Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Mootori temperatuur (Vastuseid: 28 | Vaatamisi: 8066)
indro
meeskond

Registreerunud 21.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 21.12.05 06:26 Tsiteeri
Mootori temperatuur

Üks päev avastasin sellise kena asja, et lastes autol kohapeal käia, kukub miskipärast mootori temp poole peale normist. Kui hoida pöördeid 2000 - 2500 peal mingi aeg, siis ronib seier uuesti normi peale tagasi. Samuti hakkab mulle tunduma, et auto läheb kauem soojaks, kui vanasti. Täna hommikul (termomeeter näitas -2 kraadi väljas) sõitsin linnavahel 10km, enne kui mootori temp normi tõusis, natuke palju vist. Auto on 63 tuhat sõitnud ja kas tõesti termostaat juba läbi. Igatahes peab vist jälle sammud Auto 100 poole seadma :(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
AzA
huviline

Registreerunud 17.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II 2.0 TDI

postitati 21.12.05 07:16 Tsiteeri

eee, mu pea tutikal octavial on sama värk. 90c vist? on norm - igatahes seier keskel, aga kui kohapeal seisan langeb sinna 50 peale.

see, et skodad halvasti soojaks lähevad on vana tõde :) 10km linna vahel on muidugi vist palju, aga näiteks mina tulen hommikul nö kylmast peast 11km maanteed ja siis 3-4km linna tööle ning alles enne lõppu saan mootori normi tempi, kuigi sooja hakkab muidugi varem puhuma.

<<<< tänab kõiki kaaskondlasi, et ta oskas istmesoojendusega auto osta :)

hannes
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 21.12.05 07:16 Tsiteeri

kas sul selle autoga varasema(te)st talve(de)st kogemusi on? kui asi nutusemaks on läinud, siis arvaks küll, et termostaati tasuks vaadata.
bensuauto peaks ikka soojenema küll.
samas minu traktorid näiteks praeguse ilmaga kohapeal üldse soojaks ei lähe. õige napilt saab seieri skaalasse.
õnneks on webasto pääl. saab ikka soojas autos istuda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
AzA
huviline

Registreerunud 17.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 21.12.05 07:17 Tsiteeri

diesel - misasi see webasto on? annab seda nö lisana ka paigaldada?
kurat hommikul tahavad käed otsast ära kukkuda.

mingis tehnika maailmas olid testid - 1.6mpi octavia oli ikka viimaste seas soojenemise koha pealt, aga üldkokku võttes napp teine koht.

hannes
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
indro
meeskond

Registreerunud 21.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 21.12.05 07:29 Tsiteeri

Minul kogemus ka kahest eelnevast talvest ja siis selliseid probleeme ei täheldanud. See, et diisel mootoriga autol kohapeal käies temperatuur langeb, peaks täiesti normaalne olema. Normaalseks aga ei saa seda pidada vist bensu mootori juures, pole varasematel autodel seda täheldanud ja üsna imelik on see ka.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Octavianus
huviline

Registreerunud 25.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb III 2015 280HP Elegance

postitati 21.12.05 07:48 Tsiteeri

ma ei oska küll kurta kehva soojenemise üle. pigem on vastupidine teema, et muudkui keera kraade maha peale soojenemist, ikka palav:) Lõpuks sõidad 19-ga, siis on hea.

Aga tõsi - istmesoojendus esimese 5 minuti jooksul hädavajalik.
Huvitav, kas keegi suudab tõesti istmesoojendaja MAX peal ringi sõita? See teeb ju hetkega omleti valmis:cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
AzA
huviline

Registreerunud 17.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 21.12.05 07:57 Tsiteeri

5 astmeline soojendus on - milleks on numbrid 2 kuni 5 ma ei tea, mingitele fetishi vendadele vist :cool:
igatahes ma prooviks keerasin 5 peale, kannikas läks paari sekundiga punaseks nagu õunaraksus käinud poisiklutil pärast 10 minutilist rihma kuuri.

ma kraade maha ei keera, koguaeg 21.0 ees - krutin ainult seda ventilaatori jebeviikumit, et kiiremini puhuks.

hannes
diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 21.12.05 11:25 Tsiteeri

webasto on kütusega töötav soojendusahi. minul ongi aftermarket toode. taimeriga, kütab mootori soojaks ja salongi ka. edev on külmal hommikul istuda sooja autosse, ei pea klaase puhastama ega miskit. :)
maksis ammusel ajal umbes 14 kilokrooni koos paigaldusega ja toimib muretult. kütet tarbib keskmise hommikuse eelsoojendusega umbes teeklaasi jagu.
väga soovitan.

ab
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II 1.6 MPI

postitati 21.12.05 17:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: AzA
eee, mu pea tutikal octavial on sama värk. 90c vist? on norm - igatahes seier keskel, aga kui kohapeal seisan langeb sinna 50 peale.

see, et skodad halvasti soojaks lähevad on vana tõde :) 10km linna vahel on muidugi vist palju, aga näiteks mina tulen hommikul nö kylmast peast 11km maanteed ja siis 3-4km linna tööle ning alles enne lõppu saan mootori normi tempi, kuigi sooja hakkab muidugi varem puhuma.

<<<< tänab kõiki kaaskondlasi, et ta oskas istmesoojendusega auto osta :)

Hmm, veider. Mul ka suht tutikas ning ma pole küll sellist asja täheldanud või pole siis osanud tähelepanu pöörata sinna seieri suunas. Alles hiljuti tiksus vähemalt tund aega tühjalt ning ei mäleta et oleks silma jäänud, et temp normist madalamaks oleks kukkunud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
AzA
huviline

Registreerunud 17.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 21.12.05 19:10 Tsiteeri

norm on 90c ?
igatahes mul kukub alla.

hannes
diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 22.12.05 07:36 Tsiteeri

vestlesin eila targemate inimestega ja vähemasti selle 1.2 htp kone kohta tuli kindel vastus kohe. peabki seier langema. keeratakse neil tänapäeval tühikäigul küte nii kinni, et hädapärast ajab mootorit ringi aga üleliigse sooja tootmiseks eriti enam ei jätku. seega külmetage ja olge õnnelikud ja ärge ilmaasjata termostaatide pärast põdege.
a diisliga on näe veel hullem. hommikul tööle sõites, kruisiga umbes 90 osutil ja kui webasto välja lükkasin siis hakkas temp kohemaid langema. krt õues oli küll 14 ja pool külma a ikka oli imelik.

indro
meeskond

Registreerunud 21.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 22.12.05 07:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: diesel
vestlesin eila targemate inimestega ja vähemasti selle 1.2 htp kone kohta tuli kindel vastus kohe. peabki seier langema. keeratakse neil tänapäeval tühikäigul küte nii kinni, et hädapärast ajab mootorit ringi aga üleliigse sooja tootmiseks eriti enam ei jätku.

Kui see asi ka tõesti nii on, siis on imelik vaid see, et eelnevatel talvedel pole ma midagi sellist nagu täheldanud. On seistud talvel ka mitu tundi kohapeal ja temeratuuri seier on püsinud kenasti keskel. Praegu aga hakkab seier isegi ummikutes vaikselt liikudes langema. Täna (autosse istudes näitas -6 kraadi välistemperatuuriks) läks 90 kraadise mootoritemperatuuri saavutamiseni 13 km, ei tea mis -25 juures saama hakkab.

Timur
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi 1,8T

postitati 22.12.05 20:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lare
vaatasin täna just oma masina temperatuurinäidiku käitumist.kui ta ennast sinna 90 kraadi peale on vedanud,siis sealt ta küll kuskile ei liigu enam.

Sama minu masinal

indro
meeskond

Registreerunud 21.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 23.12.05 06:19 Tsiteeri

Helistasin eile AUTO 100-sse ka ja seal oldi samal arvamusel nagu diesel siin varem kirjeldas. Huvitav on aga see, et kui tal tõesti ei jätku powerit et kohapeal hoida mootoritemperatuur 90-ne peal, siis kuidas ta seda kaks eelnevat talve tegi...

diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 23.12.05 07:42 Tsiteeri

no nende eelmiste talvedega võib mitu pisikest nüanssi olla. alustaks sellest, et siis oli mootor uuem ja tihkem ja iseenda ringi ajamiseks pidi pisut rohkem tööd tegema. eks termostaat võib ju ka õige sutsukese juba väsind olla ja pisut vedelat läbi nõristada.
samas kui mõelda, et ühe pisikese küünlaga saab kannu vett keema ajada õige kähku, siis selle põhjal võib aimata, et polegi palju vaja temperatuuri muutuseks.
:)
siinkohal mõistaks ehk soovitada mõni tarbija tööle panna. pean silmas siis näiteks klaaside-peeglite-istmete soojendusi. kui genekas seepeale hoolsalt mootorit pidurdama hakkab, küll siis benssu rohkem kulutatakse ja sooja jälle tuppa saab.

cl
huviline

Registreerunud 26.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi 2004

postitati 23.12.05 17:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: indro
Üks päev avastasin sellise kena asja, et lastes autol kohapeal käia, kukub miskipärast mootori temp poole peale normist. Kui hoida pöördeid 2000 - 2500 peal mingi aeg, siis ronib seier uuesti normi peale tagasi. Samuti hakkab mulle tunduma, et auto läheb kauem soojaks, kui vanasti. Täna hommikul (termomeeter näitas -2 kraadi väljas) sõitsin linnavahel 10km, enne kui mootori temp normi tõusis, natuke palju vist. Auto on 63 tuhat sõitnud ja kas tõesti termostaat juba läbi. Igatahes peab vist jälle sammud Auto 100 poole seadma :(

mul oli eile just vastupidine kogemus, peale 15min kohapeal seismist tuli veidi aega avatud aknaga sõita, et salong maha jahtuks - õues oli -11 kraadi. kliima on pidevalt 19 kraadi peal, aga teinekord kukub salongi kütma ja ka termomeetri osuti 90 kraadi pealt küll kuhugi ei liikunud. kunagine 1.6 corolla kippus talvel isegi maanteekiirusel maha jahtuma, siis octaviaga pole probleemi täheldanud. eelmisel talvel sai 20 kraadise pakasega sõidetud pärnust tallinnasse 70-80km/h (st u 1800-2000rpm peal) kuna veljed olid jääd täis ja auto raputas, isegi siis oli salong täitsa kuum ja mootor kenasti 90 kraadi peal.

ainsa soodustava lisana on mul kasutusel täissuuruses alumiiniumplekist karterikaitse, mis hakkab kohe stangeäärest ja katab isegi esisilla ära. ülekuumenemisega pole probleeme olnud.

kristjan@1,8bensiin

läheb nagu läheb, on nagu on
Timur
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 23.12.05 18:33 Tsiteeri

Mootori ruumi põhja kate aitab aga pigem lumega, siis ei pääse lund nii palju mootori ruumi.

ab
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 19.01.06 16:49 Tsiteeri

Hetkel väljasoleva külmaga on nüüd küll selline case, et paar mintutit kohapeal seistes lasta mootoril tiksuda, hakkab suht kolinaga sealt norm. temperatuurist alla ronima :).

Octavianus
huviline

Registreerunud 25.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 07:50 Tsiteeri

täna hommikul Kakumägi-Bussijaam-Nõmme-Kesklinn.
temp. osuti käis 65-75 piires edasi-tagasi sõltuvalt kas sõitsin-seisin.
puhur vertikaalis elik alla poole võimsusega, istmesoojendus 2 peal.
pöördeid hoidisin tavapärasest kõrgemal elik ei vahetanud pidevalt 1500 peale alla.

sellise läbisõiduga oleks küll oodanud 90ni soojenemist?:o

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
indro
meeskond

Registreerunud 21.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 08:42 Tsiteeri

Mulle hakkab ka tunduma, et Skoda pole paraku meie kliimasse loodud. Ise kavatsen igatahes radika osaliselt papiga kinni panna, muud ei jää lihtsalt üle. Pragu on nii, et kui linnavahel on ummikud kus ukerdada vaja, siis langeb temperatuur alla veerandi isegi vahepeal, SEE EI OLE NORMAALNE.

Octavianus
huviline

Registreerunud 25.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 08:50 Tsiteeri

sommide VW foorumis papiga katmisest juttu ja ei andvat soovitud efekti TDI 2.0 puhul.
Muidugi neil enamustel seal Webasto peal, selle installimise ymber põhiliselt jutt käibki.

cl
huviline

Registreerunud 26.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi 2004

postitati 20.01.06 09:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: indro
Mulle hakkab ka tunduma, et Skoda pole paraku meie kliimasse loodud. Ise kavatsen igatahes radika osaliselt papiga kinni panna, muud ei jää lihtsalt üle. Pragu on nii, et kui linnavahel on ummikud kus ukerdada vaja, siis langeb temperatuur alla veerandi isegi vahepeal, SEE EI OLE NORMAALNE.

ahh pole asi nii hull, võrreldes meil firmas laialtkasutatavate peugeot 307-ga on mul väga soe auto ;) hommikul stardin 0-kraadisest garaaÅžist, siis pole mingit probleemi, õhtul aga -25 kraadisest õuest ja eile peale 8km läbimist oli salong soe ja mootori temp näidik näitas 90 kraadi (nsr jutt oli, et see näitab 90 siis kui mootor on ~65-100 kraadi vahemikus), eriti ei peenestanud autot :)

Papitükist on kasu kui ta katab terve radika, arvestada tasub, et siis on jällegi ülekuumenemisoht kuna õhk radikast üldse läbi ei käi.

terv,

kristjan

läheb nagu läheb, on nagu on
Timur
klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 15:01 Tsiteeri

Ei kurda, et Skoda soojaks ei lähe -25 ktaadi ~10 minutit ja temeratuuri seier on 90 peal ja seal ta püsib. sõltumatta sellest kas sõidan või istun ummikus.

AzA
huviline

Registreerunud 17.11.05

Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 16:10 Tsiteeri

on see üldse oluline, et tempi seier üle 50 tõuseks? selles mõttes, et kas lõhub mootorit vms. Iseenesest mingi kuni 50c tal ju on kindlasti.
Sooja ka ju puhub salongi.
Mina oma tranduletti igatahes 90 peale kyll ei saa, vahesta ainult üle 10km maanteega - Pärnu linnas isegi ei nõksata see osutike.

hannes
wigry
huviline

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 18:01 Tsiteeri

Kui mootor külm, siis ei on kulu suht suur. Mootor ikka mõeldud töötama reÅžiimis, kus jahutusvedelik on 90 C

Don't let the perfect be the enemy of the good
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 36.0% - SQL: 64.0%]