Meie ex-Skodad täna
Kuna paljude foorumikasutajate esimene, teine või isegi kolmas Skoda on juba mitmete aastate eest uue omaniku leidnud, kuid masin vurab jätkuvalt
rõõmsalt ringi ja tekitab tänaval/maanteel trehvates härdaid nostalgiahetki
, siis otsustasin teha teema, kus igaüks võib kirjeldada avalikult leitavate andmete põhjal, kuidas tema ex-Skodal tundub minevat.
Kuna mu kasutada olnud Felicia on ammu pulber, alustan oma teisest Skodast.
Esimese põlvkonna Fabia, aastast 2000, varustustase keskmine – vist Ambiente.
Tegemist oli laoautoga, mis oli Kadaka tee Skoda salongis väljas. Tol ajal konditsioneeri ja püsikiiruse hoidja puudumist oluliseks miinuseks ei
pidanud, kaalukeeleks sai antud isendi hea VW päritolu mootor 1.4 16V 74kW, millega juhtumisi kaasnesid ka paremad pidurid ja veojõu kontroll (mida
sai vajadusel täiesti välja lülitada). 5 aastaga kogunes mul läbisõitu ~90tkm. Selle aja jooksul vahetasin paar rattalaagrit ja mingid roolivarda
otsad vist ka.
Minu käest läks masin aastal 2005 Helkama-Auto nimelisse asutusse tagasi, kui sealt tellitud Octavia pärale jõudis.
Sest saadik on autol sama omanik, näen regulaarselt masinat liikumas Tallinnas. MNT veebilehelt lehelt sain teada, et läbisõit praeguseks ~180000 tkm,
tehnoülevaatus tehtud viimased 8 aastat samas kohas, 3 korral on esimesel katsel läbi kukkunud, valdavalt tulede pärast, üks kord juhtimisseade.
Sõidab stabiilselt 7-8 tkm aastas. Liikluskindlustuse juhtumites osalenud pole. Tundub normaalne auto olema ja seda jätkuvalt ka visuaalselt – näen
seda helesinist püssi iga aasta paar korda Tallinnas. (Kui eelmise sajandi väikeauto suudab seieri 200 peale ajada, võib ju vist püssiks nimetada küll
)
|
|