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.05.07 18:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: reFFLex
Ausa jutu eest 12 points! 
Օnnitlused siis Skodaomanike klubiga liitumise puhul!
T�psustamata j�tsid, mis Combi Elegance sa omale valisid - kas v�tsid B v�i D mootori.
Pikka ja r��muderohket kooseksisteerimist sulle ja skolnikule! |
P��lkirjas ju olemas, et dizel mootor.
|
|
|
|
Cobra
huviline
Registreerunud 20.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi II 1.9TDi
|
postitati 08.05.07 18:44
|
|
|
Olen pidanud uuena OCT1 ja OCT2 ning siis l�ksin ka uue otsingul samale ringile... sonata ja mazda6 ja veel m�ned....... kuid ikkagi l�puks saab
s�idukis olema OCT2 COMBI  
Sest mis seal salata raudselt parim mark ja mudel sellises hinnaklassis...
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 08.05.07 20:00
|
|
|
Ei tea, kas ma olen siis see ainuke inimene, kes oma auto letihinnaga ostis? Eks siis ootab j�rgmist ostu ning saab kah ehk m��gimehe helduse
osaliseks. Kahjuks peab oma Oct II nii h�sti vastu, et ei suuda hetkel v�lja m�elda hetke, millal uut autot peaks jahtima minema.
|
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.05.07 07:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: PsychoDad
P��lkirjas ju olemas, et dizel mootor. |
Jant, n�et, jah - on n�ha jah. Ma otsisin pingsalt teksti seest ning p��lkirja ei pannud sel hetkel t�hele. No kui diisel, siis seda enam �nnestunud
diil sul see uus kirsipunane 
2-liitrist diislit ei kaalunud? V�i DSG kasti? Mina vahel, kui olen sattunud kulgevasse autokolonni, olen kirunud ennast, et asi see 40k siis oleks
old v�lja k�ia. A samas p�rast minu masina mootori t�bise hooratta v�ljavahetamist on kohapealt minek sujuvamaks ning v�hem h�irivaks muutunud.
Manuaaliga on paraku see jant, et 1 k�ik tundub hirml�hike, p��rdeid �le 2500 pole m�tet lasta, kuna auto edulisemalt edasi ei astu p�rast max
p��rdemomendi �letamist. Diisliga �ldse on see "jama", et ca 3000 p��rdeni pole m�tet vajutada, kuna kiirendus kaob �ra ning m�istlik on j�rgmine
k�ik rauda t�mmata.
|
|
|
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.05.07 17:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: PsychoDad
P��lkirjas ju olemas, et dizel mootor. |
Jant, n�et, jah - on n�ha jah. Ma otsisin pingsalt teksti seest ning p��lkirja ei pannud sel hetkel t�hele. No kui diisel, siis seda enam �nnestunud
diil sul see uus kirsipunane 
2-liitrist diislit ei kaalunud? V�i DSG kasti? Mina vahel, kui olen sattunud kulgevasse autokolonni, olen kirunud ennast, et asi see 40k siis oleks
old v�lja k�ia. A samas p�rast minu masina mootori t�bise hooratta v�ljavahetamist on kohapealt minek sujuvamaks ning v�hem h�irivaks muutunud.
Manuaaliga on paraku see jant, et 1 k�ik tundub hirml�hike, p��rdeid �le 2500 pole m�tet lasta, kuna auto edulisemalt edasi ei astu p�rast max
p��rdemomendi �letamist. Diisliga �ldse on see "jama", et ca 3000 p��rdeni pole m�tet vajutada, kuna kiirendus kaob �ra ning m�istlik on j�rgmine
k�ik rauda t�mmata. |
Ei kaalunud ei 2.0-i ega DSG-d kui aus olla. Cruise on olemas ja sellega m�ngides ei ole probleemi. Just P�rnust tulles ma seda ka praktiseerisin.
Tahtsingi seda pisikest mootorit, et saaks gigamega �kopilli. Ja et raha j��ks ka muuks kui autoliiisnguks. Minu vajadustele t�itsa piisav
komplekt.
Arvutasin lihtsa valemi j�rgi. Eelmine auto maksis kuus X summa. Sellele olin n�us juurde maksma 1k eeksu + kindlustus. Uue auto puhul.
Sellise kuumakse ma ka sain. Kokku teeb aastas enam-v�hem sama summa koos remondikuludega, mis ma renoopeli eest maksin. Ainus erinevus on see 2
aastat pikem periood.
Ma loodan ka siiralt, et esimese kolme aasta jooksul ei ole mul ka juppide peale tarvidust raha kulutada. Peale �li ja piduriklotside ja muu sarnase
kulumaterjali. Pt�i-pt�i-pt�i!
|
|
|
|
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.07 17:42
|
|
|
A samas p�rast minu masina mootori t�bise hooratta v�ljavahetamist on kohapealt minek sujuvamaks ning v�hem h�irivaks muutunud. |
Ole hea ja r��gi sellest hoorattast l�hemalt.
|
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.07 18:37
|
|
|
Mina sain vihje selle hooratta osas saksakeelsest skodafoorumist, meil siin aegu tagasi Enrico kord tekitas samasisulise teema, kuid toona j�i see soiku.
Igatahes tundsin kohe algusest peale autoga kohapealt �ra minnes veidrat raputamist-sakutamist mootorist. Kui 1. k�iguga gaasi ei lisanud ning sidurit
libistatud sai, raputas mootor ku s�ge. Gaasi andmisega oli sujuvam.
R�vedamini oli seda j�hkrat rappumist tunda n�iteks siis, kui 5. k�iguga ca 60 km/h s�ites kiirelt gaasi p�hja vajutasin, et lennukalt hoog �les
saada.
Siis kusagil enne max p��rdemomendi saavutamist rappus mootor p�ris radikaalselt mingis p��retevahemikus, siis aga kadus sama j�rsku kui tekkis.
Tegin sellisest anomaaliast viimati hooldusesse mineku eel A100 meistri Buriloviga juttu ning tema pakkus omalt poolt lahkesti v�lja hoorata vahetuse.
Tehtigi see tasuta kenasti �ra ning p�rast seda on liikumine sujuvam.
K�ll aga on minek kuidagi natsa sitemaks j��nud. Varem rebis hoolimata raputamisest lennukamalt maantee peal 100-120ga m��da s�ites ja sellele
eelnevalt kiirendades. Ka mu naika leidis, et minek on kuidagi uimasem p�rast hooratta vahetust. Mis selle vahetusega kaasnes, mis on erinev t�bise ja
korraliku ratta vahel, seda ma ei tea ning pole ka p��dnud v�lja selgitada.
Tagantj�rele m�tlen, et oleks v�ind t�itsa vahetamata j�tta, kuiv�rd varasemalt oli s�idulusti rohkem A noh - sujuvam liikumine on ka boonus omaette, varem oli nii k�iguvahetus ebameeldivam (ilma vahegaasita pidurdas
mootor ja vahetus oli kuidagi omamoodi vastik) kui kohapealt minek.
Kas siis pandi raskem ratas vms - igatahes uimasem on kiirendus. Teadup�rast �ks tuunimise v�imalustest on kergema hooratta paigaldamine 
Kas keski meite seast samasugust anomaaliat pole oma diislil t�hendand? See puutub algupoole s�idukeid (minu oma on juuli 2005), kaasajal ilmselt on
see probla juba ammu k�rvaldatud.
|
|
|
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
superb
huviline
Registreerunud 31.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb V6 2,5 TDI Elegance
|
postitati 28.06.07 06:46
|
|
|
uvitav lugu
uvitav k�ll aga paljud "skolinku" omanikud r��givad et ei julge autot vahetada kuna praegune peab h�sti vastu. Mul endal t�pselt sama lugu, kuigi
aeg oleks uuem muretseda. Aga n�eh, ei julge. �kki skolnik ongi siis vastupidav auto?
|
|
|
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 28.06.07 10:10
|
|
|
well, mis lagunemisse puutub, siis ...
s�gise saab pool milli mu trakatsil t�is ja senimaani ta suurt k�ll ei lagune. no amordid-s�rgid-v�rgid-m�rgid keik kenaste orginellid. n�nna, et
minugi autovahetus just selletaha pidama j��nd, et kestab seak�rv nii kuradima heaste.
|
|
|
superb
huviline
Registreerunud 31.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.06.07 14:00
|
|
|
pool milli?? makaronirenoo m��jad �tlesid n�iteks et k�igukastil pole vaja neil renoodel �li vahetada...sest nagunii �le 100 000 vastu ei
pea...seega... su tsehh on pidanud vastu tubli 5 auto jagu. Seega, 2 korda odavam hind analoogidest ja 5 korda kauem peab vasto.. 5x2=10 korda
kvaliteetsem?. ja k�ike ka ma ei �rita matemaatikasse panna..
Tsitaat: | Algselt postitas: diesel
well, mis lagunemisse puutub, siis ...
s�gise saab pool milli mu trakatsil t�is ja senimaani ta suurt k�ll ei lagune. no amordid-s�rgid-v�rgid-m�rgid keik kenaste orginellid. n�nna, et
minugi autovahetus just selletaha pidama j��nd, et kestab seak�rv nii kuradima heaste.
|
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1,8T
|
postitati 28.06.07 14:38
|
|
|
T��l pidas Renault Trafic-u kast vastu 70 000km, siis andis saba. Esinduses lohutati, et kast on h�sti vastu pidanud, m�ned olid tulnud juba enne 40
000 v�lja vahtada.
|
|
|
superb
huviline
Registreerunud 31.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.06.07 06:50
|
|
|
seda enam.. arvetsades et vaid m�ned v�ga head isendid bmw-dest ja mb-dest peavad maagilised 500 000 vastu..
Tsitaat: | Algselt postitas: Timur
T��l pidas Renault Trafic-u kast vastu 70 000km, siis andis saba. Esinduses lohutati, et kast on h�sti vastu pidanud, m�ned olid tulnud juba enne 40
000 v�lja vahtada. |
|
|
|
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.02.08 11:00
|
|
|
Oh seda r��mu.
Eelmine teisip�ev sai k�idud Narvas. Tagasi tulles sain kena kivikesekesega esiklaasi. T�naseks on selle kivikese kraatrist (n�pu all on m�nus auguke
tunda) m��da klaasi laiali jooksnud kuskil 30 sendine jooneke, mis p�sib pidevas arengus. Katsuks see n�dal leida aja ja Avto stosse minna ning kasko
eest ka midagi vastu saada.
L�bis�it on 33 000 ja pidevas arengus. K�tusekulu on ikka selline nagu ta ei peaks olema. Keskmine on kompu j�rgi 6,6L - ehk kuskil 7L ilmselt. Kuigi
Narva otsas viskas ta mulle ette kenasti 5,0L. Kruiis oli 100km/h peal. Stabiilselt. Korra kasutasin pidurit ka, kui Undeiga Korravalvurid Toila
ristis ausaid kodanikke peetisid 70 alas.
K�rvalistme alt kostva kolksu saladusele pole ma ikka veel j�lile saanud. Noarootsis k�ies lugesin k�rval kaarti, ning veendusin, et kolks tuleb
kuskilt l�vepaku alt. Kui tegemist oleks t�rgis ehitatud autoga, siis kahtlustaksin t�siselt �he immigrandi olemasolu oma auto p�hja all. Aga vist see
pole nii. �kki on kotermann v�i naabrimehe kadeduseuss, kui autot uurimas k�is. Ning n��d sipleb seal hingepiinades, kuna "vene" auto ikka veel t��korras. 
Aga muidu on ikka veel nagu mesin�dalad.
Autoga rahul ja elu nagu t�iss�nteetiline �li.
�he ilmselt habemega nipi avatasin ka:
Kui kojamehi vahetasin, siis l�litasin mootori v�lja, vajutasin korra kojamehekangi alla, ning luuad s�itsid ise �les ja j�id seal seisma. Vot tak.
Tehke j�rgi. Ei mingit ootamist millal luuad �leval, et mootor v�lja keerata.
|
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.02.08 11:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: HenriTeine
Oh seda r��mu.
/.../
�he ilmselt habemega nipi avatasin ka:
Kui kojamehi vahetasin, siis l�litasin mootori v�lja, vajutasin korra kojamehekangi alla, ning luuad s�itsid ise �les ja j�id seal seisma. Vot tak.
Tehke j�rgi. Ei mingit ootamist millal luuad �leval, et mootor v�lja keerata. |
Ma kohe huvi p�rast k�siks vastu, et kaua v�ttis siukse vahva nipi �lesleidmine ostumomendist alates kui stopper k�ima l��a? 
Sai viitsind ilmselt manuaali n�ppi ja kimasid kohe teele - s��l targas raamatus nisuke kunstt�kk t�itsa kirjeldatud, nimetati seda ka veel
spetsiaalnimega (kui ma n�id t�iega m��da ei m�leta). Kojameeste sellisesse asendisse s��dmist st.
A - PALJU ՕNNE, j�tkuvat, igatahes!
|
|
|
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
pakiruum
huviline
Registreerunud 04.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.02.08 13:27
|
|
|
Sai viitsind ilmselt manuaali n�ppi ja kimasid kohe teele - s��l targas raamatus nisuke kunstt�kk t�itsa kirjeldatud, nimetati seda ka veel
spetsiaalnimega (kui ma n�id t�iega m��da ei m�leta). Kojameeste sellisesse asendisse s��dmist st. |
Manuaalist leiab ikka p�ris palju huvitavat. Samas leidub kohti kui ila tilkuma hakkab. N�iteks istme asendite salvestamine. Ju siis vajalikud kilovatid ja HP'd saabki sellest, et need asjad puudu. 
Tsitaat: | Skoda - Caddillac of the reasonably priced cars |
Naljakas k�ll aga kui k�isin talverehve alla panemas, siis tuli �ks mehike autot uurima (n�gi ainult k�lje pealt) ja k�sis "Kas see on Cadillac?".
|
|
|
HenriTeine
huviline
Registreerunud 25.07.06
Kasutaja on eemal
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06