Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Superb 2012 nõrgad (halgoneen) kaugtuled (Vastuseid: 36 | Vaatamisi: 9455)
Janek85
huviline

Registreerunud 04.10.08

Kasutaja on eemal

Auto: SuperbII

postitati 17.10.12 07:35 Tsiteeri

Jah, Sentier said õieti aru, mul on ka selline laik seal.

40km/h sõites on näha, kuidas lähituled keerutavad ja se valge laik on paigal-se laik peab kaugtuledest tulema.
Se on ka ainuke kiirus, kus se laik on õige kohapeal(kruusapeal auke otsides), maantee kiiruse jaoks on ta liiga maha keeratud. Mul on tulesid 2 korda service initsatiivil regullitud ja mõlemil korral olen lasknud neid tagasi üles keerata-vbl on se mingi määruse nägemus, mis need tuled nii laseb keerata?

Ühel politsei 3,6l on küll prozektorid ette pandud näiteks, aga näevad väääga imelikud välja seal.
Aga noh, ilusa vastand oleks pigem se omadussõna, mis esimesena pähe tuleb, kuid seda vaadata .
Samas, olen kunagi ühede Hella lisakaugtuledega sõitnud-sigaHEA oli küll.

Esitule konstruktsiooni uurides, tundus mulle, et kaugtule korpus on eraldi-järsku saab selle laigu viia kaugemale, kus teda rohkem vaja on ja üldomadused minu arusaamist mööda paraneksid. On jah kitsam, kui Volvol, kuid ulatus oleks isegi parem siis...

Ma laseks ka endalgi ära regullida heameelega, kui se efekti annab :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Sentier
huviline

Registreerunud 19.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 17.10.12 10:06 Tsiteeri

Selge. Tänud kaasa mõtlemast! Uurin asja Skodast ka ja proovin asja parandada. Annan teada kuidas läks.

alfonso
huviline

Registreerunud 24.02.12

Kasutaja on eemal

Auto: Superb III 1,4TSI L&K

postitati 17.10.12 10:36 Tsiteeri

Ma üritasin ka eile õhtul vaadata, kui kaugel see täistulede vihk on. Kuna ei suutnud leida Tallinnas ühtegi nurgatagust, kus tänavavalgustust ei põlenud (iroonia kas pole), siis pilte jagada ei ole. Samas ei suutnud ma tuvastada, et mu autol sellist tugevat, ainult teed valgustavat valgusvihku oleks olnud.

tnx
huviline

Registreerunud 07.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 17.10.12 15:47 Tsiteeri

Minul sihukest laiku pole. Üks kord on teenindus omal initsiatiivil kah tulesid reguleerinud - ma eriti täpselt ei saanud aru, kuhupoole, aga vist natuke kõrgemaks. Alguses oli kah ninaesine harjumatult valge, nüüd justkui on parem (või olen ära harjunud või on asfalt lihtsalt nii palju pimedam lumega võrreldes).

EDIT: kui pooltuled ka halogeenid, siis nende kohta käivad määrused küll ei kohusta nina ette näitama. Mingite autodega sõitsin aastaid nii, et tühja autoga oli kõrguse regulaator 1 asendis ning tuled näitasid isegi siis pigem kaugele (et oleks vajadusel võimalik ajutiselt tulesid veel kõrgemale keerata) ja ülevaatusel seda seadistust 0-asendis mõõtes probleeme ei tekkinud kunagi.

Sentier
huviline

Registreerunud 19.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 17.10.12 16:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tnx
.../et oleks vajadusel võimalik ajutiselt tulesid veel kõrgemale keerata/...

Eelmisel autol, kus tulede kõrguse regulaator oli olemas, kasutasin isegi nii. Tuled olid reguleeritud näitama norm asendist pisut üles poole. Kui reguleerida tulede kõrguse lülitit 1..2 vms siis näitasid tuled alla poole. Asendis 1 oli vastutulijale OK, asendis 0 vb pisut pimestas aga kaugtuled näitasid paremini - pikal pimedal sõidul oli selline ajutine võimalus ikka abiks.

Kahjuks (vähemalt 2012 aasta) Superbil on tulede kõrguse regulaator kaduma läinud (ka halogeenide puhul). :(

Maldur
huviline

Registreerunud 12.04.07

Kasutaja on eemal

Auto: Superb III

postitati 18.10.12 16:19 Tsiteeri

Mina nüüd ka teis nädalat uue superbi omanik. Tuled kahjuks sel isendil halogeenid. See ka esimene asi, mis mind selle auto juures häiris. Eelmine auto oli OII elegance ja see oli xenonidega. Ei suuda endale andestada, et Bi-xenonide pealt kokku hoidsin.
Arvasin ka, et nii hullud need tuled ka olla ei saa. Kahjuks on mul ka sama laik silme ees. Juba teisel päeval peale auto kätte saamist tegelesin tulede paremaks muutmisega. Paigaldasin pooltuledele Osrami Night Breaker H7 pirnid. Olukord läks paremaks, kuna pooltuli on nüüd valgem ja täistulede laik häirib pisut vähem.
Minu soovitus neile, kes superbi tahavad osta on lihtne. Auto on hea ja mugav, kuid tuled peavad olema Xenonid.

outlaw
huviline

Registreerunud 03.08.12

Kasutaja on eemal

Auto: Superb II 4x4, Octavia III DSG

postitati 18.10.12 19:30 Tsiteeri

Orig.halogeentuled pole tõesti teab, mis kiita. Viskasin orig. pirnide asemele Philips X-treme Vision pirnid- pilt läks paremaks, kaugtuli ei näita enam "rongituld" tee keskele, vaid ka tee servadesse. Udukad on tiptop. Siiski ega Xenoni vastu ilmselt ei saa, kuid aftermarket kit-i installima ei hakkaks.

Sentier
huviline

Registreerunud 19.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 22.10.12 18:09 Tsiteeri

Tänud Maldur ja outlaw pirnisoovituste eest! Lugesin pealiskaudselt välismaakeelseid foorumeid ja sain targemaks, et Osram Nightbreaker, Philips X-treme Power ja Philips X-treme Vision peaksid väidetavalt olema kõige valgemad H7 halogeenpirnid, mida poest saab osta ja Superbi pooltuledele sisse keerata kannatab.

Philips X-treme Vision on siis Philips X-treme Power järeltulija ja justkui veelgi rohkem valgust väljastav.
Ostsingi kohalikust Fixusest viimati mainitud Philipsi pirnid, hetkel on need saadaval kampaaniahinnaga 27,50€ (tavahind oli natukene üle 30€).

Mainin ära, et pirnide karpi on suhteliselt tülikas avada, nii et see terveks jääks. Veel suurem käsitöö on pirnid karbi seest (aluse küljest) kätte saada nii, et kätega pirniklaaside pihta ei läheks. Igaks juhuks tõmbasin pirnid enne ühendamist piirituselapiga üle...
Skoda seevastu on hea töö teinud ja pirnide vahetus on lihtne!

Tulemus:
Ehk on valgem :cool:
Raske on kindlat hinnangut anda, et kui palju valgem. Pole otsest võrdlusmomenti. Esialgu tundub nagu polekski vahet, kui hakata otsima eelmiste pirnidega esinenud valguse probleeme, siis pisut on asi paranenud.
Vb paar aastat vanal autol oleks vahe suurem, kui tulede pirnid hakkavad esimesi tuhmumise märke näitama.

Sellega tuleb küll nõustuda, et täistulede laiku auto ees on mõnevõrra vähem näha.
Pool+täistuled koos udutuledega tunduvad nüüd ka paremad. Enne oli auto ees selgelt näha tugevam udutudele rant, mis pisut segas, pärast pooltulepirnide vahetust ei pannud enam nii väga tähele.

Pooltulede valguse toon tundub valgem (kui hästi otsida leiab isegi kergelt rohekat varjundit just kui).

Esituld eest vaadates paistavad park / kabariidituled vms (kõige sisemised ja väiksed pirnid esitules) nüüd kõvasti kollakamad kui pooltuled. Enne sellist tooni vahet pole silma jäänud.

Tegin (enda jaoks) avastuse kuidas vaid auto täistulesid näha. Kui keerata üks nõks tulede lülitil (AUTO asendist) paremale - on tulemuseks parktuled. Kui siis täistulede "kangi" tõmmata ei hakka pooltuled koos täistuledega põlema vaid avaldub ainult "rongituli" oma kahvatus hiilguses...
Hästi on näha mida täistuli tegelikult näitab. Tundub, et valge laik, mis ~15 kaugusel auto ette maha langeb (ja häirib) on täistulede algus. Paraku algavad täistuled pooltulede poolt niigi hästi valgustatud alal. Kui saaks ehk täistulesid (ilma pooltulesid puutumata) pisut tõsta - laik kaoks ära ja täistulede valgus langeks kasulikumalt?

Tagasi pooltule pirnide juurde tulles, siis poes mainiti ka ära, et selliste rohkem valgust andvate pirnide eluiga on tõenäoliselt (palju) lühem, kui pimedamatel pirnidel. Valgust andev niit selle pirni sees on peenem, põleb valgemalt - põleb kiiremini ära. Eks praktika näitab. Eelmisel autol kasutasin "valgemate pirnidena" Osrami Cool Blue-d. Pidasid vastu alla aasta (läbisõit aastas ~17K km).

Kokkuvõtteks tuleb vist koos Malduriga natukene Xenonide pealt kokkuhoidu kahetseda ja siis edasi mõelda, et ehk annab olukorda veidi parandada, kui täistulesid üles (ja vb ka laiali) reguleerida, et võtta mis sealt võtta annab.

mar
klubiliige

Registreerunud 25.03.07

Kasutaja on eemal

Auto: FL Octavia1.4TSI

postitati 23.10.12 17:53 Tsiteeri

Ma ühele enda autole viskasin eelmine aasta vihaga(kuna nad ei näita eriti midagi) luupidesse xenonid sisse. Asi muutus kardinaalselt paremaks:D Eelmine talv käisin halogeenidega Superbiga korra Sillamäel. Tuled on ikka täiega jamad just märja asfaldiga. Octavia täistuli on parem:cool: .Minu mõte on see, et luupidega tuledele on halogeenpirn saatanast.:mad:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kimmel100
huviline

Registreerunud 03.06.13

Kasutaja on eemal

postitati 03.06.13 09:57 Tsiteeri
Hilineja

Teemas on küll tükk aega vaikus olnud, aga kuna ka mul on see jube laik seal auto ees, siis küll aru ei saa kust see superbi väidetav halogeenkaugtulede testivõit tuli. Nädal peale ostmist läksin esindusse tagasi ja lasin tulesid reguleerida (et äkki saab ülespoole keerata), aga ei saa. Kaugtuld lähitulest sõltumatult ka ikkagi reguleerida ei saa. Kui leiduks keegi, kelle halogeenkaugtuled näitavad normaalselt, on järelikult osad tuled defektsed või halvasti kokku pandud. Siis oleks esinduselt millegi alusel vähemalt midagi nõuda

Maldur
huviline

Registreerunud 12.04.07

Kasutaja on eemal

Auto: Superb III

postitati 09.06.13 17:40 Tsiteeri

Need halogen tuled ongi jumala hullud. Testivõit on küll imelik, mille eest???

kimmel100
huviline

Registreerunud 03.06.13

Kasutaja on eemal

postitati 25.08.13 20:37 Tsiteeri
saab

Kaugtulesid saab siiski lähituledest eraldi reguleerida. Tule korpuse tagaosas on kaks kruvi (välistorx võtit vaja, keerata saab ka tavalise 4-se padruniga), ühega saab kaugtule reflektorit üles-alla liigutada, teisega vasakule-paremale. Üles-alla keeramise kruvi on suht peidus, külgedele keeramise kruvi on ilusti näha.
Keerasin umbes pool tiiru mõlemaid tulesid kõrgemale ja veerand tiiru lahku, natuke sai parem, aga ega s***st saia ikka ei saa.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 30.2% - SQL: 69.8%]