Lehekülgi: 1 2 3 |
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 23.01.10 16:51
|
|
|
Emotsioonid vaibunud ja teema vaikselt maha rahunenud. Spetsalistid ei tahtnud konkreetset komplekti välja pakkuda,nii et tundub,et tuleb vanaga edasi
leppida ja ämmamutt woofri asemel tahaistmele jorisema panna.....
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 23.01.10 17:52
|
|
|
Võimendiks Pioneer GM-X354
Kasti mõõtmed on 50x35x33 kusjuures üks külg siis kaldu, et mahuks tagumise istme seljatoe äärde.
Katkine wooferi kõlar on sees 12"
Nii et kui kellelgi huvi, siis andme privasse teada.
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|
Swissflam
huviline
Registreerunud 17.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 1,8T L&K, PT Cruiser
|
postitati 24.01.10 18:00
|
|
|
Ei ole kohustust seda foorumit igapäev jälgida, seepärast vast kipubki teema "jahtuma". Aga hr. Suslik, selle kõlarielementide soovituse kohapealt,
loe uuesti varasemaid postitusi siin teemas. Ma võin Sulle soovitada mitmeid komplekte, kuid need ei anna soovitud tulemust lihtsalt originaalkohale
kruvides. Kui ikka on hulluksajav soov miskit lihtsalt proovida, katseta näiteks DLS C6 komplektiga esiustes. Need komponendid pole kuigi hinnatud
audiofiilide maailmas, kuid ei maksa palju (alla 2000.-), filtrid on ehituselt lihtsad ja mõõtmetelt väikesed (hea ära paigutada) ning annavad
ettekujutuse, kui palju heli muutub, kui muuta elemendi suunda. Tagumiste uste kõlareid ära hakka torkima nagu on eelmisteski postitustes viidatud.
Võimendi võib esialgu olla odavam 2-kanaliga riistapuu, alla 2000.- (poehind uuena) saab kätte JBL, Infinity, Alpine jne. toodangut (nt. http://www.akustika.ee/pood/index.php?GID=2180&muuja=1&lang=est¤cy=EEK ). Sellises hinnaklassis pole enamasti
võimenditel olulist erinevust, sageli on kasutusel samad komponendid, pole väga haruldane ka juhus, kus erineva kesta sees on üks -ja- seesama
trükiplaat. Võimendi ühendamine pole samuti päris 5minuti töö, vajad kaabeldust akust võimuni ning võimust massi (tuleb jälgida kaabli
ristlõikepindala vastavalt võimu amperaasile), ka helisignaal peab kuidagi saama võimendini ja sealt edasi kõlarielemendi filtrisse, sealt omakorda
edasi elementideni. Kuna "tehaseraadiol" puudub liiniväljund, peab kasutama Hi-Low konverterit (nt. http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=TELL_CAR-AX03
), et saada helisignaal võimendini (kui just võimendil juhtu hi-level input olema). Ka puudub reeglina tehaseraadiol "remote" sigaaliväljund
võimendi sisse-välja lülitamiseks, seega tuleb ka see probleem lahendada.
Nii, et päris esimest korda ise audio instaleerimisega tegelema hakates võib närvi päris mustaks võtta aga teadmiste/kogemuste (ja soovide/nõudmiste)
kasvamisega läheb veel hullemaks. Te nakatute audiofiilsesse viirusesse, vaid mõnel üksikul on immuunsus.
|
|
|
Tihver
huviline
Registreerunud 11.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 3 Combi, 140kw TDI DSG 4x4
|
postitati 04.02.10 20:25
|
|
|
Hetke seisuga jääb woofer paigaldamata, aga selle asemel plaanis mürasummutus lasta paigaldada.
Keegi oskab soodsa hinnaga paigaldusfimat soovitada? Hea oleks kui saaks samas kohas ka eelsoojendi peale, siis üks tegemine.
Leidsin netist www.vikneauto.ee lehe, aga nad Ida-Virumaal, mulle sobiks paremini Tallinna
kant.
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 05.02.10 06:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tihver
Leidsin netist www.vikneauto.ee lehe, aga nad Ida-Virumaal, mulle sobiks paremini Tallinna
kant. |
Täpsusta palun seda veebiaadressi, mille oma viimasesse postitusse kirjutasid. Sellisel kujul aadressi ei paista olemas olevat.
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1,8T
|
postitati 05.02.10 19:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: reFFLex
kant. |
Täpsusta palun seda veebiaadressi, mille oma viimasesse postitusse kirjutasid. Sellisel kujul aadressi ei paista olemas olevat. |
Ka Google ei leia "vikneauto" kohta midagi.
|
|
|
Hallvatt
huviline
Registreerunud 31.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Felicia Kombi 1,3 1997
|
postitati 05.02.10 20:17
|
|
|
vaikneauto.ee ta mõtles
No sellist jama on raske kommenteerida.
|
|
|
|
Tihver
huviline
Registreerunud 11.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.10 22:02
|
|
|
carsec ütles hinnaks 1500kr uste paar, ehk siis 3000kr 4 ust. Järgmine nädal vist laskma asja ära teha.
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 06.02.10 08:06
|
|
|
carsec ütles hinnaks 1500kr uste paar, ehk siis 3000kr 4 ust. Järgmine nädal vist laskma asja ära teha. |
Kas nad panevad ka uued polstritüüblid?
|
|
|
Tihver
huviline
Registreerunud 11.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.02.10 15:51
|
|
|
Hea tähelepanek, seda peab enne üle küsima. Kindlasti väidavad, et saavad polstri kätte nii et tüüblid jäävad terveks.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 06.02.10 15:55
|
|
|
Üldjuhul, kui tüübel katki läheb, asendatakse see ikka uuega. Kui tegemist ikka sellise firmaga, kes oma nime määrida ei taha
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 06.02.10 18:42
|
|
|
Tüüblid võivad terveks jääda, aga tegu on nn. korra kasutatavate tüüblitega. Tüüblite all on selline pehme lisaseib, mis teistkordsel paigaldusel ei
ole enam nii toimiv ja palju neid pehmeid seibe üldse peale mahavõtmist järgi jääb, on iseasi. Suure tõenäosusega hakkab polster plärisema samade
tüüblitega paigaldades. Uut tüüpi mitmekordse kasutusega tüüblid tulid alles hiljuti. Igatahes soovitan uued originaaltüüblid hankida.
OT: Istusin ükspäev töökaaslase VW Golf V-s, kus helisüsteem oli lahendatud ilma subbarita ja ütleme nii, et ei tahtnud autost väljuda.
Ülesehitus oli Alpine DVD-mängija, võimu ja uute esikõlarite näol. Kuna ostis kasutatud tehnika, siis projekt maksis tal kuskil 10 000 krooni.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.02.10 19:27
|
|
|
Oleneb. Mina olen kasutanud ka sellist varianti, et tüübliveered paksema määrdega kaa veel kokku (tavott ), peale mida küll ühtegi tüüblinaginat ega prõksu polstrist kuulda polnud. Aitab ka see.
Ise tehes on parem see, et saad tähelepanu pöörata ka kindlatele nüanssidele, mida sa oma auto kohta ja kogemustest tead. Näiteks olen mina jõudnud
arvamusele, et ka polstri äärele, mis läheb vastu plekki, peaks panema midagi peale (näiteks riidest isoleer sobib selleks hästi), kuna
plastiku-metalli kokkupuute pinnas mingil hetkel (külmaga näiteks) võib ikka mõni prõks läbi käia. Eks see müra ja naginate summutamine ole üks peen
töö.
Aga kui tüüblite juurde tagasi tulla, siis eks uus on ikka uus. Aga neid vanugi annab "tuunida" selliseks, et oleks hea.
Minu, kui suvalise külasepa arvamus
|
|
|
Tihver
huviline
Registreerunud 11.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.02.10 20:33
|
|
|
Krt ei suuda mina saada sellist heli Stream makist nagu tahaks. Katsetanud igat pidi, aga ikka tahavad kõrgsageduse kõlarid liiga kõrva karjuda ja
midagi on nagu valesti.
Hetkel maki pealt kõrged ja keskmised nullis ja madalsagedus 6 peal. Nii on enam vähem.
Teiste süsteemidega olen tavaliselt ikka kõrged põhja pannud, keskmised nulli ja madala 2/3. Tundub nagu Skoda kõrged ei olegi kõrged vaid on midagi
keskmise ja kõrge vahepealset.
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.02.10 20:17
|
|
|
Wygla, sinu Octavia-l ei tohiks ju polstritüüblitega probleeme olla.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.02.10 20:36
|
|
|
Minu Octavial mitte, aga venna Toledol juba need uuemaotsa tüüblid, millest siis ka kokkupuude olemas.
Teemast kõrvale, aga ega need kruvitüüblid kah mõnes mõttes head pole. Neil kurjamitel keerab ruttu vindi üle . Iga kord, kui on vaja polster maha võtta, siis peab jälle neid tüübleid enne epo liimiga tuunima, et ikka
pingutaks kah
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.10 20:03
|
|
|
Mu masinal erimesed polstrid 4x maha käinud ja seni ei ole märganud, et keermetel midagi viga oleks.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.10 20:31
|
|
|
Ilmselt olen polstri liiga trimmi/tihedaks teinud, et tüübel peab suurema jõuga tõmbama. Või on endal loomajõud
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.02.10 18:02
|
|
|
Mis mõttes "trimmi/tihedaks"? Mul lisatud polstri alla 4mm pigimatt.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.02.10 18:42
|
|
|
Seal mul 2 mm matt, aga polstrile sai algul vilti veidi palju . Sealt see
pinge tuli.
|
|
|
Tihver
huviline
Registreerunud 11.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.02.10 19:25
|
|
|
Nii homme, hakatakse autole müraisolatsiooni paigaldama. Tehakse uksed, rattakoopad ja pakiruum. Lisaks lasen ilmselt armatuuri mõnele
plastikdetailile midagi taha kleepida kuna väga madalatel mootoripööretel midagi pläriseb.
Eks reedel annan teada kuidas tulemused on.
Tekkis üks OT küsimus ka. Kuidas toimib tulede automaatne kõrguse reguleerimine. Mul probleem selles, et kui mehaaniliselt keerata lähituled normaalse
kõrguse peale, siis kaugtuled näitavad taevasse. Kui kaugtuled keerata normaalseks, siis lähituled näitavad maha. Käima pannes sõidavad tuled üles
alla küll, aga nii et mootor töötab, aga andur justkui oleks paigast ära.
|
|
|
Tihver
huviline
Registreerunud 11.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.02.10 18:07
|
|
|
Müraisolatsioon paigas. Muusikat on parem kuulata ja uksepolstrid ei plärise enam, aga kahjuks ei kadunud ära uste nagisemine. Polstrid on korralikult
kinnitatud ja katkised tüüblid vahetatud, aga vaikset autot ikka ei saanud.
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 25.02.10 18:47
|
|
|
Siin oli ju kunagi juttu, et need uksetüüblid pole korduvkasutatavad. Seda isegi juhul,kui terveks jäid lahti võttes.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.02.10 20:24
|
|
|
Uste nagisemine? Nagisevad mismoodi siis? Kas sõidu ajal või mismoodi? Tahaks kohe huvi pärast kuulata, mis nagin on. Aga üldiselt on nii, et iga
nagina vastu leiab rohtu
|
|
|
Tihver
huviline
Registreerunud 11.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.02.10 20:25
|
|
|
Nagiseb sõidu ajal kui tee natukenegi konarlik on. Päris ideaalse tee peal on auto vaikne.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |