Lehekülgi: 1 2 3 4 |
Octavianus
huviline
Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb III 2015 280HP Elegance
|
postitati 09.02.06 18:23
|
|
|
Palju su auto õli sööb ka?
huvitaks kogemus, palju kellelgi sõiduk on õli söönud.
pean silmas pigem siiski alla 100 000 sõitnud masinaid ning eriti huvitaks diislid.
endal nii: esimese 14 000 jooksul pidin 2X400 peale valama.
nüüd on 20002 ees (mis kena nummer kaspole) ehk siis 6000 möödas õlivahetusest ja viskas lambikese põlema.
|
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 09.02.06 20:05
|
|
|
mul kah suht uus auto (ls: 25661 km tänase õhtu seisuga) aga pole kordagi õli tuld näinud ega pole ka pähe tulnud, et peaks hakkama õli peale valama.
Ma eeldan, et kui auto hooldusvälp on 15 000 siis püsib selle perioodil ka õlitase normipiires. Tegelikult pole üldse õli vastu huvi tundud ega tea,
mis seal üldse toimub. Aga kuna auto sõidab kenasti, siis ka ei taha asjaga tegeleda.
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|
morden
meeskond
Registreerunud 04.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb 1,9td 96kW 05.a.
|
postitati 09.02.06 20:08
|
|
|
Kahjuks oskan sulle anda ainult sellist infot. Tehase ette nähtud kulunorm on 0,5L/1000km'le. Kui asi üle selle läheb saad nõuda juba tehasekuludega
mootori remonti. Norm näidiku vahe ( õli vardal) on keskelt läbi 1L kõigil autodel.
RRRRRRRs
|
|
|
|
morden
meeskond
Registreerunud 04.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb 1,9td 96kW 05.a.
|
postitati 09.02.06 20:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: wigry
mul kah suht uus auto (ls: 25661 km tänase õhtu seisuga) aga pole kordagi õli tuld näinud ega pole ka pähe tulnud, et peaks hakkama õli peale valama.
Ma eeldan, et kui auto hooldusvälp on 15 000 siis püsib selle perioodil ka õlitase normipiires. Tegelikult pole üldse õli vastu huvi tundud ega tea,
mis seal üldse toimub. Aga kuna auto sõidab kenasti, siis ka ei taha asjaga tegeleda. |
Jah. ega need bensukad sellist trikki ei teinud kah. dislad on need mis õli ikka õgivad.
RRRRRRRs
|
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 09.02.06 20:15
|
|
|
Oma masinale olen ka hooldusvälba vahel liitri juurde valanud.Läbisõit praeguseks 118 500km.
eks see "fööni" pöörlemine nõuab oma
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1,8T
|
postitati 09.02.06 22:07
|
|
|
Sõitnud u.26000 km ei ole õli juurdevalanud. Esimese õlivahetuse ajal oli õlitase maksimumis. Lare sul võib olla "föön"i puksid vähe kulunud.
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 10.02.06 07:27
|
|
|
mis juttu te nüüd ajate?
minu kümme tiiru ümmer kera teinud traktorile pole kunagi juure valatud. nüüd viimses hoolduses küll vaatasin, et tase oli juba miinimumi lähedal aga
siit võib jälle järeldada, et paar tiiru võib muretult teha, enne kui uuesti õlivarrast sihtotstarbeliselt pruukima peab.
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.02.06 13:53
|
|
|
Alati on ka võimalus, et kui enam varras õlini ei ulatu, siis pikem varras panna
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 13.02.06 07:09
|
|
|
läbisõit 31000 ja siiamaani pole ka vaja olnud õli lisada.
Tea, kas olen liiga rahulikult selle mootori sissesõidu teinud või annab see eelsoojendus sellise positiivse effekti.
Aga helkamas muidugi pandi südamele, et alguses iga 500 km tagant võiks kontrollida taset, ju see siis on normaalne nähtus.
|
|
|
stefan
klubiliige
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Passat B8 Alltrack TSI, VW Golf TSI DSG 110kW MY2016, Yeti 1.8TSI 4x4, Karoq 4x4 TDI DSG
|
postitati 13.02.06 17:50
|
|
|
Esimese 15000 õlikulu oli täpselt sama nagu sul, Octavianus.
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 13.02.06 18:30
|
|
|
Mul viskas tulukese põlema enne 11k täitumist, mingi 600-700 ml valasin sisse, väga pedantse täpsusega seda ülemist piiri õlivardal ei viitsinud taga
hakata ajama (ehk siis oleks vast tsipa rohkem sisse mahutand seda õli).
Praegu on paar tuhat pärast õlivahetust täis tiksund. Kuna õues hirmus pasased ilmad, ei taha vabatahtlikult sinna prill-laua alla ronida, et vaadata,
mis arengud selle õlitasemega on toimunud vahepeal
|
|
|
Ints
klubiliige
Registreerunud 27.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Felicia GLX 1,6 ; Skoda Fabia Combi 1,6 16V
|
postitati 13.02.06 18:44
|
|
|
Mul 1,6 bensukas,läbisöit 110500km. Õ•li juurde kallamisest ei tea midagi,sõidan vahetusest-vahetuseni.Õ•litasemest vardal:ärge seda ülemist kriipsu
nii väga taga ajage,las olla ennem karvajagu all kui üle
|
|
|
ab
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.04.06 16:48
|
|
|
Endal sai äsja 15 000 täis aga kuna remondiks jupid tulevad mõne aja pärast siis sai kokku lepitud, et läheb natuke üle ja tehakse mõlemad asjad
korraga (nii remont kui hooldus). Aga neh, suht täppismatemaatikud need insenerid olnud. Sai 15 400 ette ning õlitaseme lambike armatuuris plõksti
põlema. Võibolla on see ergutuseks, et mees, mine hooldusesse .
|
|
|
Enrico
klubiliige
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb Sportline
|
postitati 13.04.06 07:26
|
|
|
küsimus samasse kanti
Olen nüüdseks sõitnud oma masinaga (Octavia II Elegance) poolteist aastat ja üle 40 tuhande kilomeetri.
Häirima on jäänud kogu auto juures vaid kaks asja:
1) Mootori õlikulu. Tegemist 1,9 TDI. Reegliks on saanud, et hoolduste (15000 km) vahel tuleb umbes 10 000 läbimise järel liitri jagu õli juurde
valada.
2) Auto on hakanud nagisema künklikel aladel sõites. (mitte grossroadil). Selliseid teid on Tallinnas ja Viimsis palju ning pidev nagin teeaugu
asemele ehitatud teemuhust üle sõites tekitab küsimusi. Kas nagiseb kogu kere (mis pidi olema laserkeevituse tõttu jäigem) või nagisevad hoopis
vedrud/amordid?
Kas sellised ilmingud on vaid minu autol või on see rohkem levinud?
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.04.06 09:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Enrico
2) Auto on hakanud nagisema künklikel aladel sõites. (mitte grossroadil). Selliseid teid on Tallinnas ja Viimsis palju ning pidev nagin teeaugu
asemele ehitatud teemuhust üle sõites tekitab küsimusi. Kas nagiseb kogu kere (mis pidi olema laserkeevituse tõttu jäigem) või nagisevad hoopis
vedrud/amordid?
|
Mul ka nagiseb.
Aga kindlalt tean, et minu nagin tuleneb autopesust ning kui ma kõik uksetihendid ja ukseaugus olevad kummitihendid silikoonõliga üle lasen, on
vähemalt usteaukudest lähtuv nagin lännu kuni järgmise pesukorrani. Eile just tirtsu töö juures oodates jõudsin enda ukse ja -augu tihendid üle käia
silikoonise svammiga ja minu uks sai vait.
Äkki sulgi tuleb see nagin kõigi uste juurest ja on tingitud kummitihendite omavahelisest hõõrdumisest?
|
|
|
AzA
huviline
Registreerunud 17.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 2.0 TDI
|
postitati 15.04.06 19:49
|
|
|
Läbisõitu ca 14 000. Mootoriks on TDI 2.0 103 kw.Õ•li on saanud juurde panna kaks korda. Esimene kord ca 600 ml ja teine kord ca 1000 ml.
hannes
|
|
|
|
moanspot
klubiliige
Registreerunud 08.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II Combi
|
postitati 24.04.06 13:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ints
Mul 1,6 bensukas,läbisöit 110500km. Õ•li juurde kallamisest ei tea midagi,sõidan vahetusest-vahetuseni.Õ•litasemest vardal:ärge seda ülemist kriipsu
nii väga taga ajage,las olla ennem karvajagu all kui üle
|
lihtsalt huvipärast - mis siis juhtub, kui üle on?
Seda, mis siis kui õli liiga vähe on juhtuda võib kujutan ma ette, aga mis siis juhtub kui liiga palju on, ei oska küll hetkel välja mõelda...
|
|
|
Enrico
klubiliige
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb Sportline
|
postitati 25.04.06 09:25
|
|
|
Liigne õlikogus
Kui on pisut üle, siis pole hullu midagi.
Kui aga liiga kõvasti uputada, siis on palju võimalusi:
- õli tungib soojenedes ja surve tõustes kohtadesse, kus teda vaja pole ja rikub mootori
- õli soojeneb ebaühtlaselt ja õlisurve võib üldse aegajalt kaduda mistõttu aegajalt mootori õlitus ei toimi ning mootor jookseb vähese õlituse tõttu
kokku
- jne (laske fantaasial lennata)
|
|
|
rzhevski
huviline
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia2 1,9tdi
|
postitati 25.04.06 09:41
|
|
|
kui esimesed 10-11tuhet täitusid pidin küll 6-700grammi peale valama. Rohkem seda teinud ei ole, praeguseks ees 18000km(see auto näeb ka kiirteid
korra või paar kuus). kül olen täheldanud, et iga reisiga saksa ja tagasi kukub jahutusvedeliku tase. ega keegi tea kas see ikka on normaalne?
|
|
|
Ints
klubiliige
Registreerunud 27.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Felicia GLX 1,6 ; Skoda Fabia Combi 1,6 16V
|
postitati 25.04.06 18:53
|
|
|
Mis siis juhtub kui õli palju.Kõik tähtis on juba ära öeldud.
Mootori rikub ära.
|
|
|
Alexxx
huviline
Registreerunud 15.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia 1.9 tdi 2002
|
postitati 30.04.06 08:07
|
|
|
Mul on diisel 2002a Octavia 1.9td, õli sööb umbes 0.5l/:15000km
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 31.10.06 18:39
|
|
|
update-iks siis teemat.
Endal selline mure tekkinud, et tundub, nagu sööks palju õli. Ennem oli poolsünt sees ja siis oli enne õlivahetust täpselt miinimum sees. Nüüd
täissünt sees ja esimese 5000 km (oli vist) oli juba miinimum või isegi alla. Viimati lisasin õli kuigipalju juurde 2 nädalat tagasi, täna oli jälle
miinimum või isegi nõks alla selle. Nüüd müttasin maximumini täis, eks näis kaua püsib. Aga milles võiks ikkagi probleem olla. Keerasin korgi pealt ja
panin auto käima, aga ei pritsinud minu arust õli välja. Samas kui peale sõitu kork pealt võtta, on see alt õline. Koos hammasrihmaga vahetati ka
väntvõlli otsatihend, kuna see andis läbi. Et nüüd nagu ei tohiks õli kuhugi kaduda Ja ei suitse kah nii, et võiks õli võtta.
Ostmise hetkel oli termostaat kutu ja mootor sai kuigipalju kuuma (võib-olla ka eelmise omaniku käest) ning õli ei olnud samuti ollagi. See võib
samuti põhjuseks olla. Aga kuidas siis poolsündiga ei võtnud nii palju?! Maitseb see täissünt siis mootorile rohkem?! Praeguseks olen üle 0,5 liitri kõvasti juurde valanud ning sõitnud täissündiga
~8000km. Mootoriks siis 1,6 55kw.
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 01.11.06 10:18
|
|
|
maitse asi ütles muri ja ...
mina ei paneks oma traktoritele täissünti siis ka sisse kui peale makstakse. tegelikult sõidaks üldse mineraaliga aga talvekülmadega on see liiga
paks.
täissünt on vedelam ja lahkub mootorist kõikvõimalike avauste kaudu, mille olemasolust sa teadlik varem polnud. samas muidugi väljatilkumine jätab
ikka jälje järele, a eks ta mahub rõngaste või klapisääre tihendite vahelt ka libedamalt läbi ja põleb ää. kui taandad õlikulu kilomeetri kohta siis
saad aru, et nii pisike kogus veel sinise suitsu kujul ennast nähtavaks ei pruugi teha.
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.11.06 15:01
|
|
|
Ise juba tükimat aega ootan, et millal auto tulukese põlema viskab ja kilkama kukub, et õli vähe. Eelmistel kordadel ta nii mõni tuhat kilti enne
15tuhandese intervalli täitumist juhtus, praegu on jämedalt 5k veel 45tuhande hoolduseni sõita jäänud. Eks annan oma uutest vaatlusandmetest teada,
kui on põhjust.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 02.11.06 11:19
|