Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Palju su auto õli sööb ka? (Vastuseid: 84 | Vaatamisi: 11886)
reFFLex
moderaator

Registreerunud 05.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017

postitati 02.11.06 11:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Wygla
aga vaata õlivarrast, et mis näitab :P...saad kah aimu kas on vähe või palju õli :cool:

Ei viitsi :D

Milleks tal (autol) need peened elektroonvidinad siis külge topitud on, kui ma pean nende eest tööd ära tegema hakkama :cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Puskin
huviline

Registreerunud 19.11.06

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Roomster

postitati 19.11.06 21:15 Tsiteeri

Esimene õlivahetus tehtud ja mida polnud oli õlituli. Siiani pole ka vardal erilist vähenemist tähendanud!

Omaarust oleme Me kõik targad!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Knap
huviline

Registreerunud 27.07.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II Combi Elegance 1,9TDI

postitati 20.11.06 09:10 Tsiteeri

nii, ka minul on siis mööda läind see aeg, kui tuli seda õlikest juurde panna. Sain sõidetud uue masinaga 8000 km kui õlitase jõudis varda alumise mÄrgini.. st pool liitrit tuli juurde valad. njah... see Castroli määre on ikke kallis küll.. liitri eest 230 ja natuke peale eeku .... ja et ei peaks mööda linna taga otsima siis tuli esindusest osta.. mujal nagu ei olnd... vähemalt paaris suuremas autovaruosadega tegelevas keskuses...
Küsiksin ka veel sellist asja, et esinduses mainiti, et õlikulu peaks kaduma peale esimest korralist hooldust ehk siis kusagil peale 15000 läbimist? Kas tegelikult kah nii on???

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
tom6025
klubiliige

Registreerunud 21.05.06

Kasutaja on eemal

Auto: OII COMBI Elegance 1,6 FSI

postitati 20.11.06 21:02 Tsiteeri

Auto 2,5 aastat käes, 15 000 ja 30 000 hooldustes käidud. Selle aja jooksul pole õli tilkagi juurde valanud. Peale 15 000 hoolduses valati ESSO poolsünt sisse, nüüd peale 30 000 läbimist CASTROL' i täissünt. Sõiduk kulutab ainult benssu ja aknaklaasipesuvedelikku.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Urmas
huviline

Registreerunud 18.10.06

Kasutaja on eemal

postitati 21.05.07 06:52 Tsiteeri

reFFLex: tõstsin alljärgneva postituse õige teema alla:

Tere!

2006 aasta oktoobris sai ostedud Auto 100-st uus Octavia-II 1,6 MPI /75kW/ tänaseks on sõidetud 16 400 km ( esmast õlivahetus teostatakse selle nädala kolmapäeval) siia maani pole nagu õli taset kontrollinud kuid puhkepäevadel sai õli taseme kontroll tehtud. Mille tulemusena tuvastasin et õli on miinimum tasemel või isegi natuke alla selle.
(kütust olen tankinud ainult Neste või Statoili tanklatest). Tahaks teada kuidas teistel
O-II omanikel on õli tasemega. On see 1,6 MPI mootoritel tüüpiline õli isu või mitte.

reFFLex
moderaator

Registreerunud 05.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017

postitati 21.05.07 07:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Urmas
Tere!

2006 aasta oktoobris sai ostedud Auto 100-st uus Octavia-II 1,6 MPI /75kW/ tänaseks on sõidetud 16 400 km ( esmast õlivahetus teostatakse selle nädala kolmapäeval) siia maani pole nagu õli taset kontrollinud kuid puhkepäevadel sai õli taseme kontroll tehtud. Mille tulemusena tuvastasin et õli on miinimum tasemel või isegi natuke alla selle.
(kütust olen tankinud ainult Neste või Statoili tanklatest). Tahaks teada kuidas teistel
O-II omanikel on õli tasemega. On see 1,6 MPI mootoritel tüüpiline õli isu või mitte.

OII on nii intelligentne masin, et annab viisakalt juhile teada, kui tema arvates on õlitase mootoris liiga madal. Seega kui seni polnud sul armatuuris koos helisignaaliga vähese õlikoguse märgutuld põlema veel visand, siis oli õli mootoris piisavalt, et tagada probleemideta õlitus.

Mina olen TDI omanik ning sestap enne igat õlivahetust on mul mootor kilkama hakanud ning väitnud, et vedelmäärde osakaal mootoris on na väikene. Bensumootoritel ma ei mäleta et oleks väga suurt õlikulu märgitud meite kasutajate poolt, küll aga on see kindlasti märgatavam uue mootori sissesõidu ajal.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ka:rel
huviline

Registreerunud 05.04.06

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia Combi 1.6 Elegance '02

postitati 21.05.07 19:56 Tsiteeri

Mu O I- l, 1.6, 75 kW, millel üle kahe tiiru maakerale peale olen teinud pole seni õlitase kordagi millimeetritki vähenenud. Nii nagu hoolduses maksimumi peale pannakse, nii ta järgmiseni kohtumiseni püsib ka.

Lugupidamisega,
ka:rel
miki
huviline

Registreerunud 22.10.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi 1,9TDI 4x4

postitati 22.05.07 16:18 Tsiteeri

hea teema :)

ma pidin juurde kallama enne 15 000 km hooldust, nüüd on 30 000 hooldus tulemas, aga miski kuu tagasi tuli taas üks pläsku tühjaks kallata.

ka pani imestama, et kuda siis nii näljane

Octavianus
huviline

Registreerunud 25.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb III 2015 280HP Elegance

postitati 22.05.07 17:06 Tsiteeri

kuskil paberites olen ma küll näinud maksimaalset lubatud õlikulu dislal ja see oli ikka palju rohkem kui tegelikkuses on, mingi liiter 5000 peale või nii.

mul kulub teeninduste vahel (15000) alla 1L veidi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
testuser3
huviline

Registreerunud 01.04.06

Kasutaja on eemal

Auto: Felicia 1.3 GLX

postitati 18.06.07 22:07 Tsiteeri

auto on sõitnud 100 800 kilomeetrit. ISE pole pidanud õli juurde valama, on olnud ainult õlivahetused. St õlikulu 0.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Timur
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi 1,8T

postitati 19.06.07 15:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: testuser3
auto on sõitnud 100 800 kilomeetrit. ISE pole pidanud õli juurde valama, on olnud ainult õlivahetused. St õlikulu 0.

Օli kulu on siis 0 kui hooldusesse minnes näitab õli varras, et tase on maksimumis. Kui on miinimumis siis on kulunud ~1 liiter õli.;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
testuser3
huviline

Registreerunud 01.04.06

Kasutaja on eemal

Auto: Felicia 1.3 GLX

postitati 19.06.07 20:33 Tsiteeri

olen perioodiliselt ise kontrollinud, umbes 2 nädala tagant. Kogu aeg on maksimumis olnud.

might
huviline

Registreerunud 21.02.07

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II RS 2,0 TDI DPF

postitati 20.06.07 11:13 Tsiteeri

Umbes 12000 peal lõi tulukese põlema. Esimesel päeval sobivat õli ei leidnud ja vardalt taset vaadates ei tundunud ka veel min tasemel olevat. Pigem paistis umbes veerandi jagu üle min märgi. Tundus, et mootori andur arvas samuti ning tuli ka enam põlema ei hakanud.
Paar päeva hiljem ostsin õli igaks juhuks ära ja kohe kui poest autosse istusin hakkaski tuluke jälle põlema :D
Ju tundis õli lõhna :P
Seega 12500 peal 0,5 l juurde valatud.

smallstang
huviline

Registreerunud 14.02.06

Kasutaja on eemal

Auto: FOX Mustang & Octavia II 1.9 TDI & Superb 4x4 2.0 TDI

postitati 21.06.07 07:25 Tsiteeri

17K läbitud, siiani ei ole ise kallanud tilkagi juurde. Hooldusest hoolduseni;)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tundmatu
klubiliige

Registreerunud 15.12.06

Kasutaja on eemal

Auto: Taas on neid kaks: Fabia 2017; Octavia 2021

postitati 21.06.07 07:59 Tsiteeri

Ütleks enda sõna ka sekka. Peaaegu nagu Arno isaga koolimajja minek.
Kui 1. juunil hooldusesse sõitsin läbisõiduga 15500, siis viskas tulukese põlema, senini oli ilusti vahemikus.
Juu siis Skoda piisavalt intelligentne auto, saab aru, nüüd antakse juurde, siis võib ise ka teatada, et tahaks jah

tsekkar
huviline

Registreerunud 08.08.06

Kasutaja on eemal

Auto: O3 4x4 black

postitati 14.07.07 16:18 Tsiteeri

Nali naljaks, aga mul viskas juba 6000km läbisõidu juures tulukese põlema. Asja teeb huvitavaks see, et just 3000km tagasi sai õli vahetatud. Kusjuures esmane õlivahetus peaks olema 15 000 km. Saan aru küll, et uus mootor võtab natuke õli, aga et nii palju..:o juurde valasin mingi 1l. Pole nagu eriti fööni piinanud kah. Eks näis kuidas kulu edaspidi.

RS
huviline

Registreerunud 05.02.07

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi RS

postitati 30.07.07 21:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tsekkar
Nali naljaks, aga mul viskas juba 6000km läbisõidu juures tulukese põlema. Asja teeb huvitavaks see, et just 3000km tagasi sai õli vahetatud. Kusjuures esmane õlivahetus peaks olema 15 000 km. Saan aru küll, et uus mootor võtab natuke õli, aga et nii palju..:o juurde valasin mingi 1l. Pole nagu eriti fööni piinanud kah. Eks näis kuidas kulu edaspidi.
meie föön on koguaeg punane ja öli sai vahetatud 7500 km juures.kusjuures eelnevalt sai 6000 km juures 1l juurde valatud.nüüd siis jällegi 15000 juures öli vahetus ja eelnevalt liiter peale valatud,nii et vahet pole kas peenestad vöi mitte ikkagi vötab 15000 km läbimise juures 2l öli.ise pean seda normaalseks,kuna ikkagi tegu turbomootoriga.tegelt vahetaks ikkagi öli varem kui 15000 juures,aga kui tootja on sellised numbrid maha öelnud,siis las ise ka vastutavad...

@ngel.
tsekkar
huviline

Registreerunud 08.08.06

Kasutaja on eemal

Auto: O3 4x4 black

postitati 31.07.07 08:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: RS
Tsitaat:
Algselt postitas: tsekkar
meie föön on koguaeg punane ja öli sai vahetatud 7500 km juures.kusjuures eelnevalt sai 6000 km juures 1l juurde valatud.nüüd siis jällegi 15000 juures öli vahetus ja eelnevalt liiter peale valatud,nii et vahet pole kas peenestad vöi mitte ikkagi vötab 15000 km läbimise juures 2l öli.ise pean seda normaalseks,kuna ikkagi tegu turbomootoriga.tegelt vahetaks ikkagi öli varem kui 15000 juures,aga kui tootja on sellised numbrid maha öelnud,siis las ise ka vastutavad...

Tuli välja, et raibed olid mulle ainult min tasemini õli pannud...Nii, et isegi pidas kaua vastu;)

Timur
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 31.07.07 19:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: RS
nii et vahet pole kas peenestad vöi mitte ikkagi vötab 15000 km läbimise juures 2l öli.ise pean seda normaalseks,kuna ikkagi tegu turbomootoriga.tegelt vahetaks ikkagi öli varem kui 15000 juures,aga kui tootja on sellised numbrid maha öelnud,siis las ise ka vastutavad...

Kas 2,0 turbol on tehase poolt ettenähtud, et tuleb lisada 2l õli?:o
Minu 1,8t ei taha küll õli lisamist. Täpsemalt on seni püsinud õli tase maksimumis. Liiga kerges jalas mind ka süüdistada ei saa.;)

lare
meeskond

Registreerunud 21.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Scout

postitati 31.07.07 21:02 Tsiteeri

Lugesin just seda teemat enne Tallinn-Saaremaa-Venspils trippi ja lendasin kohe õlivarda kallale.Vastu vaatas miinimum tase ja kiirelt tööjuurde lisa valama.Peale viimast hooldust möödas 5000km,seega arvan,et 2l hooldusvälba vahel pole midagi müstilist.Ütleme nii,et sõidan rahulikult,aga möödasõidul föönile täistuurid peale.:P

Muideks minu masinal on nii,et kui tulukese põlema viskab,ei ole seal varda peal enam õli suurt midagi näha.:(

Lare@kahe päeva pärast Jurmala Akvapark.;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Timur
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 01.08.07 18:50 Tsiteeri

Lare kas su vana RS ka õli võttis?

lare
meeskond

Registreerunud 21.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Scout

postitati 04.08.07 07:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Timur
Lare kas su vana RS ka õli võttis?

1-1,5l valasin hooldusvälpade vahepeal ikka juurde.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
bumm
huviline

Registreerunud 26.12.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi RS

postitati 26.09.07 17:27 Tsiteeri

mina panin ka 2l juurde vahepeal enne 15000km.

www.vibratsioon.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mar
klubiliige

Registreerunud 25.03.07

Kasutaja on eemal

Auto: FL Octavia1.4TSI

postitati 26.09.07 19:27 Tsiteeri

Mul on 8000 ees ja kolmveerand normi näitab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Wygla
huviline

Registreerunud 09.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia

postitati 20.11.07 15:22 Tsiteeri

risustaks vahepeal teemat ühe küsimusega :P
nimelt õlivahetus jälle ees ning kuna ise polnud aega õli osta, siis sai lastud teha seda kõrvalistel isikutel :D
tavaliselt olen kasutanud Havoline poolsõnti SAE 10W-40, millel peale kirjutatud ka see VW 505.00 (oli vist) sertifikaat vms. Nüüd vastavale autole poest küsitud õli peale antud hoopiski mingisugune poolsünt Havoline Energy SAE 5W-30, kus peal mingisugused jaguari ja fordi nimetused. kas on müüjad lollid või milles on probleem?! :mad:
Või olen mina loll?! :P
Niipalju ma vist ikka aru saan, et see 5W peaks olema vedelam kui 10W, kuid 30 peaks siis olema vähem kuumakindel kui 40. Talvel see kuumakindlus vast väga oluline ei ole, aga siiski.
Üldiselt peaks õli olema õli :D Et kas panna siis sisse seda mitte VW-poolt sertifitseerimata õli?

Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 39.5% - SQL: 60.5%]