Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Käigukast avariireziimis (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 8072)
Marcouver
huviline

Registreerunud 21.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 02.12.12 11:38 Tsiteeri
Käigukast avariireziimis

Tervist, nagu ikka üks viga ajab teist taga!

Esmalt käigkast rapsis käike sisse pannes ... nii selle vea parandasime ära, panin auto 100 aja kinni ja nad vahetasid filtri ja õli ära.

Nii, peale seda töötas kõik ülihästi, käigud läksid sujuvalt sisse ja kõik töötas....

Õ•livahetusest pea kuu... jaa..

Reedel sõitsin Tallinnast koju ja tallinna piiri ääres järsku lõi avariireziimi ja mootori tuli hakkas põlema.

Nii uurisin siit seal, et avariireziimis auto peaks sisse lülitama 1-3 käigu ja tagurpidi käigu, kuid mul töötasid ainult esimesed kaks ja tagumine käik puudus.... + - ka ei töötanud.

Nii sõitsin siis rahulikult koju ja panin diagnostika kaabli järgi - veaks sain P0729 (P0729 Gear 6 Incorrect Ratio)

Autoks Skoda Octavia 2.0 103kw TDI DSG kast.

Mis kust võiksin viga otsida??

Kui auto seisis ööpäev siis hommikul kõik käigud töötasid 1-6 käik +- , tagumine ja kõik oli väga heas korras, kiirendas, käike vahetas sujuvalt aga siis jälle kui seisma jäin siis lõik jälle avariireziimi... kui viga ära kustutadasaab jälle sõita korralikult.... Ühesõnaga aidake mind, kust viga peaks otsima?

Kas mingi elektrooniline viga?
Samas uurisin siin, et kas: Õ•li vähe, surve madal, käigukast peetis, aga ma ei teagi kust alustada, pole põhjalikult uurinud, alles hakkan tegelema.

Samas sellel päeval oli Tallinnas hirmus tuisk ja tuuline, autot tööle panned, soojendades, hiljem liikuma hakates käigukang oli niiõelda raskelt liigutatav, ei hakkanud vägistama. Lõpuks läks sisse, siis viga nagu ei olnud, või pole tähele pannud, aga ilmselt see võib ka rolli mängida? Kuskil oli siin teema DSG ja külmumine http://foorum.skodaclub.ee/viewthread.php?tid=1154

Tänud juba ette aitajatele!

Marko

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Marcouver
huviline

Registreerunud 21.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 02.12.12 14:14 Tsiteeri

Nii, leidsin natukene foorumis surfates abi:

"Mechatronic Control Module" nimelise mooduliga. Antud mooduli riknemise sümptoomideks on käikude mitte lülitumine

http://www.youtube.com/watch?v=cToGER1TEbs

Ei oska midagi õelda, samamoodi mul vilgub ka!

Nii tundub, et sama mooduliga ongi mul probleem

DSG – 6 Speed Mechatronic Control Unit

Nii, siin peaks viga olema ja kõik seonduv selle DSG kastiga:

http://www.myturbodiesel.com/1000q/DSG-faq-VW-Audi.htm

Aga kust nüüd sealt viga otsida, no idea, peab veel surfama :) Tundub vist, et kallis lõbu!

http://img402.imageshack.us/img402/7426/dsgmechatronic.jpg

Marcouver
huviline

Registreerunud 21.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 03.12.12 10:21 Tsiteeri

Nii, sain teada hetkel, et kas topeltsidur läbi või siis moodul... homme lähen esindusse diagnosti, et vaatavad siis täpsemalt üle nii softi ja kõik muu seonduva. Samas võis viga tulla ka sellest, et peale õli vahetust sodi sadestus kuskile moodulplokki. Samas kuna pööred kõikusid pidi tähendama see seda, et sidur on omadega õhtal. Homme tulen täpsemate vastustega!

Marcouver
huviline

Registreerunud 21.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 04.12.12 16:29 Tsiteeri

Nonii, sõitsin diagnostikat tegema, kõik töötas laitmatult nagu ikka, kuid hiljem viskab errorit.

Nii tulin diagnostikast ära ja audis õeldi, et ei teki piisavalt survet, et soojast peast teine sidur eii tööta... ütlevad et selle tagajärjel solenoid ei tööta... samas nad ei õeldnud täpselt hetkel milles viga on.... nad pidid mulle teadma andma, homme uurivad asja lähemalt...

Ise arvan et sidurikomplekti vahetus.... kuna pöörded kõikusid ka eelnevalt juba (viitab tihendite kulumisele)... aga noh eks näeb, mis targad räägivad!

Ander
klubiliige

Registreerunud 01.06.10

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi G-TEC

postitati 05.12.12 14:20 Tsiteeri

Ära kiirusta tegema kalleid töid. Mul oli eelmisel suvel seiklus, raputas esiotsa korralikult ning samuti pidavat sidur olema, käisin esinduses Jõhvis ja maksin ka raha diagnostika eest. Hiljem sai rappumisest siiber ja tõstsin esiratta üles ja loksutasin võlli ning ennäe imet, hoopis käändtelje sisemine ots läbi.
Esinduses aga soovitati järgnevaks maha võtta kast ja laiali lammutada. Kusjuures mingit garantiid seejuures mulle ei antud.
Kogu mu jutt on siis selleks, et ei tasu alati kõike puhta kullana võtta, ka esinduses. Kui sul ikka peale vea kustutamist kõik töötab sujuvalt, siis vaevalt, et sul mingi mehhaaniline viga on. Siduri lõpnemisel, hakkab ikka rohkem mehhaanilist häält tegema, ehk siis raputama ja vibrama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Marcouver
huviline

Registreerunud 21.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 06.12.12 14:58 Tsiteeri

Raputab ja väristab jah, ja pöörded ka kõiguvad see 6s käik, tagumine ja midagi veel on teise siduri pealt, need käigud täitsa tummad... no ma ei tea jah eks näeb, leidsin ühe kunde, kes hakkab asja uurima, esindusse ma pekstes ka ei lähe. Üritan ikka korralikult asja korda saada, alati on võimalus parandada, mitte esimese asjana kohe kõiki detaile uuse ostma!

KPuusepp
huviline

Registreerunud 01.10.10

Kasutaja on eemal

Auto: Superb I 1.8T

postitati 07.12.12 07:11 Tsiteeri

Ehk saad siin teemas olevalt kontaktilt abi

http://foorum.skodaclub.ee/viewthread.php?tid=2526

Sul küll vähe teine kast, kuid usun, et saab aidata ikka.

Marcouver
huviline

Registreerunud 21.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 05.02.13 22:09 Tsiteeri

Nii ma ei tea viga vist ikkagi sellest mehatroniku plokis ja asi on nüüd nii kaugele jõudnud, et parandada siin eestis eriti ei anna... lätis tehtakse aga 1000 euri ja ei pruugi töödata... uus plokk on veerand auto hinda... ja noh ma ei tea peab vist uue ära ostma... või mingi fondi värk on ka olemas, et annad vana ploki ja raha saad uue vastu... aga pole seda kasutanud ega tea midagi sellest.... kui keegi teab võib infi sheerida... pidi vähe odavamalt saama kui esinduses..... ma ei oska enam midagi peale hakata....

Mingi vennike parandab siin ja vanal suht palju head tähtsat kraami aga jah... sellest pole üksi tolku.. saatsin talle kirja ka..

http://www.youtube.com/watch?v=BHqmrNoAIJU

reverse
huviline

Registreerunud 20.07.12

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia vRS CR TDI DSG

postitati 06.02.13 08:47 Tsiteeri

Vaatasin läbi Rootsi romulate andmebaasi, DSG kaste tervikuna on jalaga segada, hinnad alates 1200eur kuni 4000eur. Kallis. Mooduleid eraldi ei leidnud, ega sul selle mooduli varuosakoodi pakkuda ei ole? Äkki kuskil leidub :)

Edit: Üks moodul isegi on: http://www.laga.se/delinfo.aspx?delindx=53311456&bilkod=4208&delkod=7468

Hind 8000SEK, ehk ligi 1000eur :o

www.sadulsepp.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rainz88
huviline

Registreerunud 05.02.13

Kasutaja on eemal

Auto: O3 Combi 1.2TSI

postitati 06.02.13 10:42 Tsiteeri

Just kuulsin sõbralt, et ühe mehe Octavia DSG kastil 7'st käigust järgi vaid kolm. Auto läbisõit alla 10000km. Ei soovitanud üldse seda kasti võimalik ,et õnnetu isend.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Kasutaja Telefoninumber
Marcouver
huviline

Registreerunud 21.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 07.02.13 10:07 Tsiteeri

Kast on hea aga kui eelnevad omanikud on paska kokku keeranud ja pole õigel ajal õigeid asju teinud siis on jah jama....

Nii mul on siis mehatronika plokk vigane ja esinusest ma seda uut ostma ei l2he, isegi mitte pekstes. Soovitan ka teistele kellel on või tuleb selline viga siis uurida ebayst ja vahetusfondidest. Saate 1700-2000 euri maksva detaili 600-1000 euriga kätte. Eestis neid ei parandata.

Esindus lööb inimestele noa selga... uskuge mind, küsivad iga liigutuse eest raha... tellin ebyast või taanist ära ja vahetan ise kodus ära... terve youtube õpetusi täis.

Ilmselt see auto mulle vigasena pähe määriti... uue skoda omanikuna seda viga aasta tagasi ei oskanud tunnetadagi... aga jah. Autoplatsid unustage ära, ei soovita isegi vaenlasele.

reverse
huviline

Registreerunud 20.07.12

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia vRS CR TDI DSG

postitati 07.02.13 13:52 Tsiteeri

Taanist-Rootsist tellides osta firma nimele, saad käibemaksu osa ka arvelt maha. Rootsis see on nt 25%. Seega suuresti abiks.

www.sadulsepp.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Marcouver
huviline

Registreerunud 21.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 21.02.13 11:59 Tsiteeri

Nii tellisin ka endale uue moodulploki Taanist ja hetkel julgen soovitada kõigile foorumlastele, kellel peaks selline viga tekkima. Suhtlesin taanlasega pikalt ja ainuke koht kust ma saan võimalikku abi. Eestis neid ei parandata, teenindus taha vahetuse eest koos diagnostide asjadega 2000+ eurot, seega iga inimese enda otsustada.

Loodan, et saan oma vea parandatud!

Päikest teile!

viiking
klubiliige

Registreerunud 14.05.06

Kasutaja on eemal

Auto: Superb III Combi 2,0 TSI

postitati 22.02.13 06:26 Tsiteeri

Lätis (k.a. DSG kastid):
http://www.recro.eu/ee/

Eestis peaks siit abi saama (olevat DSG-dega tegelenud aga täpselt ei tea):
http://transrem.ee/

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Marcouver
huviline

Registreerunud 21.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 23.02.13 14:24 Tsiteeri

Transremmi soovitati mulle ka aga niipalju kui netis surfasin siis mina sinna oma autot viia ei taha... pidavad autosid maha põletama jne.... eks igaüks ise teab.

Marcouver
huviline

Registreerunud 21.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 07.03.13 17:30 Tsiteeri

Nonii, sain paki kätte, täna vahetati õli, filter ja programmeeriti ja auto töötab hetkel laitmatult (ptü ptüi ptüi)

Niiet, kellel sama viga või viga seotud moodulplokiga siis võite minuga kontakteeruda ja olen valmis aitama teil see viga lahendada!

Konnectto
huviline

Registreerunud 09.12.12

Kasutaja on eemal

postitati 09.03.13 16:25 Tsiteeri

Kasti paranduse osas soovitan Tartus MT Autohooldust. Ise käisin ja jäi hea mulje. Töökoda viisakas. Suhtumine ka OK. Lisaks on võimalus Liisi järelmaks võtta. Arve anti kaasa ja garantii teostatud tööle ka 1 aasta. Lugesin ka erinevate võimaluste kohta. Netist lugedes tõesti ei tekitanud eelpool kommenteeritud töökoda usaldust. Teades asukohta siis juba see ei tekita eriti soovi oma autot sinna viia. Kasti oskavad täna juba paljud remontida. Sest see kasti sisu nüüd ülemõistuse keeruline ka ei ole.

http://www.mt-autohooldus.ee/

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 37.0% - SQL: 63.0%]