Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: PTC soojendus (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 5651)
ets0
huviline

Registreerunud 10.10.07

Kasutaja on eemal

Auto: Roomster Comfort 1,9 TDi 2007

postitati 01.02.10 09:50 Tsiteeri
PTC soojendus

Ei suuda kuskilt välja lugeda, kuidas ptc toimetab.
Kas siis kui econ nupp on sees või siis kui ptc nupp on väljas.
Kui palju temast ka praktilist tolku on.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
odnor
huviline

Registreerunud 10.09.08

Kasutaja on eemal

Auto: Yeti 1,2DSG

postitati 01.02.10 13:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ets0
....või siis kui ptc nupp ...

mis nupp see on?:o

econ nupp võtab kondi tagant ära

vahest mõtled lisakütet, mis toimetab elektriga kuniks jahutusvedelik on soojaks läinud.

http://www.hot.ee/capteam/pildid/ptc.jpg

kasu on niipalju, et kohe kui käivitad hakkab leiget õhku puhuma

kõik mida oskad on lihtne
ets0
huviline

Registreerunud 10.10.07

Kasutaja on eemal

postitati 01.02.10 14:18 Tsiteeri

Vabandan, ikka mõtlesin econ nuppu.
Ja nagu aru saan, hakkab ptc lisasoojendus toimetama siis, kui econ on lülitatud sisse, just siis kui jahutust ei toimu - toimetab ptc. Kas on õige?

Kas ptc asub salongis kuskil ja kui suur on tema efektiivsus?

stefan
klubiliige

Registreerunud 07.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Passat B8 Alltrack TSI, VW Golf TSI DSG 110kW MY2016, Yeti 1.8TSI 4x4, Karoq 4x4 TDI DSG

postitati 01.02.10 15:44 Tsiteeri

PTC ei hakka kunagi tööle, kui salongikliima on ECONomy reÅžiimis. Vastasel juhul hakkab alati, kui välistemperatuur on alla teatud kraadi (vist +5C või +10C vmt).
Juhul kui autol on PTC ja see rakendub nagu peab, siis juba 2-3 minutit peale käivitamis peab olema tunda, et puhub leiget õhku - ka siis kui masin on ööpäeva seisnud pakase käes.

Zut
huviline

Registreerunud 03.07.08

Kasutaja on eemal

Auto: OII RS TFSI

postitati 01.02.10 15:45 Tsiteeri

Dislamehed artutasid teises teemas, et sellest on ikka vägapalju kasu. Ise bensumootori peal ning sellist luksust ei oma.

huviline

Registreerunud 10.10.07

Kasutaja on eemal

postitati 01.02.10 16:15 Tsiteeri

Järelikult on siis nii, et kas on sisse lülitatud climatronik või puhub ainult klaaside peale, siis praeguse ilmaga ei ole tarvis ECON nuppu näppida. Et lisasoojendus hakkab autmaatselt tööle ja mingi aja möödudes lülitab ise välja.

Suslik
klubiliige

Registreerunud 07.09.08

Kasutaja on eemal

Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI

postitati 01.02.10 16:37 Tsiteeri

Võin väheke valetada,aga minu meelest vähemasti aasta tagasi seda PTC soojendust pakuti vaid kaheliitristele mootoritele. Parandagu,kes oskab?

laurih2
huviline

Registreerunud 15.04.08

Kasutaja on eemal

Auto: Rapid 1.2TSI

postitati 01.02.10 17:26 Tsiteeri

Minu 1.4TDI omab samuti PTCd. See peaks olema diislitel standardis.
Asukoht peaks olema kapoti all, juhipoolses nurgas salongi pool.
Kunagi sai otsitud ja leitud üks hõbedane karbike (PC kõvaketta sarnane).
Aga kuidas see tööle rakendub ei tea täpselt kuna mul climatic (poolautomaatne, ECON nupp puudub).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
karsson15
huviline

Registreerunud 07.09.08

Kasutaja on eemal

Auto: Arbuus

postitati 01.02.10 18:34 Tsiteeri

legende on erinevaid :D.
1,9tdi ja minu arust ka peal.

Kuna kliimal 2 võimalust esiaknale puhuma panna(2 nuppu- 1 on koos teise neljaga keskel, ning üks on juhi temp.ratta sees- tagaklaasi soojenduse nupu kohal) siis minul hakkab sooja puhuma kohe kui lükkan selle juhipoolse temp.ratta nuppu sisse.
kui minu legendi järgi ptc uugama panna, siis ainult üksi töötabki, mujale ta õhku siis ei puhu. Aga võibolla töötavad nad erinevalt autodel:D
Ja kasu on kõvasti(kuigi mitte nii palju nagu traatidega klaasi soojendajast).
Kojamehed jäätuvad tunduvalt vähem, klaasi saab hoida jäävabamana ning hommikuti läheb udust palju kiiremini puhtaks).
Just praegu sõitsin selle tuisuga koju, tegin ka mõned vahepeatused. Klaas vahepeal jäässe läinud, kojamehed paistsid välja nagu jääpurikad. Kloppisin nad õrnalt puhtaks, klaasilt suurem lumi ja jää maha ning minema sõitsingi- sõites hoidis väga ilusti nii kojamehed kui klaasi puhtana.
Kasulik asi, kuid webasto ja traatidega klaasisoojendus on ikka tunduvalt etemad;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ets0
huviline

Registreerunud 10.10.07

Kasutaja on eemal

postitati 01.02.10 19:38 Tsiteeri

Ikkagi küsimus lahtine. Näiteks mul ei ole kahepoolset kliimat, ainult üldine ja ma ei tea ega leia mingit eraldiolevat nuppu ptc sisselülitamiseks :(

karsson15
huviline

Registreerunud 07.09.08

Kasutaja on eemal

Auto: Arbuus

postitati 01.02.10 21:19 Tsiteeri

hmm, ma arvan et kõige lihtsam- mine A100-st läbi ja las nad seletavad sulle, kuidas käib(kui on küljes).
Peale selle, et see oleks nende poolt korralik klienditeenindus, ei usu ma et neil selle vastu saab midagi olla. Vähemasti mina kruiisiks neile Pirni tänavale külla:)
Foorumis on tarkasid küll ja veel, aga nemad seal A100 ikka kõige osavamad sellistele küsimustele vastama

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
odnor
huviline

Registreerunud 10.09.08

Kasutaja on eemal

Auto: Yeti 1,2DSG

postitati 02.02.10 08:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ets0
Ikkagi küsimus lahtine. Näiteks mul ei ole kahepoolset kliimat, ainult üldine ja ma ei tea ega leia mingit eraldiolevat nuppu ptc sisselülitamiseks :(

pole miskit nuppu:( Kui jahutusvedelik on külm, siis soojendatakse automaatselt selle elektriradiaatoriga salongi puhutavat õhku (asub ventilatsiooni kupatuse sees)

kordan veel kor, econ nupuga ei tohiks mingit seost olla (econ nupp on kondi on/off lüliti.)

kõik mida oskad on lihtne
stefan
klubiliige

Registreerunud 07.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Passat B8 Alltrack TSI, VW Golf TSI DSG 110kW MY2016, Yeti 1.8TSI 4x4, Karoq 4x4 TDI DSG

postitati 02.02.10 10:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: odnor
kordan veel kor, econ nupuga ei tohiks mingit seost olla (econ nupp on kondi on/off lüliti.)

Kordan, seos ECON nupuga on olemas :D

PTC ja konditsioneer on salongi kliimaseadme osad, mis vastavalt vajadusele teevad oma tööd vajaliku sisekliima loomiseks. Võivad töötada korraga või ükshaaval – see kõik toimub automaatselt ja meil sellest midagi teada pole vaja. ECON nupule vajutamine lülitab nad mõlemad välja, selle tagajärjel reguleeritakse temperatuuri ainult välisõhu ja mootori tööst eralduva soojusega. Meie kliimavöötmes ei ole mõtet kunagi kliimaseadet ECON reÅžiimis hoida. Siin on pidevalt niiske või jahe või palav ja ökonoomitamisel pole pointi.

Kui autol on manuaalne kliimaseade, siis on valikuteks lihtsalt AC on või off. Võimalik, et AC off reÅžiimis on PTC samuti väljas. Igaljuhul on kindlam hoida alati AC sisselülitatud reÅžiimis.
Minu teada on põhja-euroopasse tarnitavatel diiselmootoriga autodel kõigil PTC olemas. PTC ehk elektriradika voolutarve võib olla päris suur. Võimalik, et kui äsjakäivitatud külmal autol on sisse lülitatud palju erinevaid tulesid-vilesid-soojendusi, siis aku ja generaatori säästmiseks PTC ei tööta alati maksimaalse efektiivsusega. Äkki seepärast võib mõnel autoomanikul tunduda et PTC-d polegi või on tema kasutegur väike.

lare
meeskond

Registreerunud 21.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Scout

postitati 02.02.10 11:46 Tsiteeri

Infoks, kui diiselautole on tehasest peale tellitud seisuküte, siis ei paigaldata tehases standardis olevat PTC elektrilist salongi lisasoojendust.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ets0
huviline

Registreerunud 10.10.07

Kasutaja on eemal

postitati 02.02.10 17:19 Tsiteeri

Nüüd siis järgmine küsimus, mis on seisuküte?

stefan
klubiliige

Registreerunud 07.01.06

Kasutaja on eemal

postitati 02.02.10 17:57 Tsiteeri

See on tehases paigaldatav Webasto analoog. Kütmiseks kasutab auto paagis olevat kütust.

ets0
huviline

Registreerunud 10.10.07

Kasutaja on eemal

postitati 23.02.10 19:34 Tsiteeri

Ok. Seisukütet ei ole. Kus ma tean, et elektriküte toimetab, kas tal on mingi kaitse läbi või on midagi muud kutu? Mingit megakiiret soojenemist ma küll ei tunne. Foorumis kuulda ainult oletusi, ei midagi konkreetset. A100 ka ei kommenteeri. Naised saunas rääkisid, et kui temp. näidik keerata HI peale ja puhurid esiklaasi peale, peaks hakkama toimetama, vastab see TEGELIKULE tõele.?

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 29.3% - SQL: 70.7%]