MikkM
huviline
Registreerunud 17.08.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.15 20:01
|
|
|
Vigane antenn?
Hei! Raadiosageduste leidmisega tekib suuri raskusi. Avastasin et octavia katuseantenni antenni ots lõppeb kuidagi imelikult ära, justkui mingi
kummituutu või punn peaks veel tipus olema. Kas põhjuseks võib see olla? Mis tuutu see tavaliselt antenni otsa käib, kas see mängib mingit rolli?
|
|
|
carlsberg
huviline
Registreerunud 17.08.15
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia 1,9TD 66kw, 4-motion.
|
postitati 22.10.15 05:43
|
|
|
Kui kehvasti raadiolaineid püüab siis ostke korralik võimendi koos antenniga vahele, nt. see mis käib esiklaasile, oli sama probleem.
|
|
|
M.Jaaska
huviline
Registreerunud 13.01.14
Kasutaja on eemal
Auto: Välismaa auto
|
postitati 22.10.15 09:51
|
|
|
Volkari(sh. Skoda) antennid on töökorras olekus vägahead levipüüdjad. Mingeid esiklaasi variante MINA ei taha. Olen võimeline ka Võru tartu sageduse
POWER-it kuulama ja juba see näitab, et antenn on hea.
Kui kahtlustad, et antenni piits on halb, siis võta kindlasti leiad mõne teise VW/skoda omaniku, et korraks piitsa laenata. Järgmine võimalus on juhe
makist või antennijalg ise, kus võimendi skeem on sees.
|
|
|
|
reverse
huviline
Registreerunud 20.07.12
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia vRS CR TDI DSG
|
postitati 22.10.15 10:31
|
|
|
Millisest Octavias jutt käib? Uuematel on juba tehasest mitu antenni..
www.sadulsepp.ee
|
|
|
|
Anttike
huviline
Registreerunud 24.10.14
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia 4x4 1,8TSI
|
postitati 22.10.15 14:33
|
|
|
Mul Octavial ka probleem nõrga vastuvõtuga. Tallinnas liigeldes pole viga, aga teise Eesti otsa sõites on ikka suured (ca pooletunnised) leviaugud
vahel, mida mul teise autoga (Ford) sama teed mööda sõites ei ole.
Kõne esindusse lahendust ei toonud. Niipalju sain targemaks, et universaalkerega octaviatel on raadioantennid tagumistes (pakiruumi) külgakendes.
Alguses arvasin, et mingi klaasisoojendusniidid, aga väga hõredalt ja asümmeetiliselt paiknevad, nii-et sobivad jah antennideks. Fordil täpselt
samamoodi tagumistes külgakendes antenniniidid. Lisaks on mõlemal autol katusel väike antenniuimeke, see on ainult navi gps-i jaoks.
|
|
|
M.Jaaska
huviline
Registreerunud 13.01.14
Kasutaja on eemal
Auto: Välismaa auto
|
postitati 23.10.15 11:06
|
|
|
Vahet pole, mis octaviast kui jutt on piitsast.
Isegi topelt antennide puhul peab raadio lülitama tugevamale signaalile, mis üldjuhul on piitsast.
|
|
|
|
MikkM
huviline
Registreerunud 17.08.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.15 19:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: reverse
Millisest Octavias jutt käib? Uuematel on juba tehasest mitu antenni.. |
Jutt käib 2003a octaviast.
Kuidas katuseantenni eemaldada? Seda saab küll lahti keerata, kuid mitte täielikult, vaid tundub et pesu ajaks kokku panemiseks.
|
|
|
J2T
huviline
Registreerunud 25.02.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.10.15 02:56
|
|
|
Lisaks selle asja, mida mina olen erinevate autodega sõites märganud, et raadio "levi" muutub märgatavalt kehvemaks, kui on ühendatud midagi
laadima, nt telefon või navi. Ja ei saa jätta seda ka mainimata, et millegipärast on eestis mingi tumm sagedus 95.9, mis sellistel puhkudel ainukesena
välja tuleb, kui raadio teisi jaamu ei leia.
|
|
|
odnor
huviline
Registreerunud 10.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Yeti 1,2DSG
|
postitati 27.10.15 06:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: J2T
Lisaks selle asja, mida mina olen erinevate autodega sõites märganud, et raadio "levi" muutub märgatavalt kehvemaks, kui on ühendatud midagi
laadima, nt telefon või navi. ... |
eriti octavia teema peaks see olema, e. siis laadijad/adapterid pesast välja ja testima
kõik mida oskad on lihtne
|
|
|
|
Ander
klubiliige
Registreerunud 01.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi G-TEC
|
postitati 28.10.15 09:25
|
|
|
Mul on samuti rahulolematus uue Octavia raadiolevi vastuvõtuga. Eelmisel mudelil lahendasin olukorra nii, et panin katusele Blaupunkti võimendiga
antenni ja vastuvõtt oli perfektne (ca +40km) praegusega võrreldes. Praegu on muidugi uus ja pulgata katusel (tagaakendel niidistik) kuid kas seda ei
saaks mingi nipiga paremaks? On siin teadjamaid selles vallas, järsku aitaks võimendi vahele modimisest?
|
|
|
Markot
huviline
Registreerunud 26.06.19
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia 2014
|
postitati 03.07.19 15:52
|
|
|
Octavia antenn
Tsitaat: | Algselt postitas: Ander
Mul on samuti rahulolematus uue Octavia raadiolevi vastuvõtuga. Eelmisel mudelil lahendasin olukorra nii, et panin katusele Blaupunkti võimendiga
antenni ja vastuvõtt oli perfektne (ca +40km) praegusega võrreldes. Praegu on muidugi uus ja pulgata katusel (tagaakendel niidistik) kuid kas seda ei
saaks mingi nipiga paremaks? On siin teadjamaid selles vallas, järsku aitaks võimendi vahele modimisest? |
Tere!
Minu 2014 aasta octavia raadio levi kadus peale toonklaasi paigaldamist. Kas keegi on selleks ajaks leidnud mingi parema lahenduse peale toonkile
eemaldamise?
|
|
|
MeelisK
huviline
Registreerunud 19.07.13
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia 2,0 masuudipress 2023
|
postitati 03.07.19 19:52
|
|
|
Toonklaas ei tohiks mõjutada, pigem paigalduse ajal lõigati antenni ribad läbi!?
Seda muidugi juhul kui on klaasi peale antenn liimitud.
|
|
|
vamps
klubiliige
Registreerunud 17.03.14
Kasutaja on eemal
Auto: Superb MK4 4x4
|
postitati 04.07.19 08:54
|
|
|
"Antennid" peaks universaalil vist olema tagumistel küljeklaasidel ja luukpäral tagumisel klaasil üleval ääres.
Võibolla tõesti vigastati mõnda "niiti" kui kliet lõigati.
Ise pole küll kuidagi kurtnud enda 2014 aasta bolero levi kohapealt, seega miskit pidi ilmselt paigalguse käigus juhtuma.
|
|
|
Markot
huviline
Registreerunud 26.06.19
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia 2014
|
postitati 04.07.19 16:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vamps
"Antennid" peaks universaalil vist olema tagumistel küljeklaasidel ja luukpäral tagumisel klaasil üleval ääres.
Võibolla tõesti vigastati mõnda "niiti" kui kliet lõigati.
Ise pole küll kuidagi kurtnud enda 2014 aasta bolero levi kohapealt, seega miskit pidi ilmselt paigalguse käigus juhtuma. |
Aga kus sa toonklaasi paigaldasid? Mu autol on ka tagumiste klaaside küljes. Paigaldaja on ka pika kogemusega, ei tahaks uskuda et läbi lõikas. Mingid
kiled pidid rohkesti metalli sisaldama (äkki odavamad) ja see pidigi põjustama neid jamasid. Minu teada lõikavad nad väljaspool valmis ja siis
kleebivad sisse poole.
Lihtsalt arvasin, et äkki keegi on edukalt katusele näiteks antenni paigaldanud?
|
|
|
Renxx9
huviline
Registreerunud 09.01.14
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia E-TEC, DSG, 2021
|
postitati 05.07.19 04:56
|
|
|
Raadio hakkab ka siis sahisema, kui kuhugi on paigaldatud odavad LED pirnid.
|
|
|
vamps
klubiliige
Registreerunud 17.03.14
Kasutaja on eemal
Auto: Superb MK4 4x4
|
postitati 05.07.19 08:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Markot
Aga kus sa toonklaasi paigaldasid? Mu autol on ka tagumiste klaaside küljes. Paigaldaja on ka pika kogemusega, ei tahaks uskuda et läbi lõikas. Mingid
kiled pidid rohkesti metalli sisaldama (äkki odavamad) ja see pidigi põjustama neid jamasid. Minu teada lõikavad nad väljaspool valmis ja siis
kleebivad sisse poole.
Lihtsalt arvasin, et äkki keegi on edukalt katusele näiteks antenni paigaldanud? |
Mul on see "tehase toon" ehk klaas ise toonitud, mitte kiletatud. Sellele lisasin superskodast ostetud kardinad ning kokku tuleb päris tume
kombinatsioon
Eraldi antenni katusele paigaldada võib-olla pole kõige parem mõte (tuleviku korrosiooni mõttes kui väga põhjalikult ei tee), sest vajab auku.
Mõistlikum oleks küljeklaasid üle vaadata ning uurida, kas paistab kuskilt lõikamise järgi.
|
|
|