Lehekülgi: 1 .. 5 6 7 8 9 .. 17 |
marxveix
huviline
Registreerunud 11.05.13
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia III Combi 1.4TSI
|
postitati 11.05.13 13:42
|
|
|
Tellisin ka Octavia III Combi ära (Ambition 1.4TSI-Candy White). Tarne (august/september). Kas kõrgema kliirensiga 155mm saab vajadusel suuremaid
velgi alla panna 17/18? Kuidas selle raskete teeolude variandiga sõita on?
Hetkel võimalik veel teatud muudatusi ilmselt teha. Mida soovitate, mida mitte?
|
|
|
ocu
huviline
Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia III combi 1,6TDI
|
postitati 12.05.13 06:39
|
|
|
millegipärast jah auto100 varustusnimekirjas sellist varianti neil pole, kui võtad halbade teeolude paketi autole. mul oli eelmise põlve octaviaga
sama teema - sai alla panna siis 16" veljed. ma tegin nii et jätsin need siis talveks ja 17" panin suveks. ja suuremad rehvid originaalist panin ka
alla - 225/45 R17 asendasin 225/50R17 ja 205/55R16 asendasin 205/60R16-ga. ilmselt mahuks vbla veel gramm kõrgem rehv sinna alla.
suuremate rehvidega nägi see halbade teeolude pakett auto all ilmselgelt parem välja kui originaalmõõdus rehvidega suhteliselt tühjade
koopaaukudega!
Igati tore lisa aga tehas võiks sinna ka kohe siis automaatselt sobivama mõõdu rehve ka külge pookida - saaksid oma kliirensi nr veel lisa juurde
sõita sellega on ikkagi pigem jäigem, kui tavavedrustusega aga pluss on see, et enam ei pea väga tundmatutes kohtades pabistama, et mis põhja alla
jääb!
|
|
|
Stoneface17
huviline
Registreerunud 29.03.13
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Rapid 1,2TSI 77kw
|
postitati 12.05.13 07:41
|
|
|
Oma Rapid sai ka raskete teeolude paketiga tellitud. Oluliselt kõrgust juurde ei anna ( vaid 7mm) aga põhjaalune on kaitstud, nii mootori alune kui ka
ülejäänud põhi on paneelidega kaetud. Samas eemalt vaadates ja eriti tühjema paagi korral tundub ka, et number kõrgemad rehvid passiks pareminigi
alla. Soovituseks uue Octavia ostijale, et kui vähegi raha juurde leiad, siis ära osta valget. Mul oli eelmine masin just see sama Candy White plank
värv ja tean omast käest, mis see tähendab. Esiteks, on mustus kohe silmatorkav ja hiljem on oluliselt raskem müüa. Et kui leiad lisa ca. 400 EURi
siis võta ikka mingi muu ja metallik ikka.
|
|
|
marxveix
huviline
Registreerunud 11.05.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.05.13 08:15
|
|
|
Ehk pacific blue on etem või kindlasti võtta metallik? Mitte-metallik on veel corrida red aga tea kas punane ikka sobib.
|
|
|
indrekp
huviline
Registreerunud 08.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: Yeti 1.4 TSI Ambition Plus (ex) ; Karoq 1.5 TSI DSG Ambition 2WD (müüdud); Peugeot 5008 Allure (2020), 96kW diisel, autom
|
postitati 12.05.13 08:26
|
|
|
Cappuccino Beige (nagu mul endalgi) on kõige kindlam valik, kui ei soovi, et mustus silma paistaks. Tol ajal kui auto tellitud sai, siis värvi valik
jäi naise otsustada ja et mustus silma ei riivaks oligi värvi valiku argument. Siis ei olnud veel värvivalikus Shark Blue nimelist tooni, mis mulle
nüüd väga meeldiks.
|
|
|
Rainz88
huviline
Registreerunud 05.02.13
Kasutaja on eemal
Auto: O3 Combi 1.2TSI
|
postitati 12.05.13 17:50
|
|
|
August/September on küll veidi kehvasti. Mulle lubati juuli. Aga võimalik ,et juba nii palju tellitud, et on järjekord? Valge värv ei ole ka enam
tasuta ..ca 180 vist ,et metallic saada pane 200 euri vaid juurde. Endal tuleb beež O3 Combi Elegance, samad argumendid nagu eelnevalt öeldud.
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.05.13 05:36
|
|
|
Mis värv siis tasuta on? Või saab baasvarustuses üldse värvimata auto?
Uue auto esimese omaniku jaoks pole see vist küll eriline argument, aga metallikvärv pleegib vähem. 15 aasta pärast on vahe üsna selgelt näha.
|
|
|
zipper
huviline
Registreerunud 03.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia II
|
postitati 13.05.13 09:06
|
|
|
Kodukal nendel hinda ei ole:
Standardvärv Pacific Blue sinine, Candy White valge
|
|
|
Rainz88
huviline
Registreerunud 05.02.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.05.13 10:34
|
|
|
Vabandust on jah nii - Pacific sinine ja Candy White on ilma lisatasuta. Punane erivärv veidi soodsam kui metallic/pärl.
Genfis oli üks punane Combi, nägi väga hea välja ja siin samas teemas keegi vist isegi pani lingi ühe punasega.
|
|
|
marxveix
huviline
Registreerunud 11.05.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.05.13 22:16
|
|
|
Candy white ja pacific blue eest juurde maksma ei pea. Kuidas pacific blue reaalses elus ka välja näeb?
Pildil näeb hea välja: pacific blue
Teine tasuta värv ka: candy white
Hetkel hind niigi laes ja 1.2tsi/77 mootor jääb vast nõrgaks (algselt kaalusin ka seda)?
Mitte combi puhul natuke rohkem 1.2 mõeldav.
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 27.03.09
Kasutaja on eemal
Auto: OII Combi 1,8 TSI
|
postitati 14.05.13 05:49
|
|
|
1,2tsi 77kw mootorist - kui nüüd vaatad selle mootori väänet, siis on tal seda umbes samas suurusjärgus kui seda on/oli vanakooli 2,0 85kw mootoril
(175 Nm). See mootor jaksas vedada ilma jonnita Audi 100 ja VW passatit, isegi Golf III GTi 8v oli selle mootoriga. Sarnaste näitajatega mootor vedas
edukalt Opel Omegat ja ka Kadett/Astra GSi 8v.
Kui nüüd vaadata 1,2Tsi väände saadavust võrreldes 2,0 85kw mootori väände saadavusega, siis tsi pakub max väänet pikalt (1400-4000), 2,0 vaid korraks
kuskil 3000+ pöördel ( ei viitsi hetkel täpseid numbreid otsida)
1,2 tsi ainult tundub nõrk võrrledes 2,0 85kw mootoriga, sest alla 1500 rpm on 1,2 tsi täiesti jõuetu samal ajal kui vanakooli vablathingaval oli juba
tühikäigust alates sujuvalt kasvav momendikõver.
Ehk et ei ole see 1,2 tsi 77kw nõrk midagi, lihtsalt manuaalkasti korral peab hoolega pöördeid jälgima, DSG korral see mure ka murtud.
Kes palju räägib ei pruugi palju öelda
|
|
|
|
Rainz88
huviline
Registreerunud 05.02.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.05.13 09:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: undu
Ehk et ei ole see 1,2 tsi 77kw nõrk midagi... |
Täiesti nõus. Käisin ka testsõidul 1.2TSI 77kw ... liikus pigem hästi kui rahuldavalt. Eelmise mudeli 1.2TSI ei olnud nii hea.
|
|
|
jato
huviline
Registreerunud 16.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI 75kW (müüdud); Peugeot 5008 1,6 VTi 88kW
|
|
ocu
huviline
Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.05.13 09:56
|
|
|
1,2Tsi 77kW on jah hea - fabia peal. okei eks igaüks teab oma vajadusi.
minul oli eelmine 1,4Tsi manuaal ja ütlen ausalt linnas liikus veel enam-vähem aga mnt kiirusel möödasõidud väga uimased ja jõust jäi kõvasti puudu -
vähemalt minujaoks.
kui hetkel tormaks ostma octaviat siis selleks valikuks saaks kindlasti minimaalselt 1,8Tsi.
ps. ja muidugi soojaks ei taha need 1,2 ja 1,4tsi eriti minna meie talves. 1,8tsi kohta ootaks küll kiiremat soojenemist aga endal kogemus puudub!
|
|
|
marxveix
huviline
Registreerunud 11.05.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.05.13 10:48
|
|
|
Kõik skodad 100% galvaniseeritud kerega. Küsitud ka spetsiaalselt octavia 3 kohta auto100-st ja sellel ka see olemas.
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 27.03.09
Kasutaja on eemal
Auto: OII Combi 1,8 TSI
|
postitati 14.05.13 12:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ocu
minul oli eelmine 1,4Tsi manuaal ja ütlen ausalt linnas liikus veel enam-vähem aga mnt kiirusel möödasõidud väga uimased ja jõust jäi kõvasti puudu -
vähemalt minujaoks.
kui hetkel tormaks ostma octaviat siis selleks valikuks saaks kindlasti minimaalselt 1,8Tsi. |
Millist minekut 92kw mootorilt üldse ootad? Proovi 1,8 5v 92 kw mootorit, A4 peal levinud, mõned Octavia I ka meie maal selle mootoriga. Mõeldud oli
asendama mu eelmises postis võrdluseks toodud 2,0 85 kw mootorit. Sellega võrreldes käib see 92 kw 1,4 TSi edasi kui nool, nii linnas kui maanteel.
Uuemal 103kw ja väänet 118kw 1,8Tsi võrdväärselt - 250. Turbomootoriga tuleb natuke sõita osata. Kui on kulgetud madalal pöördel ühtlase gaasiga ja
siis järsku klots põhja lüüa - megauimane on. Isegi 1,8 tsi valmsitab niimoodi pettumuse. Aga kui mootorit ärksana hoida, siis ei saa ka 1,4Tsi
octaviaga naljalt maanteel sammu peetud paljud kilovatidelt kangemad rahvalemmikud (mazda6, Avensis, accord).
Aga sõidurõõmu/-mõnu toob eelkõige p....sedüno-tunne ja selles osas leiab raudselt 1,2 ja 1,4 Tsi paremaid mootoreid.
Tsitaat: | ps. ja muidugi soojaks ei taha need 1,2 ja 1,4tsi eriti minna meie talves. 1,8tsi kohta ootaks küll kiiremat soojenemist aga
endal kogemus puudub! |
Eks 1,8 Tsi soojaks saamine talvel linnas on ka paras mure. Kui mul sooja garaaži ei oleks, siis kaaluksin TSi mootorile webasto lisamist väga
tõsiselt.
Kes palju räägib ei pruugi palju öelda
|
|
|
|
ocu
huviline
Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.05.13 15:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: undu
vähemalt minujaoks.
kui hetkel tormaks ostma octaviat siis selleks valikuks saaks kindlasti minimaalselt 1,8Tsi. |
Millist minekut 92kw mootorilt üldse ootad? Proovi 1,8 5v 92 kw mootorit, A4 peal levinud, mõned Octavia I ka meie maal selle mootoriga. Mõeldud oli
asendama mu eelmises postis võrdluseks toodud 2,0 85 kw mootorit. Sellega võrreldes käib see 92 kw 1,4 TSi edasi kui nool, nii linnas kui maanteel.
Uuemal 103kw ja väänet 118kw 1,8Tsi võrdväärselt - 250. Turbomootoriga tuleb natuke sõita osata. Kui on kulgetud madalal pöördel ühtlase gaasiga ja
siis järsku klots põhja lüüa - megauimane on. Isegi 1,8 tsi valmsitab niimoodi pettumuse. Aga kui mootorit ärksana hoida, siis ei saa ka 1,4Tsi
octaviaga naljalt maanteel sammu peetud paljud kilovatidelt kangemad rahvalemmikud (mazda6, Avensis, accord).
Aga sõidurõõmu/-mõnu toob eelkõige p....sedüno-tunne ja selles osas leiab raudselt 1,2 ja 1,4 Tsi paremaid mootoreid.
Tsitaat: | ps. ja muidugi soojaks ei taha need 1,2 ja 1,4tsi eriti minna meie talves. 1,8tsi kohta ootaks küll kiiremat soojenemist aga
endal kogemus puudub! |
Eks 1,8 Tsi soojaks saamine talvel linnas on ka paras mure. Kui mul sooja garaaži ei oleks, siis kaaluksin TSi mootorile webasto lisamist väga
tõsiselt. |
jah seda ma vist ütlesingi, et "normaalselt" liigub octavia 1,8Tsi-ga. uim oli ta (1,4tsi) igast asendist hoidsid sa teda pöördes või ei - ja
rõhutan seda minu jaoks.
1,2tsi fabia peal nt liigub minu oskamatuse või oskuse tõttu (võta kuda tahad) väga hästi.
tänan info eest 1,8-se soojaksminemise koha pealt
|
|
|
..heigo..
huviline
Registreerunud 19.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia Elegance 1.4tsi DSG
|
postitati 14.05.13 18:14
|
|
|
No mina ei saa aru, kus osad sõitmas käivad, tundub, nagu kõik paugutaks kuskil saksa kiirteedel.
Võidu sõidetakse ringrajal.
Minu jaoks pole küll kunagi 1.4 tsi võimsusest väheks jäänud, vajadusel võtab dsg paar käiku alla, kui järsemalt kiirendada on vaja.
Ilmselgelt pole mõtet selliste mootorite poole vaadata, kui ilget performance-t taga ajada ja soov one mile challenge-l osaleda. Selliste eelistustega
pole vist üldse skoda poole mõtet vaadata.
|
|
|
ocu
huviline
Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.05.13 20:17
|
|
|
ei tasu isiklikult võtta.
tore kui sulle meeldib, mulle ei meeldind. ongi kõik - eks!
lihtsalt ütlen oma arvamuse ja eelistuse, et vaataksin 1,8tsi-d octavia kere peal, eriti seda uuemat 132kW.
|
|
|
Stoneface17
huviline
Registreerunud 29.03.13
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Rapid 1,2TSI 77kw
|
postitati 14.05.13 22:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: marxveix
Candy white ja pacific blue eest juurde maksma ei pea. Kuidas pacific blue reaalses elus ka välja näeb?
Pildil näeb hea välja: pacific blue
Teine tasuta värv ka: candy white
Hetkel hind niigi laes ja 1.2tsi/77 mootor jääb vast nõrgaks (algselt kaalusin ka seda)?
Mitte combi puhul natuke rohkem 1.2 mõeldav. |
Oma eelmises postituses siunasin candy white värvi oma vanal autol seetõttu , et müümisel esimese asjana märgiti see ära negatiivsena, nii eraisikute
poolt kui ka esinduse poolt, kuhu auto lõpuks müüdud sai siiski, kahjuks tunduvalt alla turu hinna. Punase koha pealt pole ka midagi head öelda,
üleeelmine auto oli punane G3. Oli 93a. masin ja selle värvi erksana hoidmine on vananedes juba paras piin. Nii et kunagi autot müües, peaks juba
uuena ostes nedele asjadele mõtlema. Kuna omal need vitsad käes, siis rohkem ma sinna ämbrisse ei astu ja ei soovita ka teistele Pacific blue kohta ei oska midagi öelda, ainuke jama, et pole jälle metallik.
|
|
|
..heigo..
huviline
Registreerunud 19.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia Elegance 1.4tsi DSG
|
postitati 15.05.13 06:36
|
|
|
jah seda ma vist ütlesingi, et "normaalselt" liigub octavia 1,8Tsi-ga. uim oli ta (1,4tsi) igast asendist hoidsid sa teda pöördes või ei - ja
rõhutan seda minu jaoks.
1,2tsi fabia peal nt liigub minu oskamatuse või oskuse tõttu (võta kuda tahad) väga hästi.
tänan info eest 1,8-se soojaksminemise koha pealt
ei tasu isiklikult võtta.
tore kui sulle meeldib, mulle ei meeldind. ongi kõik - eks!
lihtsalt ütlen oma arvamuse ja eelistuse, et vaataksin 1,8tsi-d octavia kere peal, eriti seda uuemat 132kW. |
Isiklikult ei võtagi, aga su jutus on natuke vasturääkivusi, kuna tehaseandmete järgi liigub Octavia 1.4 TSI natuke paremini, kui Fabia 1.2.TSI. Ja
kui ta sul nii uim oli, siis miks sa veel suurema läbimõõduga rehvid alla panid, nii muutus ju veel uimasemaks.
Aga selles on sul õigus, et uus 1.8 tsi on väga hea dünaamikaga
|
|
|
taneltag
huviline
Registreerunud 21.05.12
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Leon Cupra280, 2014
|
postitati 15.05.13 07:45
|
|
|
Üks asi on see, mis paberil kirjas teine mis isiklik "persetunnetus" ütleb.
Paberil 1.6 TDI 77 kw parem kui 1.9 TDI 77 kw , kuid minu kogemus golfiga ütles seda, et see 1.6 TDI on tükkmaad jõuetum, eriti madalalt, kuigi vääne
peaks kiiremini saabuma
|
|
|
marxveix
huviline
Registreerunud 11.05.13
Kasutaja on eemal
|
|
HenriR
huviline
Registreerunud 14.02.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.13 11:25
|
|
|
Soojendus
Mul on 2012 aasta Octavia 1.2 Combi ja Lisasoojendus on juba küljes. 2012 aastast müüdi 1.2 TSI autosid ka baasvarustuses juba lisasoojendusega, ajab
mootori kiiremini soojaks. Seega see jutt, et kaua soojaks läheb , on täielik jama. Usun, et ka uutel kasutatakse sama tehnoloogiat.
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.05.13 06:36
|
|
|
1,8 tsi soojeneb küll väga aeglaselt, umbes samaväärselt diiselmootoritega. Vaevalt need väiksemadki paremad on. Mul igpäevane võrdlusmoment 10a
vanuse Jaapani päritolu vabalthingava bensumootoriga ja vahe on mäekõrgune. Japs on 5 minutiga töötemperatuuri saavutanud, skodal läheb selleks ca 15
min praeguse ilmaga. Ja mida külmema mootoriga alustada (talvel ilma DEFA-ta või väga külma ilmaga), seda suurem erinevus on.
Aga teistpidi muidugi kajastub see erinevus ka kütusekulus, mis erineb päris mitme liitri võrra.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 5 6 7 8 9 .. 17 |